недеља, 5. октобар 2014.

Овако ће изгледати Путинова посета Србији

 

 

 

 

Путин ће допутовати у Србију луксузним авионом „Иљушин“, у којем су славине у тоалетима пресвучене златом, седишта су пресвучена скупоценом кожом, а зидови су ручно осликани. Кроз ваздушни простор Србије пратиће га авиони “Миг-29”. Током лета изнад Србије наш ваздушни простор биће затворен за остали саобраћај, пише портал „Србија данас“.

На путовањима председника Русије у његовој пратњи су увек два морнаричка официра у тегет оделима који носе фамозни „атомски коферчић“ у коме се налази уређај везе помоћу којег врховни командант може да лансира ракете са атомским бојевим главама. Путин се не одваја од кофера чак ни током посета другим земљама.

На Аеродрому „Никола Тесла“ Путина ће дочекати председник Србије Томислав Николић, на чији позив и долази.

Дан пре његове посете у Београд ће доћи одред руских специјалаца, који ће проверити трасу којом ће се кретати њихов председник. Претпоставља се да ће Путин у Београду користити свој „мерцедес“ мада има процена да би он могао да користи своју оклопну лимузину „зил 41052“, познату по томе што може да издржи нуклеарни удар. Путин ће својим возилом отићи до Палате Србија.

У Палати “Србија” биће одржан свечани дочек где ће руског председника девојке у народним ношњама послужити хлебом и сољу.

Затим ће уследити састанци. Путин ће прво разговарати са Николићем, па са премијером Александром Вучићем. Након састанка Вучића и Путина, уследиће пленарни састанак делегација Србије и Русије, а предвиђена је и церемонија потписивања међудржавних споразума.

Очекује се да ће се разговарати о листи производа који су на режиму извоза у Русију без царине и могућности да се на листу убаци неколико хиљада возила крагујевачког „Фијата“, сиреви и цигарете. 
Разматраће се и питања из енергетике – испорука енергената, НИС, „Петрохемија“, „Јужни ток“, као и Хуманитарни центар у Нишу“.

За атмосферу током ручка биће задужен хор “Станислав Бинички”. Предвиђено је да певају наизменично једну српску, једну руску песму.

Биће приређен и заједнички ручак са представницима руске и српске делегације. Као аперитив биће служена набоља домаћа ракија. Као предјело биће сервиране говеђа и свињска пршута, пите, гибанице, проја, разни сиреви, ајвар, пребранац, као и сухомеснатим, а све искључиво из Србије. Понуда у главном јелу је неколико супа и чорби, затим јагњетина и свињетина, роштиљ и риба.

Путин ће присуствовати војној Паради која ће се, према најавама министра одбране Братислава Гашића навероватније одржати на платоу испред Палате Србија. 

Томислав Николић ће током Параде уручити руском председнику Орден Републике Србије на великој огрлици. 








Након Параде, НИколић и Путин положиће венце на Гробљу ослободилаца Београда.

Процене су да ће Путина у Србији обезбеђивати 4.000 полицајаца. 
Ноћ пре доласка са трасе проласка председничке колоне биће уклоњени сви аутомобили, проверени и запечаћени сви шахтови. 

На крововима зграда налазиће се снајперисти, а као и претходног пута грађанима који живе на траси проласка председничке колоне биће забрањено да отварају прозоре, а поједини делови града ће бити затворени за саобраћај.





Међутим, и поред јаких мера заштите грађани ће током војне Параде имати прилику да виде и поздраве Путина. Током посете 2011. године тадашња власт Демократске странке је забранила одржавање свих скупова и тиме спречила грађане да дочекају Путина који се тада налазио на функцији премијера Русије.

 Према мишљењу политичких аналитичара, то је тада учињено због страха да би запад негативно гледао на Србију да је дошло до масовног дочека Путина у Београду. Овог пута ће Путин добити много топлији дочек у Србији.










ДОБРО НАМ ДОШАО ВЛАДИМИРЕ ВЛАДИМИРОВИЧУ !!!

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године