субота, 12. јануар 2013.

И ово је председник Србије...

...прво се мало наљутио па је "штрајковао глађу"...

...и таман када смо мислили да му је време за...

...он се опоравио и кренуо на председничке изборе...

...и тако је победио да му ни "крађа" гласова ( коју је иначе обећао да истражи ) није сметала...

...али,ово је Србија а у њој ни председници не држе обећања...

ИЗЈАВА ГОДИНЕ

"Ми морамо да не наљутимо Европску унији (ЕУ) и да отварамо нове путеве", истакао је Николић и упитао зашто да се бришу ставови везани за ЕУ, "ако смо се обавезали да никада не признамо независност Косова".

"Ако то буде супростављено, одустаћемо од ЕУ", поручио је Николић и рекао да се не стиди компромиса које је постигао са Владом Србије. 

 

 "Неки од вас никада неће прихватити да сам и ваш председник, али није ме брига"

"Платформа" и "Резолуција" о КиМ




1. Из платформе коју је понудио Томислав Николић, у резолуцији Владе Србије избачено је:


-    Да Влада Републике Србије, у циљу заштите државних интереса, не постиже даље парцијалне договоре са ПИС у Приштини у оквиру такозваног „техничког дијалога“ с обзиром на чињеницу да они воде промени стања на терену у корист ПИС, као и слабљењу преговарачке позиције Србије у политичком дијалогу на високом нивоу и потенцијалној дестабилизацији безбедносних прилика. (тачка 1 платформе коју је предложио Томислав Николић)
-    Да ће основни принцип преговора бити „ништа није договорено све док се не постигне договор о свему“; (тачка 4 платформе)
-    Да међународне организације, међународне војне и цивилне мисије које на подручју А. П. КиМ делују од 10. 6. 1999. на основу резолуција СБ УН, ГС УН, одлука Савета Европске уније, одлука и резолуција Народне Скупштине Републике Србије и др. нису испуниле и не испуњавају велики део обавеза које произилазе из одредби којима се регулишу права грађана и државних органа Републике Србије на територији покрајине, како је изнето у „Збирној информацији и непоштовању Резолуције СБ УН 1244, Споразума Човић - Хакеруп и ВТС.“; (тачка 7 преамбуле)
-    Да Србија ужива стабилну подршку две сталне чланице СБ УН по питању спречавања чланства ПИС у Приштини у УН и другим међународним организацијама; (тачка 8 преамбуле)
-    Да је уз сагласност и подршку Републике Србије на подручје А. П. КиМ упућена мисија ЕУЛЕКС, у оквиру које водећу улогу имају представници земаља које су у првим недељама по једностраном проглашењу „независности“ признале, са свим правним и политичким импликацијама, постојање тзв. „Републике Косово“, на делу територије Републике Србије, са мандатом управљаним на „јачање владавине права и учвршћивање институција“ које је Влада Србије прогласила нелегалним у Одлуци од 18. 2. 2008, као и чињенице да је Р. Србија дала имплицитну сагласност за пренос надлежности са УНМИК на ЕУЛЕКС, што је довело до јачања легитимитета ПИС у Приштини и стварања правних претпоставки за њихово даље функционисање; (тачка 10 преамбуле)
-    Да је Влада Републике Србије у периоду од 2010. год. водила „техничке преговоре“ и постизала политичке договоре са Привременим институцијама самоуправе у Приштини, уз посредовање Европске уније, а који су недвосмислено водили промени стања на терену у правцу јачања утицаја и легитимитета ПИС у Приштини на подручју А. П. КиМ и афирмацији њиховог међународног правног и политичког субјективитета; (тачка 11 преамбуле)
-    Да активности ПИС у Приштини показује све знаке планског и промишљеног стратешког деловања, усклађеног са делом међународне заједнице који је по утицају доминантан у ширем региону, и да је на основу расположивих сазнања за очекивати да у наредном периоцу дође до низа даљих по нашу позицију неповољних промена на терену, које производе из редефинисања тежишних задатака ЕУЛЕКСА, КФОР-а, примене договора постигнутих у „техничким преговорима“, активности ПИС на проширењу утицаја на север покрајине, укључујући и кораке управљене на дугорочну промену етничке структуре, (тачка 12 преамбуле)

- Такође измењена је тачка 2 преамбуле: „Имајући у виду дугорочни државни и национални циљ - очување целовитости државне територије, суверенитета, демографски опоравак, остваривање легитимног политичког, економског и безбедносног утицаја на подручју А. П. Косова и Метохије;“ тако да сада стоји: „У жељи да оствари дугорочни државни и национални циљ – очување целовитости државне територије, суверенитета, економски развој, заштиту политичких, економских и безбедносних интереса Републике Србије на подручју Косова и Метохије, омогућавање бољег живота за све грађане приступањем Европској Унији, демографски опоравак“ (тачка 2 преамбуле скупштинске резолуције)

Са овако редефинисаном платформом која као државни и национални циљ прокламује приступање Европској Унији, влада Србије, заклањајући се мантром да нема формалног признања, фактички успоставља добросуседске односе са Косовом  и Метохијом  и то по страшну цену укидања српских институција, и потпуног интегрисања Срба у систем Приштине (што је Ивица Дачић потврдио у интервјуу на РТС-у).

Узевши у обзир неоспорну чињеницу да је Влада Републике Србије претходно прихватила да постави границу на Јарињу и Брњаку, јер се сагласила да се на тим граничним прелазима наплаћује царина, може се рећи да нова, искасапљена платформа у форми Резолуције Владе Србије, не само да није ојачала преговарачку позицију Србије већ је  и  отворила простор за убрзано формирање нове и застрашујуће реалности  по Србе са Косова и Метохије.

Томислав Николић је поново „храбро“ узмакао, дозволивши да га Ивица Дачић и Александар Вучић, под притисцима и наредбама западних амбасадора, политички спале и да од његове платформе нема ни С од суштине, већ да су од ње, као и од самог Томислава Николића, како каже Топаловић у Маратонцима, остали само дугмићи.

Срби са севера Косова и Метохије: Николићу, преварио си нас!

 

 

Писмо Срба са севера Косова и Метохије

 

Поштовани председниче,


Дана 25. 12. 2012. од стране одборника скупштина општина, координатора општина и представника удружења Срба са Косова и Метохије, на заједничкој седници одржаној у Косовској Митровици подржан је предлог текста политичке платформе о КиМ коју сте ви представили и предали општинским представницима Срба са КиМ. Посебно су подржани ставови да се не постижу даљи парцијани договори са ПИС (привременим институцијама самоуправе у Приштини) у оквиру тзв. Техничког дијалога и став „да ништа није договорено, док све није договорено“.


Такође је закључено да свака евентуална будућа промена предложене платформе треба бити усаглашена са представницима Срба са КиМ.


На састанку са представницима Срба са КиМ од 22. 12. 2012. обећали сте да ће платформа о КиМ бити усвојена од стране Народне скупштине Републике Србије и као таква бити обавезујућа за све државне органе као и да ће се после тога донети одговарајући уставни закон.


Господине председниче,

Сматрамо да је резолуција о КиМ, која је 9. јануара 2013. усвојена на седници Владе Републике Србије на којој сте и Ви присуствовали, у супротности (у нескладу) са текстом платформе коју сте Ви презентовали представницима Срба, а нарочито у оном делу због којег је ваша платформа подржана од стране Срба са КиМ.


Наставак преговора на техничком нивоу и имплементација постигнутих договора представља директно признавање независности тзв. „републике Косово“. Такође сматрамо ће након имплементације постигнутих договора преговарачка позиција Владе Републике Србије бити озбиљно доведена у питање.


Српски народ са Косова и Метохије озбиљно је забринут за опстанак институција Републике Србије и локалних институција, јер су оне све ово време биле и остале главни гарант останка и опстанка Срба на КиМ. У пракси је потврђено да тамо где нема институција Србије нема ни Срба. Најновији догађаји у вези са хапшењем и злостављањем десеторице Срба из Лепосавића јасно и недвосмислено потврђују како се институције тзв. „републике Косово“ односе према Србима и шта се може очекивати од тих институција у будућности.


Господине председниче,


Сматрамо да није довољно да Република Србија само понавља став да неће признати једнострано проглашену независност Косова, већ је неопходно активним мерама свих органа државе Републике Србије зауставити и спречити ширење тзв. „републике Косово“ на територију четири општине на северу КиМ.


С поштовањем,


Председник Скупштине општине Косовска Митровица (за Крстимира Пантића, који је на путу у Бриселу, потписао је неко други; прим. прир.)


Председник Скупштине Косовска Митровица Александар Бабинцев


Председник Скупштине општине Звечан Драгиша Миловић


Председник Општине Звечана Момчило Гвоздић


Председник Скупштине општине Зубин Поток Стево Божовић


Председник Општине Зубин Поток Славиша Ристић


Председник Скупштине општине Лепосавић Славко Стевановић


Председник Општине Лепосавић Драгиша Васић

 

 

 

НАПОМЕНА : Фотографија Томислава Николића,председника Републике Србије је преузета са : http://forum.burek.com/srpska-napredna-stranka-i-tomislav-nikolic-t387756.msg8179593.html

Аутор овог блога у овом моменту није нашао другу одговарајућу фотографију.

НЕ ИЗВИЊАВАМ се поклоницима "светлог лика и дела" Томислава Николића.

петак, 11. јануар 2013.

Экипаж (1979) ДВДРип

 

 

Информация о фильме:

Название: Экипаж Год выхода: 1979 Жанр: Триллер, Драма, Советское кино Режиссер: Александр Митта В ролях: Георгий Жженов, Анатолий Васильев, Леонид Филатов, Александра Яковлева, Ирина Акулова, Екатерина Васильева, Юрий Горобец, Комаки Курихара, Александр Павлов, Галина Гладкова, Роман Монин, Мария Скворцова, Елена Коренева, Александр Потапов, Иван Рыжов, Герман Юшко

О фильме:

История экипажа самолета, совершающего международные рейсы. Личная жизнь, заботы, проблемы, болезни - всё это уходит на второй план, когда приходится вывозить пассажиров из горящего аэропорта Бедри. Экипаж попадает в ситуацию, по сравнению с которой конец света может показаться детской забавой. В аэропорту, в котором приземлился самолет, землетрясение. Извергается огненная лава, земля уходит из под ног, всё вокруг горит и рушится, людей охватывает ужас, возникает паника. После прибытия самолета происходит огромной силы новый подземный толчок. С гор идет сель. Взлетная полоса повреждена. Но, благодаря опыту и мужеству экипажа, самолет удается поднять в воздух. Кажется, что пришло спасение, что самое страшное осталось на земле. Однако выясняется, что при взлете самолет получил массу повреждений, и одно из них слишком опасно, чтобы самолет смог благополучно приземлиться.
Первый советский фильм-катастрофа. Лидер кинопроката 1980г.

 Выпущено: СССР / «Мосфильм» Продолжительность: 02:15:35 Перевод: оригинал
Файл:

Качество: DVDRip -> полная реставрация изображения и звука от "Крупный План" Видео: 720x528 (1.36:1), 25 fps, XviD build 50 ~1740 kbps avg, 0.18 bit/pixel Звук: 48 kHz, AC3 Dolby Digital, 3/2 (L,C,R,l,r) + LFE ch, ~448 kbps Размер: 2.07 GB





Линк :


Српски превод (латиница),усклађен и усаглашен са овом верзијом филма.

четвртак, 10. јануар 2013.

Нина Шнайдер - Осенний каприз (2012)

 

 

 01. Осенний каприз
02. Уходит лето
03. Весна
04. Музыкант
05. Грустное кино
06. Француз
07. Не прячь глаза!
08. Прощай!
09. Лица в толпе
10. А я люблю тебя
11. Не преследуй!
12. И снова нет
13. Прими мою любовь







Линк :

уторак, 8. јануар 2013.

 Моја Лена 2020.године