петак, 26. април 2013.

Како је Србија забранила Русији да је подржава у УН

 

 Споразум који су 19. априла у Бриселу потписали Дачић и Тачи има један занимљив детаљ: Србија не само да неће блокирати чланство Косова у међународним организацијама, укључујући и УН, него неће „охрабривати“ ни друге државе да то чине. Мало је ко запазио да је Русија тиме лишена законских основа да подржава Србију у УН, што ради већ 14 година, и то од стране - саме Србије. 

 

 

 Споразум који су 19. априла у Бриселу после десете рунде преговора потписали премијер Србије Ивица Дачић и лидер косовских Албанаца Хашим Тачи изазвао је одушевљење готово свих укључених страна у преговарачки процес – руководства Косова, Европске уније, САД и НАТО-а. Изузетак су само Срби, а посебно косовски Срби. Ова важна чињеница изазива сумњу у то да ли је овде заиста реч о компромису. Читав развој догађаја све више подсећа на ситуацију у којој једна страна слави победу, док друга мора да се правда јавности у својој земљи због предаје.

 Премијер Дачић додуше и у датим околностима покушава да „уз врло горак укус у устима сачува позитиван израз лица“. Према његовим речима, нема никакве основе ни разлога да се говори о издаји српских националних интереса, или чак о предаји. Он напомиње да је низ захтева српске стране ушло у завршни документ. Они пружају српској заједници у Косовској Митровици право на „сопствену имовину, банковни рачун, скупштину, председника, заменика председника и савет као неку врсту владе“. Међутим, суштина проблема лежи у чињеници да ће сви ти органи и институције бити под администрацијом самозване државе Косово. Како је објавио (нажалост, сасвим оправдано) приштински лист на албанском „Коха диторе“, и полиција и правосудни органи на Северу Косова функционисаће „као део јединственог правног система Косова“. Када се за тако условна овлашћења косовских Срба има у виду уступак на који је морао да пристане Београд – сагласност Србије да не блокира чланство Косова у међународним организацијама, другим речима у УН – уопште не изненађује то што је Хашим Тачи већ објавио да потписани документ „представља ‘де јуре’ признање Косова од стране Србије“.

У датим околностима није тешко предвидети даљи развој догађаја. Генерални секретар УН Бан Ки Мун је већ дао једну од смерница када је позвао стране да „предузму конкретне кораке за одговорно спровођење споразума“ који је, како каже, „прекретница“ у односима двеју страна. Уједињене нације су сада спремне да „помогну“ странама у спровођењу споразума, тако да приступање Косова УН по свему судећи није далеко.

Ова оцена се прилично поклапа са ставовима америчког државног секретара који је из сенке надгледао преговоре у Бриселу. Према речима Џона Керија, потписани споразум је „захтевао компромис и храброст на обе стране“. Одмах су изразили своје задовољство и лидери Европске уније на челу са председником Европског савета Херманом ван Ромпејем.

 Нема сумње да ће у седиште УН ускоро стићи захтеви за пријем Косова у Уједињене нације и у друге институције ове организације. Такви захтеви ће бити поткрепљени позивањем на фамозну 14. тачку споразума, која је изазвала највише полемике, али се ипак задржала у коначној верзији документа. Ради се о томе да Србија не само да неће блокирати чланство Косова у међународним организацијама, укључујући и УН, него неће „охрабривати“ ни друге државе да то чине. Под појмом „друге државе“ у датом случају се пре свега мисли на Русију, која је на тај начин лишена законских основа да подржава Србију у УН – притом онемогућена је од стране саме Србије. Министар за питања безбедности Косова Агим Чеку, бивши озлоглашени команданат „ОВК“, врло је директно рекао да договор Београда и Приштине „ствара позитивну атмосферу за оне земље које још нису признале Косово“.

 

Ситуација изгледа катастрофално и носи непредвидљиве и далекосежне последице за саме косовске Србе који су се већ изјаснили да не признају тај документ, али и за стабилност на Балкану уопште. Поред присилне интеграције Косова у разне међународне институције, треба свакако очекивати активирање албанског фактора и у другим подручјима на Балкану, где ће локални радикали без сумње покушати да понове успешан косовски сценарио. Уз подршку њихових напора од стране појединих западних кругова, а када се има у виду и неславно искуство бриселских преговора, може се очекивати распад Македоније, Црне Горе и Србије (где ће још једно „Косово“ постати општине Прешево, Медвеђа, Бујановац и Санџак).

Што се тиче Србије, која се задовољила само „козметичким“ уступцима за косовске Србе, она је сама себе лишила могућности решавања питања у ширем контексту – у виду система територијалне компензације, као и механизама за заштиту сународника у другим деловима Балкана – пре свега у Републици Српској. Босански Срби, који нису били укључени у решавање међуетничких и територијалних питања пошто је косовска криза привукла сву пажњу међународних кругова, одмах су следећи после косовских Срба који губе у бриселским преговорима.

И на крају, тешко је не замислити се озбиљно о унутрашњим политичким последицама овог догађаја. Питање Косова је било једно од ретких, ако не и једино у вези којег је у српском друштву владало јединство, оно је на тај начин било главно средство политичког и духовног уједињења. Сада је то врло осетљиво јединство поремећено па је неизбежан нови круг унутрашњих политичких тензија у Србији. Питање Косова од сада неће уједињавати, него ће раздвајати српско друштво.

 

 Петар Искендеров

Аутор је доктор историјских наука, виши научни сарадник Института за славистику Руске академије наука и спољнополитички коментатор радија „Глас Русије“.

ОНИ СУ ИЗДАЛИ КОСМЕТ

 

 




Ах та дивна политика...или "перјанице" српске политике

 

 

И док многи од Вас „пеглате“ вашу децу флоскулама типа: „Заврши школу и факултет! Од чега мислиш да живиш у животу?!?“ - водећи људи Србије, све заједно, немају, ни 10 година радног искуства! Очигледно паметнији од многих, рано и виспрено су схватили да се не живи „од рада и мотике“ - већ од лелемуђења и полтронства; све остало је за наивне и будале. Или што каже стара црногорска заповест: „Рад убија човека; када видиш да неко ради - склони се да не сметаш“.
 
Или још боље - постани политичар.
 
 
 




Томислав Николић (Тома Гробар) - 1952, Крагујевац. Грађевински техничар, који је радио углавном као шеф градилишта (теренац) широм некадашње СФРЈ. Радио је извесно време и као гробар. 90-тих је схватио да је будућност у Политици. Да би доказао писменост - објавио чак 13 књига. Наслови и више него сликовито показују плафон његових књижевних капацитета: 


„Шешеља за председника“ „Све за Косово и Метохију“ „Ни Победа ни Пораз“ „Говорио сам“ „Писмо са адресом“... (у припреми су „С лопатом на скупштинско јутрење“, „Назад Србијо!“ и „Никад Гробом“)

 
 
 
 
 
 
 
 Ивица Дачић (звани Гљивица) - рођен 1966 у Призрену; због татиног милиционерско-батинашког посла, још као мали прешао у Житорађу - где је ишао у исту школу као и Светлана Ражњатовић. Завршио је Факултет Политичких наука, и одмах постао „мали од палубе“ код Слободана Милошевића. Радно искуство - Нула. Zilch, Zero, Нада... 






Александар Вучић (у народу познатији као „Pussy lips“ или „пи*коусти“) - рођен 1970 у Београду. Завршио Права са чистом 10-ком. Након чега је схватио да је ипак боље да приљуби своје „Ањелина Јолие“ усне за Шешељеву затворску гузу. Другим речима - никад радио није (а по Закону, нити ће; јер бо су за себе осигурали Закон да могу да буду доживотни посланици (без мандатног ограничења).
 
 
 
 
 
 Драган Марковић Палма (звани Блентовен) - рођен 1960 у Кончареву код тадашњег Светозарева (данашње Јагодине). Завршио ШУПУ од школе (Школа Ученика у Привреди); пеко је цигле, изнајмљивао шатре за сватове, био аутопревозник - угља и касније Арканове крадене робе са ратишта. Једно време је имао чак и рингишпањ. Данас, захваљујући Политици - Драган има и Град Јагодину - и ЗОО врт - и жирафу као коалициони поклон ДС-а. Општепознат у земљи као једини - који се дружио са 200 година мртвим Бетовеном. Слушао га је док је биЈо мали. Ипак, све што има - и што је капитално стекао - стекао је кроз Политику
 
 
 
 
 
 
Бојан Пајтић (звани Боби) - 1970, Szenta; из мешовитог брака (отац Србин - свештеник, мајка Ангелина, Мађарица). Дипломирао Правни Факултет и прво време нешто радио у Окружном Суду у Н. Саду. Прво је био у странци нео-фашисте Милана Парошког (онај из „Фарме“, што мрзи Цигане, Муслимане, итд - сваког ко није СрБ-ин). Одакле је прешао у ДС. Тек однедавно је тзв. „запослен“ на Правном Факултету као професор Облигационог Права. Иначе сво време живи од Политике.



ИМА ЊИХ ЈОШ...али и ово је довољно 

 

Иначе,ово је пренето са сајта : http://www.srpskapolitika.com/Tekstovi/Komentari/2011/025.html

па,ако се не свиђа "ВЕЛИКОМ БРАТУ" нека се обрати аутору...код моје маленкости ред за "пушење" је одавно попуњен !!!

Галина Босая - Любовь / Под запретом (2013)

 

 

 CD1 - Любовь
01. Высоко
02. Питер-Москва
03. Кури
04. Никто любовь уже не ищет
05. Ничего и не было
06. Старый вокзал опустел
07. Любовь под запретом
08. Птица смелая
09. 1000 новых дорог
10. Счастье-Любовь

CD2 - Под запретом
01. Мир танцует
02. Разворачивайся!
03. Любовь под запретом
04. Изумруд
05. Отель
06. Никто любовь уже не ищет
07. Кури
08. Лоно
09. 1000 новых дорог
10. Счастье-Любовь





Линк :

http://u25037731.letitbit.net/download/43939.432d6874d978b753a2bf29a3b427/Galina_Bosaya.rar.html

После Косово власти Сербии готовятся «сдать» и Республику Сербскую

 

 

 

После Косово власти Сербии готовятся заняться Республикой Сербской. 
Заявление премьера Сербии И.Дачича, данное Радиотелевидению Сербии в понедельник 22 апреля, что «для нас Косово не единственный вопрос, которым нам надо заниматься, а следующей проблемой будет давление на Республику Сербскую, причем ожидается давление в направлении ревизии Дейтонского соглашения», принято в Республике Сербской со значительным удивлением, и даже настороженностью. Об этом сообщает корреспондент ИА REX в республике.

Удивление не потому, что в Республике Сербской не знают о давлении, а потому, что о них говорил премьер Сербии Ивица Дачич, один из главных творцов и защитников брюссельского документа, который патриарх Сербской православной церкви Ириней назвал «предательством Косова». В Республике Сербской, после заявления Дачича, опасаются, что И.Дачич, А.Вучич и их сотрудники, «отделавшись от Косова», обязались одним  махом на еще одну «историческую нормализацию отношений»  -  решить вопрос Республики Сербской!? Параллельно с заявлением Дачича, посол США в Боснии Патрик Мун дал сообщение о недипломатическом заявлении о том, что он не желает вести переговоры с президентом Республики Сербской М.Додиком «так как его заявления фрустрировали посла»...

Республика Сербская в течение последних более чем двух десятилетий своего существования в рамках Боснии и Герцеговины отстояла свою автономию и обеспечила себе важную роль субъекта, без которого ничто не может быть решено в рамках Боснии и Герцеговины. В течение всего этого времени Республика Сербская ясно дала знать, что не может действовать под давлением, особенно под давлением той части международного сообщества, которая поддерживает боснийских мусульман.

В то же время Республика Сербская заняла твердую и ясную позицию по отношению к нынешней правящей коалиции в Сербии. Сербия, как одна из сторон, подписавших Дейтонское соглашение, может участвовать в решении судьбы Республики Сербской, но лишь в том случае, если выступает в согласии с ее руководством и без желания заставить ее сделать что-либо или поставить под угрозу ее автономию. В Республике Сербской не хотят, чтобы там повторились те же манипуляции официального Белграда, как и по вопросу о Косово.

Дачић и Вучић одговорност за предају Косова пребацују на Путина и Шојгуа

 

 

 После грознице протеста који су захватили Србију, после писма Св. Синода Српске Православне Цркве, која оштро осуђује споразум потписан у Бриселу, премијер Ивица Дачић и вице-премијер Александар Вучић, потписници тог споразума – одлучили су  да пред очима српске јавности поделе терет одговорности за оно што је у Бриселу почињено ни с ким другим до – са руководством Русије.


Вицепремијер владе Србије, А. Вучић је српском либералном медијском порталу Б92 предао своје саопштење о сусрету са амбасадором Русије у Србији, Александром Чепуриним. У том свом саопштењу, А. Вучић је демонстративно захвалио Русији за подршку коју њено руководство пружа Србији ради очувања њеног територијалног интегритета.  У истом том саопштењу се каже да је тај сусрет био посвећен разговору о бриселском споразуму (између Србије и Косова), а и планираној блиској сарадњи тих двеју земаља у погледу косовског питања. У наставку тог саопштења за штампу, износи се изјава да је А. Вучић добио позив да посети Москву и састане се са министром одбране С. Шојгуом, као и да је постигнут договор о Шојгуовој повратној посети Београду.

Истовремено, премијер И. Дачић у својим саопштењима иде још и даље. Он је у директној емисији Радио-телевизије Србије изјавио још и ово: „Русија подржава српско руководство у његовом приступу решавању проблема Косова“, уз напомену да је бриселски споразум прелазан у правцу тог решења. „Русија подржава наш став о коначном решењу питања проблема Косова“, поновио је премијер Србије И. Дачић. У односу он се позвао и на једно обећање председника Русије, В. Путина – који је, по речима српског премијера „обећао да ће о том попричати са руководством САД и Немачке“. Развијајући даље своју мисао, И. Дачић је прецизирао да, ако се говори о “коначном решењу“, он нема у виду помоћ Русије на тактичком нивоу, него на њену глобалну помоћ – на нивоу УН.
Обе ове изјаве су [Вучић и Дачић] изнели, без сумње, како би се иза ауторитета Русије и њеног руководства сакрили од огорчености српских грађана који су незадовољни бриселском “нормализацијом“, коју је патријарх СПЦ, Иринеј, у свом обраћању народу назвао “издајом Косова“.


Са руског Василије Клефтакис

четвртак, 25. април 2013.

Нове изјаве "политичке фукаре"



Ми снаге за ратне подухвате немамо... Да се силимо нисмо у ситуацији, нити је то реално. Нисам изабран да будем ратни поглавица Срба. Многи ударају у ратне бубњеве, али под условом да не пада киша и да су бубњеви у Београду, а не у Дреници.

 

 „Што се тиче става СПЦ, шта год да кажем ићи ће против нас. Али, имам једну реченицу - ми се не мешамо у то шта СПЦ ради и мисли, али читајући саопштење Синода СПЦ био сам веома разочаран, јер садржи политичке квалификације које су неистините”

 

 Не мислим да се било коме извињавам јер сам осим Срба са Космета размишљао и о остатку Србије

 

 Разједињени и подељени у будућности не можемо да урадимо ништа. Имамо јасну одлуку владе, имаћемо и јасну одлуку парламента... Ако Срби са Космета и неки други мисле да Влада и Скупштина немају легитимитет ми смо спремни да прихватимо да се преиспита народна воља.

 

  У току је жестока кампања дела јавности против споразума, која је разумљива из угла посматрања косовских Срба, али и кампања која садржи много неистина и, рекао бих, лажи.

 

 

У чије име се извињаваш "председниче" ?!

"Ја клечим и тражим помиловање за Србију због злочина који је извршен у Сребреници. Извињавам се за злочине које је у име наше државе и нашег народа учинио било који појединац", казао је Николић, истакавши да ће ускоро посетити Сребреницу.

 

А САД ЈЕ НА РЕДУ И ИЗВИЊЕЊЕ ХРВАТИМА ЗА ЈАСЕНОВАЦ !!!

Советское кино с необычного ракурса

 

 

Советское кино с необычного ракурса
 
ДАртаньян и три мушкетёра



Советское кино с необычного ракурса

 
Советское кино с необычного ракурса

 
М.А.Булгаков. Собачье сердце
 
Советское кино с необычного ракурса

 
"Жестокий романс"
 
Советское кино с необычного ракурса

 
Л.Гайдай и С.Светличная на съёмках фильма "Бриллиантовая рука"
 
Советское кино с необычного ракурса

 
"Двадцать дней без войны"
 
Советское кино с необычного ракурса

 
З.Гердт , Г.Горин и Э.Рязанов на съёмках "О бедном гусаре замолвите слово"
 
Советское кино с необычного ракурса

 
Исполнители главных ролей "Любовь и голуби" и местные жители.
 
Советское кино с необычного ракурса

 
"Гараж"


Советское кино с необычного ракурса

 
Э.Рязанов просит Новосельцева не бояться Людмилу Прокофьевну.
 
Советское кино с необычного ракурса

 
"Место встречи изменить нельзя"
 
Советское кино с необычного ракурса

 
Л.Куравлев и Н.Варлей готовятся важной сцене съёмок фильма "Вий"
 
Советское кино с необычного ракурса

 
"Гори гори моя звезда" О.Ефремов тренируется чистить раков.
 
Советское кино с необычного ракурса

 
"Андрей Рублёв"
 
Советское кино с необычного ракурса

 
"Вечный зов"
 
Советское кино с необычного ракурса

 
"Кин-дза-дза"
 
Советское кино с необычного ракурса
 
Советское кино с необычного ракурса

"Мой ласковый и нежный зверь"

Троин - Собрание лжецов (2013)

 

 

 Т.Р.О.И.Н. — трактирно-разбойничьи оды и небылицы. Группа создает атмосферу разбойничьих, трактирных рассказов и небылиц. То, что люди могли рассказывать друг другу во время застолья в трактире.




 01. В Трактире 1
02. Третьего Найти
03. В Трактире 2
04. Спор
05. В Трактире 3
06. Пивная Столица (Алхимик)
07. В Трактире 4
08. Собрание Лжецов
09. В Трактире 5
10. Пыль Западных Дорог
11. В Трактире 6
12. Пирожки
13. В Трактире 7
14. Подвал Себастьяна
15. В Трактире 8
16. Весёлый Монах
17. В Трактире 9
18. Ловцы Ветров
19. В Трактире 10
20. Троин
21. Троин (Акустическая Версия)








Линк :

Река - Река (2013)

 

 

 История группы, или ее исток начинается в древнем городе Тверь в 1995 г. Днем рождения считается 14 апреля, когда состоялся первый концерт.
 Ключ истока забил благодаря человеку, чье имя Радионов Александр или Радик, как его именуют друзья. Он, приехав в Тверь, нашел место для репетиций в Тверском колледже культуры и там-же сделал первый концерт.
На сегодняшний день "Река" имеет большой музыкальный материал. Множество концертных и фестивальных записей. Первой студийной записью стала песня "Все нормально", которая была записана в студии при тверском театре молодежи. Затем в студии Виктора Орла в г. Торжок, c весны 2001 года до зимы 2004 года были записаны 6 (шесть) студийных треков.
Концерты в разное время были также: в Питере, Удомле, Лихославле, Клину, Серпухове, Москве, Ярославле, Старице. 27 мая 2000 года группа трехчасовым концертом в Тверском доме актера отметила свое пятилетие. Все было довольно мило. Группа играет разную музыку, но приоритетом остается традиции в роке: рэггей, блюзы, рок-н-роллы; другая сторона — баллады, былины.
Последнее время группа делает более тяжелую музыку, а тексты стали жестче. Это является отражением происходящих событий и мировоззрения. Река, как природное явление уникальна. Она — свидетель древнего и настоящего, то, с чем рядом всегда жил человек...



 01. Всё нормально
02. Даром
03. Здравствуй, музыки сладость
04. Боль моя, любовь моя
05. Бабье лето
06. Водка трава
07. Пепел тепел
08. Прости моё неспокойствие, небо
09. Догоняя солнце
10 .Останемся здесь



Линк :

Неодржани говор Томислава Николића

 

 

 Грађани Србије,

Непоштовање основних начела здраве државне политике – а признајем да сам до пре неколико дана за то био једна од три најодговорније личности у овој земљи– довело је Србију до руба пропасти и расула. Присилно издвајање Косова и Метохије из састава Србије, уз дрски захтев поднет нашој држави да тај чин не само толерише већ и да га званично прихвати и одобри, само је врх леденог брега. Заправо, територијално и политичко разбијање наше државе и Отаџбине, чему су сецесионистичке кампање на почетку деведесетих година биле само увод, данас достиже врхунац, и то на најужем животном простору српског народа. Очигледно је да је изнуђено одрицање од Косова и Метохије послужило као један нови увод – овог пута, у последњу етапу процеса националног самоубиства.  
Са кајањем прихватам одговорност за то што сам током задњих неколико година дозволио приземним и опортунистичким побудама у мени да потисну осећај родољубља. Али као Србин, грађанин и шеф државе, од овог тренутка па надаље одлучно одбијам да сарађујем на уништењу наше Отаџбине.


 Користећи уставна овлашћења којима као Председник Републике располажем, позивам Владу да одбаци, не само формално него суштински, без икаквих ограда, парафирани ултиматум за предају Косова и Метохије и да Србију поведе потпуно новим  политичким путем. Само свежа визија може  обезбедити нашој земљи суверенитет и побољшање очајних људских, друштвених и материјалних услова у којима живимо. У оквиру улоге која ми је Уставом поверена, спреман сам да до краја  мандата делујем самостално и изнад свих појединачних интереса. Као Председник, ја сам врховни симбол државног јединства и заступник општих интереса који обједињују наш народ. Мој донедавни чешки колега Вацлав Клаус, не обазирући се на квислиншку политику своје Владе, током целог мандата трудио се да делује као глас народне савести и одговорни Први Грађанин. Спреман сам да поступим на исти начин.


Да би схватили где се налазимо и зашто смо запали у овако тешко стање, морамо правилно оценити узроке и јасно сагледати корен ситуације. Дуго времена, лакомислено смо прихватали погрешне савете корумпираних и отуђених вођа који су нас индоктринирали чему треба да тежимо и где нам је као народу место. Вођена поквареним људима, неоптерећим јавном свешћу и осећањем моралне одговорности, наша држава годинама срља погрешним  путем, жртвујући све ради постизања лажних циљева. Неопростиво лоше одлуке које су они доносили у ваше име, али без вашег одобрења и најчешће иза ваших леђа, одредиле су оквире сулуде политике коју систематски воде, на штету ваших животних интереса и без помисли на будућност ваше деце. 
Нећу вам нудити одговор, који би вам сигурно звучао емотивно, да нама није место у истом табору са доскора отвореним, а сада перфидно прерушеним непријатељима, који су нас 1999. године три месеца злочиначки убијали и разарали – мада би и такав одговор био потпуно тачан. Уместо тога, само ћу вас подсетити на неспорну чињеницу да наше природно место јесте са великом, све моћнијом и по свему што је битно сродном Државом око које се полагано али сигурно окупља сав слободни свет. Према њој сада гравитирају људи са свих континената којима је стало до изградње света равноправних народа, до поштовања сопствене културе, и до свога идентитета и суверености.


 Само у блиском савезу и сарадњи са том Државом, за коју нас веже низ моралних, историјских и културних спона, и са њеним све бројнијим савезницима у свету, пружиће нам се могућност да као народ опстанемо и напредујемо. Та истина је очигледна, и ви сте је свесни. Сада преостаје само да се она угради у основ наше националне и државне политике.
Моралне и материјалне рушевине које нас окружују сведоче о  потпуном краху дилетантског пројекта који нам је на велика звона почетком овога века најављен али који је – уместо обећане слободе, благостања и достојног  места у заједници народа – нашој земљи донео неописиву беду и пустош. Српски народ не може да издржи ни један дан више грцајући у пљачкашким канџама халапљиве банде која је све његове ресурсе конфисковала и сада вампирски исисисава задње остатке његове животне снаге. Разваљена српска држава ускоро ће подлећи и распашће се, и у том страшном бродолому страдаће свако од вас, осим ако одмах не предузмемо одлучне кораке да је на новим темељима поново уздигнемо и одбранимо. Али пре него што покушамо да изградимо ишта ново, морамо прво обезбедити услове да се сачува све што још увек усправно стоји.
Криза која је достигла тачку неиздржљивости отмицом Косова и Метохије и захтевом да ми на то добровољно пристанемо, одраз је опште обезглављености и малаксалости духа, а код многих, нажалост, и слома одбранбених механизама. То је кобна и неизбежна последица размишљања туђим резонима и утркивања у повлађивању туђим интересима, уз истовремено запостављање својих. Опоравак нашег друштва неумитно захтева свеобухватну лустрацију на свим политичким и институционалним нивоима. То на првом месту значи да у овој земљи све полуге моћи и јавног утицаја морају бити искључиво у рукама особа које су лојалне Србији и које ће јој без икаквог личног интереса служити.
У данашњој Србији, реформом не би се постигло ништа. Оно што је пропало – непоправљиво је. Србији је неопходна поновна Народна Револуција, по опсегу и дубини слична оној од 1804. године која је одушевила Леополда Ранкеа, али одважно постављена на савремене темеље. Потребно нам је ново тумачење слободног друштва и сопствено наша визија социјалне државе, али никако социјалистичке, као што је својевремено упозорио руски мислилац Иван Иљин.



Грађани Србије, нама је потребна Нова Држава, нови концепт политичког и друштвеног уређења у који ће бити убризгане свеже идеје и уграђена сва корисна достигнућа наше прошлости и из искуства нама сличних народа. Одлучно и заувек морамо одбацити све формуле и решења, без обзира ко их нуди или покушава да наметне, ако су се у пракси већ показали неодрживим и штетним.
У Новој Држави коју вам предлажем прво правило биће да се седиште суверености једном засвагда измешта из просторија страних амбасада и пресељава у ваше домове, где му је једино право место. Дубоким и племенитим начелима којима је проткана наша државотворна народна традиција, а чије нас је бесомучно оспоравање довело у данашње растројство, никоме више неће бити допуштено да се руга. Више нећемо расправљати о томе, има ли Бога, или о обавезујућим врлинама које је Он установио; нећемо расправљати о Отаџбини или о њеној Историји; нећемо доводити у питање легитимну власт и достојанство које јој припада; нећемо оспоравати Породицу и морал на којем је саздана; нити ћемо умањивати славу пожртвованог труда и обавезу сваког појединца да се Друштву одужи својим личним доприносом. Ове мисли нису моје него великог португалског патриоте и државника, др Оливеире Салазара, који је својој Отаџбини, када се налазила у безизлазном положају упадљиво сличном кризи коју наша преживљава данас, мудро помогао да се врати на пут унутрашњег реда, мира и напретка.
За Србију није касно да се одрекне странпутице. Огромне залихе стваралачке и интелектуалне снаге су ту, одмах испод безвољне површине, само што леже демобилисане и неискоришћене. Оне ће пропасти заувек ако дозволимо да нестану у топионичарским лонцима разних интернационала које нас својим заводљивим фразама упорно кушају. Сваки народ – као сваки појединац – има свој јединствен и неприкосновен лик који му је Творац утиснуо, и који се мора поштовати. Цена одрицања од тог Лика је превелика; народ који то учини малаксава и копни. Чак ако је једном могао да твори чудеса и задиви свет, губитком тог печата народ се претвара у бесловесну, омађијану гомилу. Та разбијена и међусобно несолидарна руља своју лакомислену наду наизменично полаже у спас волшебних сила или само пасивно гунђа и проклиње злу коб; али сопственим, распарчаним снагама немоћна је да испуни најједноставније задатке.
То је опасно беспуће, чија се последња станица зове – самоуништење. Наша земља је тим опасним путем већ дубоко забраздила.
Као Председник Србије позивам вас на сарадњу да нашу целовиту Отаџбину вратимо на пут који води у живот и достојну будућност. 



(Председник Томислав Николић овај говор никада није одржао, нити ће то икада учинити.)

 

 

среда, 24. април 2013.

Фолк-артель Слобода - Мы русские (Разное)

 


 

 Фолк-артель "Слобода" г. Москва - ансамбль профессиональных
исполнителей народных песен. Коллектив создан в 1996 году. Худ. руководитель Олег Щукин.

Ансамбль сохраняет и развивает традиции народного музыкального искусства. В репертуаре "Слободы"- концертные номера, созданные на материале своих фольклорных экспедиций и других источников. В основе сценических номеров - лучшие образцы казачьего, украинского, западнорусского, белорусского фольклора, песен, инструментальных наигрышей, былин, скоморошин русского Севера и Сибири.



 Линк :

Александар Вулин поднео оставку

 

 

 Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин поднео је вечерас оставку на ту функцију, наводећи да је незадовољан споразумом Београда и Приштине који је парафиран прошле седмице у Бриселу.

"Данас пред вама и пред народом, а сутра пред Владом и Српском напредном странком морам да понесем оставку на место директора Канцеларије", рекао је Вулин за Радио–телевизију Србије.

Вулин је навео да је и током бриселских преговора био против парафирања споразума у облику у ком је он на крају прихваћен.

"Дао сам реч Србима са Косова да ће споразум бити другачији и да ћу успети да направим оно што је можда немогуће", рекао је Вулин и додао да у потпуности подржава захтев Срба са Косова да буде расписан референдум о споразуму Београда и Приштине.

Вулин је проценио и да се парафираним споразумом гарантује мање од онога што је садржано у Резолуцији Скупштине Србије, која је усвојена у јануару ове године.
"Ово је мање од резолуције, треба парламент да се упозна са тим, да се види шта је направљено. Ово су тешка времена и тешке одлуке. (Потпредседник Владе Алксандар) Вучић је преломио и носи то са собом", објаснио је Вулин.

Према Вулиновој оцени, државни врх ће морати да разговара са представницима Срба са Косова и да нађе решење заједно са њима, јер они не прихватају парафирани споразум.

Он је оценио и да Србија нема механизме да би одговарала за примену споразума на Косову, те да му није јасно на који начин ће се то од Србије тражити.


Вулин је рекао и да је он био за то да се сачека септембар, када се одржавају избори које спроводе привремене институције у Приштини, јер би тада Срби са Косова изашли на изборе први пут потпуно организовани, јединствени и подржани од своје државе.

"Имали бисмо 20 до 23 посланика и ти Срби би одлучавали у септембру с ким ће Србија преговарати, па самим тим и како ће преговарати", навео је он.

Вулин је такође изразио бојазан да ће, после парафирања споразума Београда и Приштине, уследити талас признања Косова.

уторак, 23. април 2013.

Веселые Ребята - Неизданное (2013)

 




Cоветский и российский вокально-инструментальный ансамбль. Лауреат Всесоюзных и международных конкурсов. Семикратный лауреат всесоюзного песенного фестиваля «Песня года». Ансамбль был создан в 1966 году в Москве пианистом и композитором Павлом Слободкиным. Большим успехом в завоевании популярности ансамбля стал выпуск на фирме «Мелодия» первого миньона в июне 1970 года (записи были сделаны в ноябре 1969 года). Эта маленькая пластинка была продана тиражом 15 795 000 копий. Вслед за первым успехом у ансамбля появилась серия песен, которые получили общесоюзную популярность («Люди встречаются», «Тебе всё равно», «Взявшись за руки вдвоём», «Портрет работы Пабло Пикассо», «Как прекрасен этот мир», «Песня, моя песня»).






 01. Скажет девчонка (03:56)
02. Парень простой (02:54)
03. Мы ловили журавля (02:28)
04. Избранник (03:20)
05. Тебе все равно (03:07)
06. Я вас люблю (03:19)
07. Хочу все знать (04:09)
08. Песня моя, песня (03:05)
09. Дом горит (02:39)
10. Посидим, поокаем (03:28)
11. Не надо ждать (03:16)
12. Мамина пластинка (03:09)
13. 22+28 (02:47)
14. Где-то край света (03:00)
15. Мне очень нравится Фролова (03:57)
16. Легко сказать (04:34)
17. Если б не суббота (03:30)
18. Где же ты, мама? (03:29)
19. Танцевальный час на солнце (03:14)








Линк :

НЕМА ПРЕДАЈЕ !!!



СРБИ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ СУ СВОЈЕ РЕКЛИ !!!


САДА ЈЕ РЕД НА НАС !!!



Декларација о неопозивом одбијању бриселског споразума Београда и Приштине

 Сабор српског народа Косова и Метохије 

 

 1. Сабор одлучно и неопозиво одбија Споразум од 15 тачака који су власти Србије парафирале у Бриселу са представницима албанских институција у Покрајини 19. априла ове године (а потврдиле на данашњи дан). Имајући у виду да овај Споразум крши Устав Републике Србије и укида њене институције на северу Косова и Метохије, народ Србије који живи у овом делу земље неће допустити његово спровођење, јер би тиме потпао под власт лажне државе Косово.

 

2. Пошто се читав преговарачки процес, заједно са парафирањем и потврђивањем Споразума одвијао мимо воље српског народа са севера Косова и Метохије на који се Споразум односи, Сабор га сматра нелегитимним и неважећим. Сабор изражава огорчење на чињеницу да су највиши представници власти Републике Србије предали део Покрајине под српском управом онима који су извршили насилни чин отимања Косова и Метохије

 

3. Чином потписивања овог Споразума Србија се одриче не само својих институција на северу Косова и Метохије него и свог права, како домаћег тако и међународног, на своју јужну Покрајину. Они који су то учинили заслужују сваку осуду, јер нису добили мандат ни од кога да предају свету српску земљу и српски народ, материјална добра и духовне светиње, а све зарад својих уских политичких интереса.

 

4. Због свега овог, српски народ са севера Косова и Метохије неће допустити примену овог срамног Споразума. Имамо у виду и светињу Косова коју својим живљењем чувамо, али и нашу егзистенцију и судбину које се доводе у питање ако потпаднемо под власт Албанаца на шта нас овај Споразум тера.

 

5. Наш непосредан одговор на штетност изнуђеног Споразума јесте поступање по Уставу наше државе Републике Србије који је потврђен од стране народа на референдуму. Ми грађани, као носиоци суверенитета према члану 2. Устава, ћемо поштовати и примењивати Устав Републике Србије.

 

6. Полазећи од Устава Републике Србије Сабор закључује да је дошло време за оснивање Скупштине Аутономне Покрајине Косова и Метохије.Скупштина АП Косова и Метохије имаће привремени карактер због околности у којима се оснива. Скупштину ће у почетку чинити одборници – делегати Скупштина општина Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић. Њој ће моћи да приступе делегати свих скупштина српских општина у Покрајини, као и скупштина општина националних заједница.

 

7. Током свог привременог заседања Скупштина АП Косова и Метохије обављаће надлежности из круга уставних надлежности аутономних покрајина имајући у виду ванредне околности њеног оснивања и деловања.Сва питања у вези надлежности, организације, органа и служби, као и питање првих избора делегата ове Скупштине, уредиће се привременим Статутом. Овај акт, као и други акти неопходни за рад Скупштине АП Косова и Метохије, биће донети на оснивачкој седници овог представничког тела српског народа на Косову и Метохији. Ови привремени акти важиће до доношења посебног закона о суштинској аутономији АП Косова и Метохије по поступку предвиђеном за промену Устава.

 

8. Сабор је чврстог уверења да грађани Србије треба још једном, као и када је био усвајан важећи Устав Републике Србије, да на референдуму потврде своју вољу да Косово и Метохија треба да остану у саставу Србије.

Пре оцене о уставности бриселског Споразума и његовог евентуалног потврђивања на референдуму, исти се не може примењивати.




 Моја Лена 2020.године