петак, 1. новембар 2013.

Brutal Whiskers – Вкус свободы (2013)

 
 
 
 
 
 
 
 
Группа Brutal Whiskers образовалась в 2010 году в Москве. В музыке Brutal Whiskers переплетаются различные музыкальные направления, однако ее лучше всего характеризует стиль металкор, сочетающий в себе характерный ритмический рисунок и тяжелые гитарные риффы. Осенью 2013 года группа выпустила дебютный полноформатный альбом "Вкус свободы".
 
 
01. Intro
02. Вкус свободы
03. В ответе
04. Душа
05. Таинственный лес
06. Время
07. На последнем вздохе
08. Падший мир
09. Шизофрения
10. Узник
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

На митингу у Косовској Митровици функционер СНС Богдан Шпадијер позвао на бојкот косовских избора

 

 

 У северном делу Косовске Митровице одржан је завршни митинг Штаба за бојкот избора Привремене скупштине АП КиМ коме је, према речима организатора, присуствовало неколико хиљада грађана, као и представници ДСС и Покрета Двери, потпредседник СРС Дејан Мировић , народни посланик Борислав Пелевић, уредник НСПМ Ђорђе Вукадиновић, недавно смењени начелник Косовскомитровачког округа Раденко Недељковић. Са овог скупа на бојкот избора Србе је позвао и председник Окружног одбора СНС Богдан Шпадијер, тврде извори Данаса. 

Потпредседник ДСС Слободан Самарџић позвао је Србе са северног Косова на бојкот косовских локалних избора.
Самарџић је рекао да би гласањем "потврдили издају" коју спроводи власт у Београду, а неколико месеци после изласка на изборе изгубили би и оно што сада имају.


"Губљењем Србије губе све што су до сада имали, и примања и зараде и елементарну сигурност и све што чини живот нормалним", рекао је Самарџић на митингу против избора, одржаном у северној Косовској Митровици.
Самарџић је као председник надстраначког Одбора за одбрану Косова и Метохије истакао да ће Србима изласком на изборе бити "одузета свака веза са Србијом и да финансирање неће моћи да се обавља као до сада.


"Важиће само закони Приштине. Ако не изађете на изборе, остаје нада и шанса за све Србе на Косову. Србија мора да финасира послове и надлежности за све градјане широм Србије. Бојкотом ће бити принудјени да зауставе ход ка потпуној издаји и биће шансе да са њом или са неком другом Владом ви повратите вашу везу са Србијом", рекао је Самарџић окупљенима.
Самарџић је навео да се избори одвијају по законима Косова и да таквих избора никада није било. 


"Ако је наша власт пристала да се све одвија по законима Косова, никакав њихов разговор у Бриселу и спорови око гласачких листића и посета српских званичника немају значаја за вас", рекао је Самарџић.

Уредник Нове српске политичке мисли Ђорђе Вукадиновић рекао је окупљенима да није дошао да их убеђује да излазе или не излазе на изборе, јер ће то они сами одлучити, већ да онима који можда још увек у то не верују, посведочи шта је садржај и суштина Бриселског споразума. То је у основи споразум о „мирној реинтеграцији“ севера КиМ у уставни и правни систем „Републике Косово“ и фактичко признање косовске независности од стране Србије. „Плаћам ручак или вечеру свакоме ко у ових 15 тачака Бриселског споразума нађе слово С од државе Србије, док све врви од косовских закона, косовског устава и косовских институција“, истакао је Вукадиновић. Он је нагласио да, после свих притисака којима су изложени, као и издаје од стране највећег дела политичке и интелектуалне елите у Београду, нико не може много замерити онима који буду изашли на изборе, али и да „нико нема дилему да ће након примене Бриселског споразума и ових избора, Срби на северу КиМ бити нешто друго до 'раја' и грађани другог реда, а не слободни људи и грађани Републике Србије“.
Вукадиновић је посебно истакао гест функционера СНС Богдана Шпадијера који се, упркос ставу своје странке, придружио позиву на бојкот избора, што је, нагласио је Вукадиновић, „још један доказ да се овде не ради о некој партијској и дневно-политичкој ствари, већ о питању истине и лажи, морала и неморала, добра и зла“.


Ових дана смењени начелник Косовскомитровачког округа Раденко Недељковић обратио се запосленима у јавним службама којима се прети да ће остати без посла ако не изађу на изборе 3. новембра, и поручио им да не треба да се плаше за своја радна места, јер су они једнако радници државе Србије као и запослени у другим српским градовима. Недељковић је посебно прозвао директора Канцеларије за КиМ Александра Вулина, и критиковао професоре приштинског Универзитета у Косовској Митровици због ћутње и равнодушности.
Народни посланик Борислав Пелевић подсетио је да је пре годину и по дана на истом овом месту стајао и говорио заједно са Томиславом Николићем, тадашњим председничким кандидатом, који је у међувремену изневерио и издао све што је тада говорио. „Ја и сада стојим овде и говорим исто, а он пред вама не сме да се појави, и никада неће“, рекао је Пелевић.

Бошко Обрадовић: Велеиздајницима ће бити суђено

Члан Старешинства, Бошко Обрадовић, у име Покрета Двери, обраћајући се окупљеним Србима, поручио да су две највеће победе српског народа у последњих 20 година стварање Републике Српске и барикаде на северу КиМ и одбрана државе Србије на Косову и Метохији.


„Они који су потписали бриселски споразум, којим се крши Устав Србије, осећају се веома тешко у том издајничком чину и сада би да све друге увуку у издају - од политичких странака у парламенту, Уставног суда до СПЦ до грађана Србије на КиМ. Зато не треба изаћи на изборе 3. новембра, нека у издаји остану сами!
Доћи ће време када ће бити активирана кривична пријава коју су Двери поднеле Кривичном јавном тужилаштву у Београду и биће им суђено за велеиздају“, рекао је Обрадовић.
На крају је истакао да постоје три велика разлога за наду, да није све пропало и да има шансе да се изборимо са велеиздајом.
„Први је да су Срби са Косова и Метохије данас први пут на једном месту окупили комплетну опозицију Влади Србије и патриотски блок (ДСС,СРС, Двери, итд).
Други је да се међународне околности мењају и да њихови колонијални управници оличени у Америци и ЕУ свакодневно слабе, а наши савезници оличени у Русији свакодневно јачају.
Трећа ствар је српска омладина коју нису успели да преваспитају и која издају КиМ прихватити неће“, рекао је Обрадовић.
На скупу су говорили и потпредседник Српске радикалне странке Дејан Мировић, председник окружног одбора СНС Богдан Шпадијер, и вођа „Српског образа“ Младен Обрадовић.
Косовски избори заказани су за 3. новембар.



(Бета-Данас-НСПМ)

УДАР НА ДВЕРИ: Полиција упала у просторије Двери, саслушава и плени опрему

 

Нападение режима на интернет-радио «Сила народа» и Движение Двери Сербские

 

 

 

 Вечерас око 17, 30 часова Управа за борбу против организованог криминала упала је и у просторије Покрета Двери у Београду са налогом за претрес и пленидбу комплетне опреме, на првом месту свих рачунара, као што је претходно учињено у просторијама опозиционог радија СНАГА НАРОДА.

После режимских напада на члана Старешинства Покрета Двери Бошка Обрадовића и његову породицу, вишедневног рушења централног сајта Двери, затварања јединог опозиционог радија у Србији СНАГА НАРОДА, владајући режим на челу са Николићем, Дачићем и Вучићем покренуо је највећи удар на Покрет Двери као једину и истинску опозицију у Србији.

Како сазнајемо из поузданих извора данас је у Влади Србије и РРА било ванредно стање и цео дан се организовала ова акција забране интернет радија СНАГА НАРОДА и упада у просторије Двери.

Бошко Обрадовић, члан Старешинства Двери, изјавио је вечерас да је владајући режим ушао у тоталитарну фазу, да је невиђени политички скандал забрана једног опозиционог интернет радио програма у Србији (што нема упориште нити у једном закону), а да се улажење у просторије Двери може сматрати директном забраном политичког деловања. Покрет Двери, међутим, ништа не може уплашити и настављамо борбу против издајничког режима коме очито није пријало све што смо ових дана покренули са стварањем опозиционог народног фронта против Владе Србије и шиптарских избора 3. новембра, изјавио је Обрадовић.

После јучерашње изјаве Бошка Обрадовића у Косовској Митровици да ће свим потписницима Бриселског споразума бити суђено кад Двери дођу на власт, уследио је овај притисак на једину истинску опозицију у Србији данас.


Пратите нове информације на нашем сајту и ширите истину о режиму који се овако уплашио јединог слободног медија и једине истинске опозиције.


 

Информативна служба Покрета Двери










Сегодня около 17 часов представители Агентства по радиовещанию Сербии, Министерства телекоммуникаций Сербии и оперативная единица Министерства внутренних дел Сербии без ордера на вход и обыск вошли на частное владение, где находился передатчик патриотической радиостанции «Сила народа» (Снага народа – сербск.) и выключили его.
В то же время полиция вошла в помещение радио на ул.Вышеградска в Белграде под предлогом и с ордером на обыск по обвинению в хранении наркотиков. Полиция выключила в помещении электричество, прервала вещание программы через интернет и арестовала оборудование.
В тоже время полиция обыскала центральный офис движения Двери Сербские, находящийся рядом.
Акция режима по закрытию патриотической радиостанции в преддверии выборов на Косово 3 ноября 2013 года, к бойкоту которых призвали все патриотические силы Сербии, и выборов в органы местного самоуправления в Белградском муниципалитете Вождовац, где движение Двери пользуется поддержкой избирателей, ясно показывает стремление режима ввести в Сербии блокаду СМИ и погрузить страну в информационный мрак.
Радио «Снага народа» и движение Двери Сербские заявляют, что не отступятся от борьбы за свободу и не дадут режиму запугать себя.

Пресс-служба Двери и радиостанции „Снага народа“
31 октября 2013 г.
Белград




четвртак, 31. октобар 2013.

Ансамбл "Метроном" - Београд (1962)

 

 






Guarda, Che Luna
Dos Crusos
C-jam Blues
My Little One
Guaglione Bambino
Vasárnap, Annuskám
My Funny Valentine
Oh, Oh, Rosy
Carolina Dai
Hold My Hand
Love In Portofino
The Man I Love
Flamenco
Laura
Che Mme 'Mparato Fa
Historia De Un Amor


 


Стални чланови ансамбла :

Бранислав Ковачев,Братислав Годел,Драгољуб Давидовић,Јован Минић,Василије Белошевић



На овом ЛП певају :

Лола Новаковић,Аница Зубовић,Крста Петровић,Драган Токовић




 

 





среда, 30. октобар 2013.

Михаил Јемељанов: Русија неће признати резултате локалних избора, јер „Република Косово не постоји“

 

 

 Русија неће признати резултате локалних избора на Косову, јер Република Косово не постоји, рекао је на сусрету с представницима привремене скупштине аутономне покрајине Косово и Метохија заменик руководиоца фракције Праведна Русија у Државној думи РФ Михаил Јемељанов. 

 

Према његовим речима, на седници Думе која ће се одржати 12. новембра Праведна Русија ће истаћи предлог пројекта резолуције који осуђује одржавање нелегитимних избора у покрајини.

 

 Патриотске снаге РФ схватају да када се Срби боре за територијални интегритет земље, боре се и за Русију, рекао је Јемељанов.

 

 

 

 

 

 

понедељак, 28. октобар 2013.


Гиперболоид инженера Гарина (1965) ДВДРип

Жанр: Фантастика, Приключения, Экранизация
Год выпуска: 1965
Продолжительность: 01:31:00
Режиссёр: Александр Гинцбург


В ролях:


 Евгений Евстигнеев, Всеволод Сафонов, Михаил Астангов, Валентин Брылеев, Николай Бубнов, Вячеслав Гостинский, Владимир Дружников, Артем Карапетян, Константин Карельских, Наталья Климова, Степан Крылов, Михаил Кузнецов, Бруно Оя, Анатолий Ромашин, Юрий Саранцев, Алеша Ушаков, Виктор Чекмарев, Павел Шпрингфельд


Описание: 


По одноимённому роману А. Н. Толстого.
1925 год. Профессор Манцев изобрел оружие небывалой разрушительной силы — гиперболоид, наносящий страшные удары лучом. Инженер Гарин крадет этот прототип лазерной пушки и решает использовать для безумной идеи - стать правителем мира…




Качество видео: DVDRip
Формат видео: AVI
Видео: 704x368 (1.91:1), 25 fps, XviD MPEG-4 ~1691 kbps avg
Аудио: 48 kHz, AC3 Dolby Digital, 3/2 (L,C,R,l,r) + LFE ch, ~448.00 kbps avg











 







САМО НА ОВОМ БЛОГУ ! Српски превод (латиница),усклађен и усаглашен за ову верзију филма.Превод је рађен на основу оригиналног,руског титла.Аутор превода НЕЋЕ постављати овај превод на друге сајтове,форуме и блогове и свако ко то чини НЕМА сагласност аутора превода.





недеља, 27. октобар 2013.

Девушка и смерть (2012) ДВДРип

Информация о фильме
  Название: Девушка и смерть Оригинальное название: Het Meisje en de Dood Год выхода: 2012 Жанр: Арт-хаус / Авторское кино, Драма Режиссер: Йос Стеллинг

В ролях: 

Сильвия Хукс, Дитер Халлерворден, Рената Литвинова, Сергей Маковецкий, Анри Гарсэн, Ева-Мария Курц, Максим Ковалевский, Леонид Бичевин, Пауль Шласе, Светлана Светличная
О фильме:

Николай возвращается в заброшенный отель, где пятьдесят лет назад он встретил свою единственную любовь. Охваченный воспоминаниями, он заново переживает трагическую историю своей юности, являясь одновременно рассказчиком и героем повествования. Действие разворачивается в трех временных пластах — в конце XIX века (времена юности героя), в пятидесятые годы XX века и в наши дни.


 Файл Качество: DVDRip Видео: XviD, 720x304, 25 fps,1257 Кбит/сек Аудио: АС3, 48000 Hz, 6 каналов, 448 kbit/s Продолжительность: 02:02:00







 




НАПОМЕНА : Постављен је исправан линк за филм





Српски превод (латиница),усаглашен и прилагођен за ову верзију филма

 Моја Лена 2020.године