четвртак, 8. јануар 2015.

Скандалозна изјава Патријарха Српског Иринеја

 

 

"Вучић ће дићи Србију из пепела" 

 

 

 

 

 


 ''Мислим да се (Александар Вучић) труди. Има неких назнака да ће бити и резултата''


''Морам да верујем да ће успети да подигне Србију из овог пепела. Надам се да ће дати Бог да нам буде боље''







КОМЕНТАР АУТОРА БЛОГА :

 

 

У чије име Патријарх износи ово мишљење ?! У своје лично или у име СПЦ коју представља ?

 

Ако Патријарх подржава морални лик и дело Александра Вучића,онда се поставља веома озбиљно питање : Да ли и за Александра Вучића важе морални принципи које СПЦ тражи од осталих верника ( читај : "обичних смртника" ) ?!

 

И на крају : КОЈЕ су то "вредности" у светлу СПЦ за које се "бори" А.Вучић и на који то начин се "подиже" Србија из "пепела" ?!

 

Издајом националних интереса и предајом (продајом) Косова и Метохије ?!

 

Свака част Архиепископе Пећки,Митрополите београдско-карловачки и Патријарше Српски !!!

 

Нисам сигуран да Ваше мишљење дели и већина Ваших верника,а посебно оних на Косову и Метохији.

 

 

 

 

ЈОШ ЈЕДНО МИШЉЕЊЕ :

 

 

Патријарх Иринеј је овим изјавама себе означио као режимског политиканта и урушио свој углед и кредибилитет, ако га је уопште и имао.



Партијарх има кратко памћење. Он заборавља да су Дачић и Вучић уз подршку Николића потписали Бриселски споразум који означава први корак у званичном признању Косова као независне државе.



Подсетимо да је Српска православна црква критиковала потписивање Бриселског споразум. У саопштењу које је прослеђено медијима крајем априла месеца 2013. године, између осталог, наводи се:



Синод Српске православне цркве сматра да парафирани споразум Београда и Приштине у Бриселу “посредно и прећутно, али ипак фактички” признаје постојања система државне власти на КиМ независног од државног устројства Србије, а да ће цена за евентуални улазак Србије у ЕУ бити и формално признање “независног Косова“.



“Нема никакве сумње у то да ће, после плаћања овако високе цене за фамозни ‘датум о почетку преговора’ и то преговора са непознатим бројем нових услова и са неизвесним исходом, цена за сам евентуални улазак у Европску унију бити и формално признавање ‘независног Косова’ од стране Србије и њена обавеза да не омета добијање столице ”Косова” у Уједињеним нацијама“, стоји у саопштењу Синода.



Дакле, иако је званични став Српске православне цркве да је Косово и даље саставни део Србије, политикантки патријарх износи у потпуности друкчији став, пружајући подршку Вучићу и Николићу по овом питању.



Срећа па његове речи и речи Српске православне цркве више не носе исту тежину у јавности као што је раније можда био случај.



Да је Вучић ребалансом буџета умањио примања СПЦ, питамо се да ли би патријарх Иринеј Вучића оволико величао?

 

 

 

БИЛО КУДА - ВУЧИЋ СВУДА



понедељак, 5. јануар 2015.

ШТА ДА СЕ РАДИ ?




- Уместо даље неперспективне и мазохистичке приче о евро-интеграцијама, њихова хитна суспензија, ослонац на сопствене снаге и економско-политички окрет ка истоку.

 

- Уместо убрзане распродаје преосталих државних ресурса, хитна ре-етаатизација, то јест, забрана отуђења и подржављење последњих националних златних кока попут Телекома (јавна је тајна да је већ обећан Немцима) и ЕПС-а.

 

- Уместо потпуног уништења домаће пољопривреде и смањења субвенција које је предвиђено актуелним буџетом, а и један је од главних захтева Брисела у процесу придруживања, снажан акценат на пољопривредну производњу, прехрамбену индустрију и енергетику.

 

- Уместо масовних подстицаја „страним инвеститорима“, отварање националне инвестиционе банке и генерална политика подстицања домаћег малог и средњег бизниса.

 

- Уместо кршења и промене устава, његово поштовање и примена на сваком делу територије.

 

- Уместо просјачке и јалове филозофије страних кредита и новог задуживања ради враћања старих дугова – политика ширења према губеру. („У се – и у своје кљусе“.)

 

- Уместо квазиопозиционог шмирања, страначке ускогрудости и намигивања према власти у потрази за „целзијусом“, озбиљан, пожртвован рад на стварању општенародног покрета отпора.   

 

- Уместо култа личности и диктатуре једног човека – суверена демократија. 

 

- Уместо колонијалног ропства – Слободна Србија!

 Моја Лена 2020.године