четвртак, 24. октобар 2013.

Симаргл - Шелест дерев (2013)

 

 


Симаргл — pagan-metal группа из Кирово-Чепецка Кировской области. Группа Симаргл официально была образована в 2003 году, хотя зачатки были немного раньше. 23 марта этого года команда выступила на концерте "Night Forever". Данный концерт стал успешным началом и послужил мощным толчком для дальнейшего развития и процветания группы.

Основателями группы являются Михаил (гитара), Евгений (вокал), Артём (клавишные), Вадим (бас). Крупным везением была находка ударника Алексея, который внёс неоценимый вклад в техническое развитие группы.
Первое демо группы "Песнь Словена" приходится на лето 2004 года, состоящее из 8-и треков и составляющее в общей сложности около 22 минут, где группа воплотила свои плоды нескольких лет своего творчества, чем несказанно порадовали любителей pagan metal в Кирове и Кирово-Чепецке Все песни альбома плясовыми и хороводными мотивами и действительно похожи на славянские танцы. Мощные и одновременно простые клавишные фоны — одно из самых удачных музыкальных находок, придающее ему совершенно особое звучание, символически открывающее дверь тайны-былины. Все это, плюс мелодичное сопровождение флейты до нужной концентрации разбавляет гитарный тяж, благодаря чему ни на одну минуту не пропадает народная славянская стилистика, нигде не перекрывается «чистым металлом».
Параллельно с выходом первой демонстрационной записи из группы уходит Евгений (вокал) по причине устройства своей личной жизни... Его место прочно и надолго занял молодой перспективный вокалист Егор, с которым группа и решается на перезапись своего старого материала. В последующее время группа занимается пропагандой патриотического духа русского населения страны посредством своих музыкальных произведений.
В 2008 году вышло демо "Да В Родном Краю...".
В период активной концертной и сочинительной работы группу покидает Алена Ильина, на её место сразу было решено взять Ксению Машатину, с которой и продолжились концерты, в частности 27 марта 2010 в местном клубе был сыгран большой сольный концерт на 7-летие группы. Затем группа активно гастролирует, принимает участие в различных фестивалях в Екатеринбурге, Ижевске, Нижнем Новгороде, Кирове. Несколько раз выступает с самой известной российской пейган-группой «Аркона». В 2012 году совместно с группой «Сны Бенджамина» записывается акустический сингл «Вечность».
В сентябре 2013 года на лейбле Sound Age Productions‎ вышел полноформатный альбом «Шелест дерев».

Состав:

Егор Воробьёв — вокал
Никита Семиларский — гитара
Артём Тимшин — гитара
Вадим Тимшин — бас
Ксения Машатина — клавишные
Алексей Култышев — ударные.


01. Чур (03:32)
02. На острове, на Буяне (03:53)
03. Заклинание (04:18)
04. Предкам... (03:07)
05. Шелест дерев (05:41)
06. Печаль Светогора (05:06)
07. Эй, Славяне! (05:26)
08. Раздолье (04:32)
09. Из века в век (05:56)
10. Коляда (03:05)
11. Ой, да боги... (04:55) 









Унапређена капитулација

 

 

 У понедељак сам готово повраћао од мучнине при погледу на бахато лицемерје, које је допирало са ТВ-а. Вучић и Николић су нас обавестили да ће са својом „храброшћу“ још „одлучније“ да наставе, да ћемо „сви морати подносити жртве“, али да ће „Србија – ево ми гарантујемо! – ући у ЕУ 2020. године“.

 

Та њихова „храброст“, наравно, друго је име за капитулацију. Капитулирали су у Бриселу и издали 60.000 севернокосовских Срба. Капитулирали су пред ММФ-ом и издали сиромашне (повећавши ПДВ за хлеб и млеко), као и оне средњестојеће (додатним порезом на плате). Капитулирали су пред Хрватима за цигарете, капитулирали су пред Монсантом за ГМО... Шта је следеће на њиховој листи „храбрости“?



Немачки амбасадор претходног дана каза: „Ми не тражимо да Србија данас призна Косово, а да ли ће то некада бити тражено, сада се не може рећи“. Ама тражите одмах! Зар не видите колико су ови наши „храбри“?!


Ево, већ се најављује да ће Вучић „преотети“ ЛДП, као „партнера“, од ДС. СНС се „отима“ за ЛДП – странку која за Војводину тражи да добије посебан устав,уз „међународне гаранције поштовања Војводине и њеног конститутивног акта“. Хеј, људи, посебан устав и међународне гаранције за Војводину! Па такву би странку у нормалним земљама, ако би уопште и постојала, избегавали као шугаву. А у Србији се лидери највећих партија отимају ко ће са њом пре у коалицију!


 Раније сам ову стратегију брзопотезне капитулације, на свим пољима, назвао „журбом у провалију“. Али, они у ту провалију не иду сами, они тамо гурају све нас. Та грозничавост да се што пре обави срамотни посао, лепо је описана у Светом писму: „И по залогају тада уђе у њега (Јуду Искариотског) сатана. Онда му рече Исус: Што чиниш, чини брже“ (Јеванђеље по Јовану, 13:27). И одатле њихова журба.



Не прозваше их узалуд „напредни жути“. Они су све лоше из претходног режима ставили на квадрат – од предаје (остатка) Косова, до безочне контроле медија. „Жути“ су, на локалним изборима, куповали гласове, али нису слали батинаше, да „утерују“ гласове. „Жути“ су кршили закон, али нису имали своје „приватне политичке затворенике“ у функцији „чувара рејтинга“. „Жути“ су муљали са странцима, али нису имали странце у Влади и нису се тиме хвалили као орденом. „Жути“ су манипулисали таблоидима, али нису од њих правили „Полицијски гласник“ и батину за застрашивање политичких противника. „Жути“ су нас замајавали разним квазистручњацима, али нису на листу економских магова који ће нас спасти (Вучић, у понедељак, у хали: „Јоргованка, Лазар...) , као прву стављали особу која се, својевремено, хвалила својим умећем тумачења хороскопа и прорицања судбине. „Жути“ су имали своју опслужујућу интелигенцију, али нису у исти фронт регрутовали „патриотске“ маснокопитаре и другосрбијански треш из „Е-новина“, како би ућуткали сваку критику, било у националној, било у грађанској опозицији...

 

На сцени су политички бастарди и баштиници оног најгорег у српској политици, за последњих двадесет година. Они су за ову државу као најезда термита, који уништавају све пред собом – од (оно мало) суверенитета, до (оно мало) демократије...

 

 

 А ако ме питате шта је лек, мој одговор је – бесни отпор! Отпор у свакој тачки њихових наредних „храбрости“, у свакој „одговорности“ која ће им пасти на памет да је „преузму“  – од увођења „сексуалног образовања“ у школе и припреме „Прајда“, до „међународних гаранција“ за Војводину. И, отпор не било какав, већ бесни – јер само тако њихова машинерија безобразлука и капитулације може бити заустављена.. 

 

 

Слободан Антонић

уторак, 22. октобар 2013.



Юрий Чернавский - Автоматический Комплект (2013)



01. Интро
02. Автоматический комплект
03. Завтра
04. Заводные куклы
05. Сегодня
06. Сага о пузырях
07. Вчера
08. Доктор Альберт Карлович
09. Позавчера
10. Какаду
11. Танго

 

 

 

 

Линк :  https://disk.yandex.com/public/?hash=%2BlT0hVKLU7MnPwVNcv4voMPoyocoxXsuFipOTeCdRgo%3D&locale=ru

Привремена скупштина АП КиМ поновила позив Србима да не излазе на косовске изборе

 

 Представници привремене скупштине АП Косова и Метохије поновили су данас позив Србима да не излазе на локалне изборе 3. новембра које је расписала председница тзв. "Републике Косово" и одбацили приговоре да тиме поступају против интереса Србије.



"Нама се приписује да смо против наше државе, да смо малтене њени непријатељи, да се са њом инатимо а заправо ми смо стуб одбране наше државе", рекао је председник привремене скупштине Славко Стевановић на конференцији за новинаре у Београду и додао да позив на бојкот избора није против државе.

Он је поновио да је локалне изборе расписала непризната држава Косово и да су они "противуставни и противзаконити", као и да "гурају српски народ у Велику Албанију".

 

 

Стевановић је, на питање о позиву патријарха Иринеја да се изађе на изборе, навео да му је упутио писмо желећи да му "патријарх каже шта је тачно рекао" али да одговора још нема, додајући да он не жели да се заоштрава однос са Српском православном црквом.

Члан правно-политичког савета привремене скупштине Душан Челић рекао је да је добио коверту са "обрасцем такозване Републике Косово" у којем му се поручује да има право жалбе јер није прихваћена његова пријава за гласање, иако, како наводи, такав захтев није ни подносио.


"Постављам питање ко је мимо мог знања попунио образац са мојим личним подацима", рекао је Челић, који има статус расељеног лица, и напоменуо да очекује да реагују омбудсман и повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личностима.



 Срби са КиМ били приморани да дочекају Дачића

 

 Последњих месеци често се може чути како се Срби са КиМ, између осталог и под претњом отпуштања са посла, приморавају да прихвате Бриселски споразум односно укључе у систем тзв „Републике Косово“.  О томе сведочи и последња посета премијера Дачића Грачаници, када су запослени радници у српским основним и средњим школама из Гњилана, Витине, Косовске Каменице и Новог Брда имали обавезу да оду у Грачаницу и „дочекају премијера“, а превоз им је био унапред обезбеђен.

 



 Привремена скупштина АП Косова и Метохије формирана је у јулу ове године на скупу у Звечану упркос противљењу званичног Београда, а чине је одборници четири општине на северу Косова. Оснивачкој скупштини присуствовало је 97 од укупно 119 одборника четири општине, а за председника је изабран социјалиста Славко Стевановић.

Нове небулозе политичке фукаре Александра Вучића



"Огромна је љубав према Црвеној звезди и Партизану, али СНС је оборио све рекорде"

 

 "Ми свуда говоримо исто, када одемо у Москву, када одемо у Вашингтон - и то се у свету поштује"

 

 "Приватник издржава све нас, треба да видимо како да му помогнемо, треба и да заштитимо раднике, али добре раднике"

 

 Вицепремијер Вучић је, говорећи о сарадњи са Емиратима, рекао да је шеика Мухамеда бин Заједа упознао случајно, у ресторану, и да је он био изненађен, јер му ништа није тражио. Вучић каже да су разговарали о историји, географији, филозофији, да је он озбиљан и образован човек и да је после тога кренуло њихово пријатељство, на које је поносан.

 

 "Србију видим као чланицу Европске уније 2020. године, много морамо да урадимо до тада, али Србију видим као једну од најразвијенијих земаља у региону, земљу шанси, земљу будућности, земљу вредних и радних људи"

 

 

недеља, 20. октобар 2013.

Ignes Fatui – Дороги Судьбы (2008)



1 Ignes Fatui
2 Друзья
3 Не оставить
4 Вслед за мечтой
5 Дороги Судьбы
6 Старый замок
7 Ветер
8 Мастер
9 Время
10 Инквизиторы Тьмы
11 Душа
12 Ai no Melody
13 Подобен Богу


Московская группа Ignes Fatui – Блуждающие огни основана в октябре 2006 года. Музыкальное творчество группы – переплетение лиричного фолка, захватывающего фолк-рока, красочного акустического арт-рока и изящных нитей блюза. Музыканты непрерывно экспериментируют, добиваясь максимально возможного как в простом мелодичном звучании, так и в джазовой импровизации, и в сложной полифонии. В репертуаре преобладают песни собственного сочинения (в том числе и инструментальные композиции), но присутствуют и кавер-версии авторской и народной песни.
В 2008 году вышел демо-диск группы – «Дороги Судьбы», а в 2012 свой день рождения коллектив отметил выпуском интернет-альбома «Эхо».
Блуждающие огни убеждены: нас окружают чудеса, и чтобы их увидеть, нужно лишь открыть страну своей фантазии. Тогда самые простые вещи становятся волшебными, а волшебные – возможными. Следуйте за Блуждающими огнями…









Умрла Јованка Броз

 

 После тешке болести, у осамдесет деветој години живота, умрла је Јованка Броз, супруга некадашњег председника СФРЈ Јосипа Броза Тита.






Она је преминула у београдском Ургентном центру.
Да је тешко билесна до скоро нико није ни знао. Тек када јој је јако позлило крајем августа, јавност је сазнала да госпођа Броз болује од рака. Тада је примљена у ургентни центар у јако лошем стању. Она је тада реанимирана и лекари су се буквално борили за њен живот.





Односи у брачном пару су почели да се нарушавају раних 1970их. Њихов однос је постао тема оштрих политичких расправа. Јованка је тврдила да је покушавала да заштити свог остарелог супруга од разних агената - сматрала је десет од једанаест његових државних секретара (министара) за некакве агенте. Њени противници су тврдили супротно, да је она та која ради против свог супруга. 
 
 


Према извештају из 1988. године написаног за Председништво СФРЈ, између 1974. и 1988, највиши југословенски форуми су на 59 састанака расправљали само о Јованки. Овај процес је започео сам Тито21. јануара1974. године када је наредио Савезу комуниста Југославије да оснује специјалну комисију која ће проучавати „случај другарице Јованке“. Комисијом је председавао Рато Дугоњић, а у њој су још били Стеван Дороњски, Тодо Куртовић, Фадиљ Хоџа, генерал Милош Шумоња, Џемил Шарац и Иван Кукоч.

Тих година је Јованка била оптуживана да је совјетски шпијун, за одавање државне тајне, шуровање са српским генералима, за постављање и смењивање највиших функционера, учествовање у завери против Александра Ранковића, планирање државног удара са генераломЂоком Јованићем са циљем узурпирања Маршалове улоге...

Многи верују да је она жртва амбиција разних политичара који су успели да манипулишу остарелог Маршала против своје супруге. Према Иву Етеровићу, фотографу који је имао вишедеценијски приступ владајућем југословенском пару, главни кривци за разлаз Тита и Јованке су Стане Доланц и генерал Никола Љубичић.


До половине седамдесетих, Јованка је постала још удаљенија од Тита, који је у том времену био скоро потпуно под утицајем Станета Доланца и Митје Рибичича.
 
 


Разлаз се одвијао у етапама. Током 1975. године није била присутна на неким Титовим иностраним посетама, а почеле су да круже гласине да се често свађају. Априла исте године Тито је напустио њихову резиденцију у Ужичкој 15 и сам се преселио у Бели двор.


Јованка је последњи пут виђена у јавности 14. јуна1977. на званичном пријему за премијера Норвешке. Касније тог лета је ухапшена под сумњивим околностима. Није било званичног објашњења за њено хапшење, које је наводно наредио сам Тито. Није се видела са Титом последње три године његовог живота. На кратко се појавила у јавности током Титове сахране почетком маја 1980. године. У свим државним објавама и новинским извештајима је била наведена као Титова удовица. Иако је стање између супружника споменуто, званичан развод се никад није десио.

Приключения Буратино (1959) ДВДРип



Оригинальное название: Приключения Буратино Год выпуска: 1959 Жанр: Мультфильм, фэнтези, приключения, семейный Выпущено: СССР, Киностудия "Союзмультфильм" Режиссер: Д. Бабиченко, Иван Иванов-Вано Роли озвучивали: Георгий Вицин, Елена Понсова, Александр Баранов, Маргарита Корабельникова, Евгений Весник
О фильме: По сказке А. Н. Толстого «Золотой ключик». Старый мастер Джузеппе вырезал из дерева забавного мальчика и назвал его Буратино. Деревянный мальчик ожил, но прежде чем он станет настоящим человеком, ему предстоит пройти через множество испытаний и приключений. Доброта, смелость и находчивость помогут Буратино победить жестокость и алчность, найти бескорыстных и верных друзей…


 Файл

Качество: DVDRip Видео: XviD, 2487 Кбит/с, 704x528 Аудио: AC3, 6 ch, 448 Кбит/с Продолжительность: 01:04:21 Язык: Русский




















Српски превод (латиница),усклађен и усаглашен за ову верзију филма



















Православная , славянская графика

 

 








 Моја Лена 2020.године