понедељак, 11. март 2013.

СНП "Наши" лепе плакате о Ђинђићу "Страни агент! Не државни херој“

 

 "СНП НАШИ" започео је акицију лепљења плаката у Аранђеловцу, Младеновцу и Новом Саду под називом „Страни агент, а не државни херој“.






"То је одговор на скандалозну кампању која се у Србији води са циљем да се покојни премијер, др Зоран Ђинђић, у јавности представи као визионар и политичар којег генерације треба да следе", саопштио је тај покрет.

СНП НАШИ најоштрије осуђују "фалсификовање историје у којем се проглашава политичким генијем човек за којег су Стејт Департмент, ФБИ и ЦИА – кроз књигу Вилијема Монтгомерија, бившег америчког амбасадора у Београду, званично потврдили да је својевремено рад Зорана Ђинђића и ОТПОР-а био финансиран, припреман и координиран преко оперативног ЦИА центра у Будимпешти директно од стране Бил Клинтона".

 

Став СНП НАШИ јесте да је "Ђинђић енциклопедијски пример политике глупости и промашаја, пример велеиздајника и америчке марионете која је по класичном рецепту и системима индоктринације преварена, искориштена и одбачена, а што на крају и сам Ђинђић није могао да сакрије жалећи се јавно да га је Запад преварио за обећану финансијску помоћ и да Србији није дат обећани третман на међународном нивоу".
"Даћемо све од себе да политички промашај какав је била Ђинђићева политика никад више не буде поновљена, као и да сви истински српски хероји који су заједно са својим народом поделили судбину, борили се за слободу и носили српски крст добију заслужено место у историји српског народа наспрам оних велеиздајника и плаћеника који су се коцкали и који се коцкају са највећим светињама српског народа", саопштио је СНП НАШИ.



 Након убиства издавача и новинара Славка Ћурувије на Ускрс током НАТО бомбардовања Србије, Зоран Ђинђић се привремено склонио у Црну Гору, да би касније отишао у иностранство. Израелском листу „Харец“ дао је интервју у коме анализира постојеће стање и каже да напад копненим трупама и формално освајање Србије немају логике јер би то водило до конфликта између НАТО-а са једне, и Русије и Кине са друге стране, и до интернационалне кризе. У наставку је проценио да је најлогичније за НАТО да настави са ваздушним ратом који се показао као веома ефикасан и проценио да Милошевић неће моћи да води рат дуже од 10 дана или две до три седмице. 

 

 

 
„Djindjic liebte die Bombe auch, aber diplomatisch“


U prevodu – „Đinđić je takođe voleo bombe, ali na “diplomatski način”!“



U prilog tome ide i čuveni njegov intervju za nemački list “Špigl”, gde je za vreme NATO bombardovanja Jugoslavije rekao sledeće:

“Jugoslavija se mora bombardovati … samo nastavite da bombardujete popustiće oni”’ (Der Spiegel 20/1999).

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године