петак, 20. септембар 2013.

Немачка стопира улазак Србије у ЕУ до 2043. због Бошка Бухе?

Немачка би могла да стопира улазак Србије у Европску унију до 2043. године, због наводних ратних злочина народног хероја Бошка Бухе (1926-1943), пише немачки „Билд“.

Буха је, наиме, осумњичен да је у Мачви, 1941. године убио у бункеру, поред четири немачка војника за везу, и два немачка новинара, Ханса Гутеберга и Рудолфа Хајнца, који су дошли у тадашњу Југославију да интервјуишу војнике који су данима били у штрајку због смањења продуженог викенда. Поред смрти новинара, Буха би могао бити оптужен и за убиство четири војника који су у тренутку смрти били у штрајку, тако да су се званично водили као цивили.

- Немачка обавештајна служба БНД има доказе да је Бошко Буха жив и да се крије на планини Букуља у Србији – рекао је немачки обавештајни извор. Према његовим речима БНД је пресрела емаил поруку, која је била послата са Букуље у Либију, у којој је био комплетан алгоритам избацивања бомбе из руке. Спекулације зашто је емаил послат баш у Либију, Билд коментарише тесним везама КПЈ и Гадафија.

- Комплетан алгоритам Бошка Бухе, нико до сада није знао. Учили смо у војним академијама делове, многи су покушавали да копирају али нису успели. Многи ови покушаји завршили су се трагично. Само је прави Бошко Буха знао цео систем избачаја, а то смо и пронашли у овом емаилу. Сумњамо да је Комунистичка партија знала за овај злочин и да је инсценирала смрт њиховог члана и под другим именом га послала на Букуљу - наставио је извор из немачке службе.

Због овог догађаја, огласила се и немачка канцеларка Ангела Меркел, која је поручила да Србија треба да настави демократски процес којим је кренула и, ако се претпоставке обавештајне службе покажу као тачне, мора Немачкој да испоручи Бошка Буху.

- Уколико Србија не  пронађе и не испоручи Буху, по немачком Закону о животу осумњичених за ратне злочине, Члан 13, став 284, гледа се најдужи забележени век човека у Немачкој и по њему се одређује колико теоретски може да живи бегунац. Ако се зна да је најстарији Немац имао 117 година, а Бошко Буха је рођен 1926. године, по немачком закону он би званично био проглашен мртвим 2043. године, након чега Немачка више неће имати права да тражи изручење.

Како Њуз незванично сазнаје, до градоначелника Београда Драгана Ђиласа касно синоћ је стигао допис, у којем Влада Немачке од њега тражи да промени име дечијег позоришта „Бошко Буха“, јер је, како се наводи, погрешно да деца одлазе у институцију названу по једном ратном злочинцу.

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године