петак, 1. новембар 2013.

На митингу у Косовској Митровици функционер СНС Богдан Шпадијер позвао на бојкот косовских избора

 

 

 У северном делу Косовске Митровице одржан је завршни митинг Штаба за бојкот избора Привремене скупштине АП КиМ коме је, према речима организатора, присуствовало неколико хиљада грађана, као и представници ДСС и Покрета Двери, потпредседник СРС Дејан Мировић , народни посланик Борислав Пелевић, уредник НСПМ Ђорђе Вукадиновић, недавно смењени начелник Косовскомитровачког округа Раденко Недељковић. Са овог скупа на бојкот избора Србе је позвао и председник Окружног одбора СНС Богдан Шпадијер, тврде извори Данаса. 

Потпредседник ДСС Слободан Самарџић позвао је Србе са северног Косова на бојкот косовских локалних избора.
Самарџић је рекао да би гласањем "потврдили издају" коју спроводи власт у Београду, а неколико месеци после изласка на изборе изгубили би и оно што сада имају.


"Губљењем Србије губе све што су до сада имали, и примања и зараде и елементарну сигурност и све што чини живот нормалним", рекао је Самарџић на митингу против избора, одржаном у северној Косовској Митровици.
Самарџић је као председник надстраначког Одбора за одбрану Косова и Метохије истакао да ће Србима изласком на изборе бити "одузета свака веза са Србијом и да финансирање неће моћи да се обавља као до сада.


"Важиће само закони Приштине. Ако не изађете на изборе, остаје нада и шанса за све Србе на Косову. Србија мора да финасира послове и надлежности за све градјане широм Србије. Бојкотом ће бити принудјени да зауставе ход ка потпуној издаји и биће шансе да са њом или са неком другом Владом ви повратите вашу везу са Србијом", рекао је Самарџић окупљенима.
Самарџић је навео да се избори одвијају по законима Косова и да таквих избора никада није било. 


"Ако је наша власт пристала да се све одвија по законима Косова, никакав њихов разговор у Бриселу и спорови око гласачких листића и посета српских званичника немају значаја за вас", рекао је Самарџић.

Уредник Нове српске политичке мисли Ђорђе Вукадиновић рекао је окупљенима да није дошао да их убеђује да излазе или не излазе на изборе, јер ће то они сами одлучити, већ да онима који можда још увек у то не верују, посведочи шта је садржај и суштина Бриселског споразума. То је у основи споразум о „мирној реинтеграцији“ севера КиМ у уставни и правни систем „Републике Косово“ и фактичко признање косовске независности од стране Србије. „Плаћам ручак или вечеру свакоме ко у ових 15 тачака Бриселског споразума нађе слово С од државе Србије, док све врви од косовских закона, косовског устава и косовских институција“, истакао је Вукадиновић. Он је нагласио да, после свих притисака којима су изложени, као и издаје од стране највећег дела политичке и интелектуалне елите у Београду, нико не може много замерити онима који буду изашли на изборе, али и да „нико нема дилему да ће након примене Бриселског споразума и ових избора, Срби на северу КиМ бити нешто друго до 'раја' и грађани другог реда, а не слободни људи и грађани Републике Србије“.
Вукадиновић је посебно истакао гест функционера СНС Богдана Шпадијера који се, упркос ставу своје странке, придружио позиву на бојкот избора, што је, нагласио је Вукадиновић, „још један доказ да се овде не ради о некој партијској и дневно-политичкој ствари, већ о питању истине и лажи, морала и неморала, добра и зла“.


Ових дана смењени начелник Косовскомитровачког округа Раденко Недељковић обратио се запосленима у јавним службама којима се прети да ће остати без посла ако не изађу на изборе 3. новембра, и поручио им да не треба да се плаше за своја радна места, јер су они једнако радници државе Србије као и запослени у другим српским градовима. Недељковић је посебно прозвао директора Канцеларије за КиМ Александра Вулина, и критиковао професоре приштинског Универзитета у Косовској Митровици због ћутње и равнодушности.
Народни посланик Борислав Пелевић подсетио је да је пре годину и по дана на истом овом месту стајао и говорио заједно са Томиславом Николићем, тадашњим председничким кандидатом, који је у међувремену изневерио и издао све што је тада говорио. „Ја и сада стојим овде и говорим исто, а он пред вама не сме да се појави, и никада неће“, рекао је Пелевић.

Бошко Обрадовић: Велеиздајницима ће бити суђено

Члан Старешинства, Бошко Обрадовић, у име Покрета Двери, обраћајући се окупљеним Србима, поручио да су две највеће победе српског народа у последњих 20 година стварање Републике Српске и барикаде на северу КиМ и одбрана државе Србије на Косову и Метохији.


„Они који су потписали бриселски споразум, којим се крши Устав Србије, осећају се веома тешко у том издајничком чину и сада би да све друге увуку у издају - од политичких странака у парламенту, Уставног суда до СПЦ до грађана Србије на КиМ. Зато не треба изаћи на изборе 3. новембра, нека у издаји остану сами!
Доћи ће време када ће бити активирана кривична пријава коју су Двери поднеле Кривичном јавном тужилаштву у Београду и биће им суђено за велеиздају“, рекао је Обрадовић.
На крају је истакао да постоје три велика разлога за наду, да није све пропало и да има шансе да се изборимо са велеиздајом.
„Први је да су Срби са Косова и Метохије данас први пут на једном месту окупили комплетну опозицију Влади Србије и патриотски блок (ДСС,СРС, Двери, итд).
Други је да се међународне околности мењају и да њихови колонијални управници оличени у Америци и ЕУ свакодневно слабе, а наши савезници оличени у Русији свакодневно јачају.
Трећа ствар је српска омладина коју нису успели да преваспитају и која издају КиМ прихватити неће“, рекао је Обрадовић.
На скупу су говорили и потпредседник Српске радикалне странке Дејан Мировић, председник окружног одбора СНС Богдан Шпадијер, и вођа „Српског образа“ Младен Обрадовић.
Косовски избори заказани су за 3. новембар.



(Бета-Данас-НСПМ)

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године