петак, 22. август 2014.

Прва реаговања на Вучићево окретање леђа Русији: СРС и СНП НАШИ

 

 

Поводом изјаве Александра Вучића да је ЕУ стратешки циљ Србије и да неће бити повећаног извоза за Русију, први су се огласили из СРС и СНП НАШИ. Саопштења преносимо у целости.








Штеточинска одлука Александра Вучића


Српска радикална странка најоштрије осуђује одлуку Александра Вучића о прихватању захтева Европске уније да се Србија уздржи од мера усмерених ка коришћењу нових могућности трговања са Руском Федерацијом и проширења српског удела на руском тржишту.


Стављање интереса Европске уније испред интереса сопствене државе и грађана је штеточинска одлука због које ћемо и дугорочно трпети последице. Српски радикали подсећају да су и јучерашњи захтев ЕУ и данашња Вучићева одлука потврда исправности става Српске радикалне странке да је такозвани европски пут погубан за Србију и српске националне интересе и да је крајње време да се Србија искрено окрене сарадњи са пријатељским земљама, пре свега Руској Федерацији.


Сарадња са Руском Федерацијом је у интересу Србије у политичком, економском, социјалном и сваком другом смислу.


СНП Наши: Србија не заузима туђе позиције у Русији, него само брани своје!
Српски народни покрет Наши најоштрије осуђује суицидални потез актуелне владе Србије да одустане од спасоносних економских аранжмана са Руском Федерацијом и поручујемо да ми не заузимамо никакве туђе позиције у Русији, него само бранимо своје.
Србија невезано за актуелне санкције које постоје у односу Русија-ЕУ има специјалну позицију на руском тржишту, стратешко партнерство са Русијом и специјалне трговинско-економске односе.


Санкције Русија-ЕУ ни на који начин неће угрожавати специјалну позицију Србије у Русији, нити специјална позиција Србије доводи или је довела до санкција између Русије и ЕУ. Значи, ми не заузимамо туђе позиције, него само бранимо своје и то је уставна обавеза сваке власти да брани основна права српског народа и свих грађана који живе у Републици Србији.

Уставна обавеза сваке власти у Србији је да штити основна права грађана и основне елементе суверенитета државе, а не да зарад интереса других држава ставља своју државу у подређени положај у односу ка тим истим земљама, у аутодеструктивни и суицидални политички процес. Довођење државе у подређени положај у односу на друге земље је тешко кривично дело према Уставу и Кривичном законику Републике Србије.
СНП Наши подсећају да су још 8. августа ове године упутили апел Народној Скупштини Србије и српским парламентарцима, као и читавој Влади Србије са предлогом да у парламенту буде изгласана Декларација о политичком неугрожавању и заштити стратешког партнерства и традиционално блиских веза и односа Србије и Русије.






НЕ У ЕУ !!!







ЗА САВЕЗ СА РУСИЈОМ !!!

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године