петак, 26. јун 2015.

 

Чега се плаши СНС у Сремској Митровици ?

 

Кад новинар прижељкује револуцију

 

 Милан Миливојевић позван на информативни разговор, јер је у новогодишњем тексту критиковао градску власт у Сремској Митровици





 Милан Миливојевић, новинар Сремскомитровачког портала (СМП), позван је у среду, 24. јуна у Полицијску управу у Сремској Митровици на информативни разговор, јер је против њега поднета кривична пријава због текста од 4. јануара, под насловом „Година предизборног задуживања“, у којем се позива на „рушење уставног поретка Републике Србије“. Пријаву тужилаштву, како наводи Миливојевић, поднео је заменик градоначелника Сремске Митровице Томислав Јанковић, функционер СНС-а.
 
Пријављеног новинара СМП-а, поступајући по налогу за прикупљање информација, саслушао је полицијски службеник Дејан Корица. Миливојевић је инсистирао да му се наведе део текста у којем је позив на рушење државе очигледан.


– Уз нелагодни смешак и извињење, полицијски службеник је рекао да он у тексту не види ништа слично, нити га је ко из тужилаштва упознао са конкретним оптужујућим детаљем – истиче Миливојевић.



У тексту од 4. јануара, новинар Миливојевић је написао да се „бахато троши народни новац од стране Градске управе Сремске Митровице“, и истакао „нерад и самовољно понашање заменика градоначелника Сремске Митровице Томислава Јанковића“. 

 

Навео је да Сремска Митровица „има пет помоћника градоначелника, који примају високе плате“ и да „већина од њих нема ни канцеларију нити долази на посао“.

 

Миливојевић је у истом тексту критиковао чланове Градског већа, наводећи да „за нерад добијају народни новац“. Посебно се противио „новом задуживању грађана од 600 милиона динара за изградњу подвожњака и базена, објашњавајући да се тај новац може уштедети укидањем функција помоћника градоначелника, плаћених чланова већа и других непотребних службеника.

 

На крају свог новогодишњег текста, Миливојевић је за 2015. годину „пожелео једну добру стару револуцију“. По могућству неконтролисану, како је још додао.



Можда су последње реченице биле разлог да се против новинара поднесе пријава, истина са подужим закашњењем.





Заменик градоначелника Сремске Митровица Томислав Јанковић, у изјави за „Политику”, пориче да је он тужио новинара Милана Миливојевића. 

 Јанковић наводи да Миливојевић „већ дуже време текстовима на СМП-у увредљиво пише о њему, иако га је он звао да као људи разговарају и проблем реше на обострано задовољство“.    




М. Филиповић





Лична порука аутора блога господину Миливојевићу :

 

Ратни,не бој се...ничија није горела до зоре...и њихово ће проћи... 

 

 

 

 

П.С.

 

Мада,ако ћемо искрено није да господин заменик градоначелника ништа не ради а добија плату...он обавља веома одговорне послове :

 

 

 СЕДИ ( а нешто и пише...)




ПОЛАЖЕ ВЕНЦЕ

 


ИГРА КОШАРКУ

 



Мало ли је !!!

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године