субота, 27. октобар 2012.

Прва искуства са Windows 8


Најпре,неколико ствари које би они који се надају да ће нову верзију наћи на торент серверима,форумима или блоговима требали да знају : 

1. Верзије које се могу тренутно наћи на интернету не могу се још увек активирати,односно може Вам се догодити да након инсталације једноставно у року од 90 дана останете са рачунаром без оперативног система.

2. Активатор,односно лоадер који решава овај проблем још увек није доступан.

3. САЧЕКАЈТЕ !!!


А,сада савет за оне који ће до своје верзије новог ОС доћи на легалан начин :


1. У случају да на Windows 8 прелазите са Windows 7 ОБАВЕЗНО урадите апгрејд инсталацију и на тај начин ћете задржати све поставке и податке до којих Вам је стало.Наравно,ово важи под условом да Вам је то потребно.

2. Windows 8 ПРОВЕРЕНО ради брже и боље од претходне верзије,чак и на нешто слабијим конфигурацијама.

3. "Старт"дугме ће Вам можда недостајати само у почетку и немојте да Вас то брине - веома брзо ћете се навићи на нови "Старт" приступ,а ако ипак желите да проверите на свом Windows 7 како то функционише,пре преласка на нови ОС испробајте апликацију "Mosaic" која симулира нови "Старт" са официјелног сајта : 

http://mosaicproject.codeplex.com/

и експериментишите пар дана.

4. Без обзира што нисам присталица Мајкрософта и што се залажем за слободан и бесплатни софтвер,у овом случају ипак саветујем куповину легалне копије Windows 8,јер ћете само тако избећи све оне проблеме до којих може доћи приликом инсталације и коришћења.


У сваком случају,ако Вам рачунар ради стабилно и ако сте навикли на ОС који тренутно користите,не морате журити.Сачекајте и учите на искуству других у које можете да имате поверење.


Надам се да сам Вам бар мало помогао.

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године