субота, 24. новембар 2012.

СРБИЈА ЈЕ УГРОЖЕНА

 

 

 

Србија је угрожена. Власти државе Србије, после једностраног проглашења независности Косова, постале су саучесници у постепеном отимању Косова и Метохије, тргујући са Европском унијом по цену националних и историјских вредности Србије. Није реч само о отимању Косова већ о општем насртају на територијални интегритет земље. Европска унија не само што понижава Србију преко Хашког трибунала већ је и безобзирно уцењује подстичући нове сепаратистичке амбиције у Војводини и Рашкој области. Угрожени су наша националана традиција, привредни развој, крхка демократија, владавина права и, не на последњем месту, сам морални интегритет и самопоштовање народа.

С пуним уверењем супротстављамо се овим погубним процесима који теку пред нашим очима и пред очима целога света. Зато се обраћамо свима којима нису замрли савест и одговорност за судбину свога народа и државе са позивом да кажемо НЕ и да се одлучно супротставимо угрожавању опстанка Србије:

- зато се одупиремо отимању Косова и спровођењу Ахтисаријевог плана;

- зато смо против  успостављања границе са Косовом и Метохијом;

- зато се противимо  насртајима на Устав Србије;

- зато смо против  чланства у Европској унији и НАТО пакту;

- зато захтевамо раскид  Споразума о стабилизацији и придруживању са Европском унијом;

- зато Хашки трибунал за нас више није легитиман суд, а сматрамо да је дужност власти да на сваки начин помогне својим држављанима у Хагу;

- зато осуђујемо  двоструке аршине према невиним жртвама рата;

Због свега тога смо одлучно за политичку неутралност Србије, што значи да Србија не треба да буде члан Европске уније.

Демократска странка Србије позивa све слободне грађане, интелектуалце и јавне личности да се придруже овом Прогласу и подигну глас у одбрану Србије, њене независности и слободе.

 

Свој потпис можете дати на сајту ДСС !!!

 

 http://dss.rs/srbija-je-ugrozena/

 

 

Двери:Подржавамо ДСС, потребно јединство у борби против ЕУ

 

Покрет Двери подржао је данас проглас Демократске странке Србије (ДСС) "Србија је угрожена", којим се од власти тражи да одустане од европских интеграција и прогласи политичку неутралност Србије.
Чланови и присталице Двери, предвођени Владаном Глишићем и Данилом Тврдишићем, у центру Београда су организовано потписивали проглас ДСС-а, саопштио је тај покрет.
"Двери су данас је показале да страначке сујете и ускостраначки интереси не смеју бити испред државног интереса и интереса грађана Србије и да морамо бити сложни у одбрани Србије", наводи се у саопштењу Двери.
Глишић је рекао да Двери нису партијска војска и да зато немају проблем да подрже иницијативе других политичких организација или странака које су добре за Србију.
Вођа Двери је изразио наду да ће и многе друге организације и странке имати храбрости да превазиђу своје сујете и страначке интересе и да ће формирати заједничку линију борбе против ЕУ а за интерес Србије.
Глишић је додао да ЕУ није пријатељ Србије, што је показала и ослобађајућа пресуда хрватском генералу Анти Готовини, донета "по диктату из Брисела".
ДСС је данас покренуо потписивање прогласа "Србија је угрожена", а председник те странке Војислав Коштуница рекао је да ДСС тим прогласом тражи од власти одустајање од пута у ЕУ и проглашавање политичке неутралности Србије.



Запад тражи да одустанемо од бесцаринског уговора са Русијом

 

Даље приближавање Бриселу удаљава нас и од Косова и од тржишта Руске Федерације, а званичници из Брисела већ траже да одустанемо од бесцаринског уговора са Москвом, изјавио је Ненад Поповић, потпредседник ДСС и потпредседник Скупштине Србије.
"Званичници из Брисела су нам рекли отворено да ће даље приближавање Србије ка ЕУ морати да доведе до укидања бесцаринског уговора са Русијом. О таквом споразуму маштају све европске земље. Не смемо да га испустимо због крајње неизвесног пута у ЕУ, која ће у наредне две деценије бити у економском паду", рекао је Поповић у интервјуу данашњим "Новостима".
Поповић сматра да је највећа шанса за државу да у наредне две деценије максимално искористи споразум о бесцаринском извозу робе који има са Русијом, јер смо једина земља на свету која има споразум о слободној трговини са Русијом, Казахстаном и Белорусијом. То значи да 95 одсто свега што производимо можемо да извеземо без царина на територију од преко 200 милиона становника.
"Због тога су наши производи у старту јефтинији за око 20 одсто од свих осталих. Морамо јасно да кажемо да нећемо да идемо у ЕУ и да укинемо штетни ССП", рекао је он.
Поповић сматра да нас окретање леђа од ЕУ не би одвело у изолацију и још већи економски суноврат.
"Напротив. Са Европом бисмо сачували одличне економске односе. Западне компаније би имале већи интерес да улажу у Србију која није члан ЕУ, а има бесцарински извоз према Русији. Управо је одустанак од ЕУ шанса да привучемо инвеститоре и да повећамо домаћу производњу. Бесцарински извоз према Русији био је главни мотив за 'Горење', 'Фалке' и друге стране инвеститоре да дођу у Србију, како би били конкурентнији са ценом на великом светском тржишту. То је наша главна компаративна предност", истакао је Поповић.
Он сматра да држава мора да заустави процес приближавања ка ЕУ да бисмо спречили отимање Косова.
"Не смемо да се одрекнемо ниједног дела наше територије. Имамо механизме и у УН да замрзнемо косовско питање на дужи рок док се не промене међународне околности. За ту политику, власт ће имати нашу подршку. За политику успостављања државне границе са нашим Косовом, имаће у нама највећег противника", рекао је Поповић.

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године