уторак, 26. фебруар 2013.

Николић 2008. добио од Мишковића пет милиона евра, Вучић од Цанета милион евра

 

 

 Потпредседник СРС Милорад Мирчић каже да је председник Србије Томислав Николић добио пет милиона евра од Мирослава Мишковића за време предизборне кампање 2008.
Мирчић је на конференцији за новинаре у Новом Саду оптужио и председника Српске напредне странке и првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића да је у исто време од Станка Суботића Цанета примио милион евра.
"Податке до којих је дошао Војислав Шешељ тек сада износимо у јавност само зато што смо сада дошли до детаља, непобитних доказа и тачних износа које су добили Николић и Вучић. Једноставно, нисмо хтели да лицитирамо", рекао је Мирчић.




 Он је позвао надлежне, посебно јавног тужиоца за организовани криминал Миљка Радисављевића, да детаљно испитају цео случај "јер је СРС одувек инсистирала на томе да се стане на пут криминалу и корупцији".




 "Не знам где је тај новац нестао нити на шта је потрошен. Једино што знам јесте да СРС у предизборној кампањи није добила од Николића и Вучића ни један евро цент", казао је Мирчић.




 Иначе, на председничким изборима у јануару 2008. Николић је био председнички кандидат СРС, а на парламентарним изборима у мају те године СРС је освојила 78 мандата.

 

 

 Подсетимо и на то да је септембра 2008. године у време раскола у СРС, Томислав Николић гостујући у Утиску недеље Б92 обелоданио да су власник "Делте" Мирослав Мишковић и бизнисмен Милан Беко финансирали једну емисију и једно изнајмљивање превоза радикалима у кампањи за парламентарне изборе 2008. године.

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године