субота, 22. март 2014.


ЕУ очекује да се Србија изјасни о Криму

 

 

 

 

 Шеф делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт изјавио је данас у Новом Саду да ЕУ од Србије очекује да схвати озбиљност кризне ситуације у вези са Украјином. Министарство спољних послова саопштило је вечерас да је став Србије поводом догађаја у Украјини "познат и непромењен". Министарство, међутим, није навело који је то став.

 

 "Очекујемо да Србија схвати озбиљност претњи миру поводом те кризе", рекао је Девенпорт на панел дискусији о односима Србије и ЕУ после отварања преговора и почетка нове етапе у процесима евроинтеграција наше земље.

 

Ситуација око Украјине је веома озбиљна, нагласио је Девенпорт и додао да се у ЕУ очекује "да земље кандидати за чланство подржавају ставове ЕУ што се тиче спољне политике".

Европска унија, додао је он, жели да ти проблеми у вези са Украјином буду решени на миран начин, а "јасно је, такође, да је сада нажалост понашање руске стране у Украјини неприхватљиво".

Министарство спољних послова саопштило је вечерас да је став Србије поводом догађаја у Украјини "познат и непромењен".

"Поводом писања извесних медија о разговорима званичника украјинског Министарства иностраних послова са дипломатским представницима наше земље, Министарство спољних послова Републике Србије жели да истакне да је став Републике Србије поводом догађаја у Украјини познат и непромењен", наводи се у саопштењу.

Министарство није навело који је то став.

 

 

 

КОМЕНТАР АУТОРА БЛОГА :

 

 

Дакле - "наш" став је "познат и непромењен" ?! "Наш" став је био "и ЕУ и Русија"... "наш" став је био да је Јужни ток од виталног значаја за Србију ... "наш" став је и да ЕУ нема алтернативу ... наш "став" је био и да никада нећемо признати независно Косово ...

 

ИМАМО ЛИ МИ УОПШТЕ НАШ СТАВ ?!

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године