субота, 22. март 2014.

НОВА УЦЕНА НЕМАЧКЕ: Меркелова тражи да се Србија одрекне Републике Српске и Русије! 

 

 


Немачка не одустаје од уцена! 

Таман кад смо се понадали да ћемо имплементацијом Бриселског споразума испунити све услове за почетак преговора са ЕУ, условљавање је настављено!

 

Како „Наше новине“ ексклузивно сазнају у дипломатским изворима, у новом пакету услова које Берлин тражи од Београда налазе се између осталог и раскидање споразума о слободној трговини са Русијом, једног од најјачих адута за привлачење страних инвеститора, и потписивање уговора о добросуседским односима Београда и Приштине, што би практично представљало признање Косова.

 

Како истиче одлично обавештени саговорник „Наших новина“ на листи немачких захтева налази се још и пуштање низ воду руководства Републике Српске и њено постепено укидање, затим потпуно уклањање српских тзв. паралелних институција на северу Косова до краја године.

 

-Одлука Европског парламента о могућем увођењу виза је дечја игра са „пакетом“ који је спремила Немачка, највећи противник ширења европске породице. Са девет нових услова она подиже лествицу коју Србија треба да прескочи да би у јанурау почела преговоре. Немачка тражи да се до децембра потпуно укину српске институције, да се потпише уговор о добросуседским односима са Косовом, дистанцирање од Милорада Додика али и постепено удаљавање од Русије што подразумева и одрицање од Спорзаума о слободној трговини, каже овај дипломата и додаје да ће Немачка ове захтеве врло скоро испоручити српској власти.

 

Кључни захтеви Немачке према Србији су:

 

1. Потпуно укидање српских институција на северу Косова до децембра.

 

2. Потписивање уговора о добросуседским односима Београда и Приштине.

 

3. Дистанцирање од руководства Републике Српске.

 

4. Ускраћивање помоћи Републици Српској како би дошло до њеног постепеног гашења.

 

5. Раскидање споразума о слободној трговини са Русијом.

 

6. Удаљавање од Русије и примена казнених мера ЕУ према овој земљи.

 

7. Правосудна одговорност за паљење немачке амбасаде.

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године