недеља, 9. март 2014.

Кијев припрема отворени напад на Крим!

 


Према до сада непотврђеним извештајима, могућ је војни напад на Крим од стране формација које слушају наредбе пучистичког режима у Кијеву.
 
 
 
 


Пошто министар одбране Украјине адмирал Игор Тениук не планира веће операције, господа Турчинов, Парубји и Јаценик су одлучили да именују три заменика да направе план за Крим. Сва три генерала – Олејник, Мозаровски и Бабенко – одбила су ову понуду, због чега су отпуштени.

На њихово место је постављен пензионисани пуковник Петр Мекхед. Овај план у суштини подсећа на напад Грузије на Јужну Осетију. Активна тенковска заштита поставља се на тенкове Прве бригаде, а 26. артиљеријска и 27. ракетна бригада добиле су налог за покрет. Претпоставља се да ће 8. армијски корпус под командом генерала Петра Михајловича Литвина бити ударна група за напад.

79. авијацијска бригада послата је да блокира пролазе до крима. Осми корпус креће се ка југу и садржи две механизоване и једну тенковску бригаду. Такође, могућа је активација 25. падобранске у Дњепропетровску и других јединица из 6. корпуса. Све заједно, ова група је потенцијално више него озбиљна, у зависности од „сарадње“ са командантима.

Са војне тачке гледишта, примарни циљ био би да се затворе пролази и крене са маневрисањем, са крајњим циљем деблокирања украјинских војних база и постројења. Са политичке тачке гледишта, освајање Џанкоја и Симферопоља спречило би одржавање референдума.

Такозвани мајдански одбрамбени активисти, сачињени од чланова десничарског сектора,изабрани су да се придруже војним командантима, којима би обезбедили активну политичку пропаганду за војску и надгледали их уз право суспензије.

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године