среда, 11. јун 2014.


Посланик Бундестага: Госпођо Меркел, ви сте издали Европу!

 

 


Громогласну изјаву у Бундестагу дала је потпредседник странке левичара Сара Вагенкнехт. Обраћајући се Ангели Меркел, она ју је оптужила за то да руководилац немачке државе вара своје становништво и подржава бандитски режим који сада представља председник-комерсант Петар Порошенко.


Наша влада тобоже је подржавала оне снаге које су биле да демократију и Европу, које су против олигарха, сиромаштва и корупције. А данас Ви подржавате ону владу у којој 4 министра припадају националистичкој странци, отворено иступају против Јевреја и Руса, владу која води рат против свог народа. Ви подржавате председника који је своју предизборну кампању спровео од својих покрадених милијарди и уз помоћ своје телевизије.


 

Шта више, истиче посланик, сто година после Првог светског рат и ужаса Другог светског рата руководство Немачке доприноси распиривању новог рата у центру Европе.

 

Украјина се гуши у грађанском рату. Ви варате наше друштво, прећуткујући шт се тамо заиста дешава. Ви кријете да богата украјинска олигархија, као војни поглавари талибана, финансирају своје приватне армије, да они без стида пљачкају земљу.

 

Вагенкнехт криви Меркел за то што је немачки канцелар умешала прсте у то што сиромаштво у Европи и даље расте.

 

Ако сиромаштво становништва и даље расте, ако социјална неједнакост измиче контроли, таква Европа ће пропасти. И за то сте такође ви криви, госпођо Меркел! Ви сте издали Европу!

 

Сара Вагенкнехт је назвала политику Меркел у погледу санкција против Русије неодговорном, над којом се одавно смеју амерички нафтни и гасни концерни.

 

Мир и безбедност Европе нису могући без Русије, и тим пре против Русије, изјавила је посланик Бундестага.


Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године