среда, 9. јул 2014.

Потписан Уговор за изградњу "Јужног тока" кроз Србију

 

Россия и Сербия - подписание соглашения о "Южном потоке"

 

 

 

 Компаније Јужни ток Србија и Центар Гас из Русије потписали су вечерас Уговор о изградњи деонице магистралног гасовода Јужни ток кроз Србију, вредан око 2,1 милијарди евра.

Уговор су потписали директори Јужног тока Србија Душан Бајатовић и Александар Сиромјатин, са генералним директором Центар гаса Станиславом Аникејевим, који су поручили да је ово историјски дан за српску енергетику и да ће први гас потећи Јужним током кроз Србију до краја 2016. године, како је и планирано.

Центар Гас је победио на тендеру, који је компанија Јужни ток Србија расписала за извођача радова на српској деоници тог гасовода.

Уговор је вредан 2,1 милијарди евра, а деоница српског гасовода биће рађена по најбољим међународним стандардима, речено је приликом потписивања уговора у згради компаније Србијагас у Београду.

Бајатовић је после церемоније потписивања Уговора посебно захвалио председнику Руске Федерације Владимиру Путину и премијеру Србије Александру Вучићу, који су , како је рекао, помогли да се реше нека отворена питања, што је омогућило потписивање овог уговора.

 

 

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године