понедељак, 19. јануар 2015.

 БРУКА ИСМЕЈУРИЈА ИЛИ ШТА ПИШЕ У ИЗВЕШТАЈИМА О РАДУ ЛОКАЛНИХ ОДБОРА СНС

 





Ако нисте знали, Српска напредна странка има своје “гласник”- Информатор. 

У њему свакога месеца можете прочитати како су Напредњаци видели протекли месец, колико су сами себе нахвалили, шта је Вучић урадио и колико су нам побољшали живот.

Министарка Зорана Миахјловић је пре који дан изјавила да можда делује да се функционери СНС више баве собом него проблемима. 

Није само да тако делује, већ је заиста тако.

Ово је евидентно када у СНС “Информатору” прочитамо којим резултатима са поносе локални напредњачки одбори.





ПОНОС НАПРЕДЊАКА



Аранђеловац

Обележен је Светски дан сећања на жртве саобраћајних несрећа.


Кањижа

ОО СНС Кањижа, по налогу ИО, састаје се сваког понедељка, сумира досадашњи
рад и прави планове нових активности. Општина Кањижа је специфична јер 97 одсто становника чине припадници мађарске националне мањине. Свакодневно радимо на јачању угледа и задобијању поверења грађана, који одлично прихватају државну политику коју спроводи премијер Вучић.

- За то добијате новац из буџета?!


Куршумлија

Општина је финансирала, са седам милиона динара, изградњу носача и приступних путева, а Министарство је поклонило и монтирало металну конструкцију, чиме су решени вишедеценијски проблеми мештана планинских села, који су, када набујају реке, месецима били одсечени од света.

- “Одсечени од света”, Напредњаци да пораде на еуфемизмима.


Прибој

Служба хитне помоћи Дома здравља у Прибоју једна је од 20 служби широм Србије које су добиле санитетско возило од Министарства здравља, уз подршку Светске банке. Нови тениски терен, чију је изградњу финансирала Фондација “Новак Ђоковић” отворен је јавним часом, који су за 50 малишана одржали лиценцирани тренери за рад са децом до 10 година. Лазар Рвовић, председник Општина Прибој, предствницима Фондације уру- чио је плакету у знак захвалности грађана Прибоја.

- Добро, прочитали смо шта су други урадили и финасирали, а шта се ВИ урадили остаје нејасно.


Ужице

Од 24 младе особе, које су похађале обуке за регистрацију сопствене делатности и израду бизнис плана, петоро је добило по 200.000 динара из буџета Града. Млади предузетници бавиће се пројектовањем и уређењем зелених површина, каменорезачким пословима, прикупљањем неопасног отпада, производњом домаћих кора, фризерским и козметичким услугама. Градоначелник Тихомир Петковић приредио је пријем у Градској кући за чланове Спортског друштва глувих и наглувих, који су освојили бронзу на Светском првенству у рукомету у Турској.

- “Производња домаћих кора”?! Пријем чланова Спортског друштва глувих и немих је сигурно нешто што је обележило градоначелникову напредњачку караијеру, па је осећао потребу да то нагласи.


Велика Плана


Основне шкole “Надежда Петровић” из Велике Плане и “Радица Ранковић” из Лозовика прославиле су Дане шкole.

- Па, срећан вам дан шкole! Надамо се да сте се добро најели и напили.

У Центру за културу “Масука” одржана је претпремијера филма “Споменик Мајкл Џексону”, који је сниман у Лозовику.

- И… Је л’ вам се допао филм?! Свака част на уложеном труду!


Блаце

Саветник премијера за културу, Тихомир Арсић, посетио је наш ОО и одржао књижевно-историјску радионицу “Од Куманова до Кајмакчалана”, коју су подржали “Светосавско звонце” и СПЦ.

- Грађани су сигурно били поносни што сте били на тој “књижевно-историјској радионици”.


Кикинда

Поводом обележавања Међународног дана против насиља над женама, одржана је конференција за медије на којој су говориле Александра Мајкић, председница СО Кикинда, и Станислава Хрњак, чланица Општинског већа за образовање, културу и информисање.

- Чак сте одржали конференцију за медије… Па Кинкинђани просто не знају шта ће са вишком радних места.


Ваљево

Свечана додела нешто више од 600 чланских карти новим страначким кoleгама, које је поделио народни посланик Драган Шормаз, била је повод окупљања активиста и симпатизера СНС у Ваљеву. Др Слободан Гвозденовић, повереник СНС у Ваљеву и народни посланик, пожелео је добродошлицу свим новим члано- вима и изразио наду да ће СНС у Ваљеву, као највећа и најјача странка, добити место које заслужује, имајући у виду да је сада у опозицији.

- Свечаност поводом додела 600 нових чланских карата?! Жао нам је дрва која су морала бити посечена како би се направио папир за 600 поносних чланова СНС-а у Ваљеву.


Ковин

У новим просторијама прославили смо Свету Петку, уз присуство седамдесетак чланова и гостију.

- Срећна вам слава! Надамо се да сте добро најели и напили!


Лучани

Општину Лучани посетио је народни посланик Владимир Ђукановић, који је обишао Изборни штаб СНС у Гучи и пружио подршку активистма да истрају у борби за бољу будућност Србије и Општине.

- Шта то беше боља будућност?


Бач

ОО СНС Бач први пут је добио средства из буџета локалне самоуправе за рад Странке. Износ од 250.000 динара биће употребљен за набавку намештаја за просторије Странке, као и за куповину рачунарске опреме и израду флајера, рекао је повереник ОО СНС Бач, Драган Сташевић. Састанку су, поред повереника МО, одборника у СО и носилаца јавних функција из редова СНС, присуствовали и Милош Егић, члан ИО СНС, и Дамир Зобеница, потпредседник ИО СНС. Разговарало се о даљем раду Странке и раду Омладине СНС, Интернет тима, Форума жена и Форума пензионера.

- Дакле, СНС ботови долазе и из Бача, а њихово ботовање финансира буџет локалне самоуправе.


Клина

Захваљујући пријатељима из Канаде, председница ОО СНС Клина, Винка Радосављевић, успела је да помогне још једној породици са 12.000 евра за куповину краве. Оваква донација породици Вулић из Рудица значи и опстанак на овом простору.

- Нек’ им је крава жива и здрава!


Нови Сад

У организацији ГО СНС Нови Сад, свечано је обележена слава наше Странке, Света Петка. Поред редовне поделе “СНС Информатора”, на пултовима широм Новог Сада, функционери ГО СНС разговарали су са грађанима о тренутној ситуацији у граду и држави. Једна од најзначајнијих манифестација била је прослава ослобођења Града, којој је присуствовало више од 400 активиста ГО. Око 300 активиста присуствовало је и полагању венца на спомен плочу поводом Дана присаједињења Војводине Краљевини Србији, а затим су у страначким просторијама разговарали са председником ГО СНС Нови Сад, Милошем Вучевићем.

- Прво, срећна слава! Ко је финансирао храну и пиће? Друго, за полагање венца је потребно неколико сати, шта сте радили током преосталих 30 дана у месецу? Ништа.


Крушевац

У ИМК “14. октобар” промовисан је нови багер гусеничар на хидростатички погон, плод заједничког рада ове компаније и РБ “Колубара” из Лазаревца.

- “Промовисан” је нови багер. А коме сте га ви СНС-овци промовисали?


Краљево

СНС у Краљеву остварила је предизборно обећање да ће, током њеног мандата, бити одржани избори за Савете МЗ.

- Нек’ сте барем неко обећање испунили. Грађани Краљева се сигурно осећају боље.


Бајина Башта

ЈКП “12. септембар” одлично послује, број радника је смањен са 115 на 106, планирани приход је 143,5 милиона, а очекивани око 230 ми- лиона динара.

- Шта је ту одлично?!

Председник Томислав Николић и Драгица Николић посетили су Бајину Башту и домаћинства оштећена у мајским поплавама. Средствима Фондације “Драгица Николић” изграђено је седам кућа, три зидане и четири монтажне. Фондација “Пазова за најугроженије” донирала је осам зиданих кућа и три монтажне, Фондација “Хаусинг Центер” пет монтажних и санацију 22 куће, Фондација ЕУ “УНОПС” донирала је две монтажне и 11 зиданих кућа. Република је санирала атарске путеве са 20 милиона динара,

- Добро, сазнали смо шта су други урадили, али шта сте ВИ урадили?


Мол – Ада

У спортској хали О.Ш. “Новак Радонић” у Молу, у организацији ОО СНС Мол-Ада, одржан је Молски турнир у малом фудбалу. Учествовале су екипе нашег ОО, ОО СНС Чока, ОО СНС Кањижа, Полицијске станице Ада, О.Ш. “Новак Радонић”, “Мала Венеција”, “Воларис”…

- Турниром у малом фудбалу за бољу будућности грађана!


Сокобања

Наставља се и акција поделе “СНС Информатора”.

- Стварно? Толико сте поноси на “Информатор”?


Сурдулица

Локална телевизија, у власништву, и под контролом председника СО, још није емитовала преглед рада СО, вероватно незадовољна дебаклом владајуће гарнитуре.

- Толико СНС-оваца има телевизије у свом власништву, а ви се закачили за ту једну. Дајте снимак крушевачкој телевизији у власништву министра Братислава Гашића.


Дољевац

Поводом Међународног дана студената, ОО СНС Дољевац, у организацији Форума омладине, анимирао је млађу популацију “Квизом знања“, акцијом у којој су се такмичила 32 омладинца у знању из опште културе, географије, биологије, хемије…

- Квиз знања… Заиста?!


Смедерево

Амадеус бенд одржао је хуманитарни концерт и приход наменио за доградњу Интерног одељења болнице.

- Свака част за Амадеус бенд и СНС!


Сремска Митровица

Музеј Срема изложио је холограм са тродимензионалном пројекцијом златног аварског појаса, који је најзначајнији предмет, од непроцењиве вредности, који чува ова установа.

- Напредњаци из Сремске Митровице су сигурно били фасцинирани холограмом па су једноставно морали да га убаце у “Информатор”.


Пирот

У организацији Повереништва СНС Пирот, два пута недељно, у просторијама Странке, одржава се курс енглеског језика, у садарњи са професорком Душанком Јовановић.

- СНС организује часове енглеског језика са новцем који добијају из буџета за редован рад странке!


Чока

Млади спортисти и чланови ОО СНС Чока и МО Санад освојили су друго место на Молском турниру у малом фудбалу, а наши активисти искористили су турнир са дружење и разговор са грађанима о локалним темама.

- Још један фудбалски турнир. Само што још нису написали разултате утакмице.


Приштина

У Чаглавици, код Приштине, положен је камен темељац за изградњу цркве Светог деспота Стефана Лазаревића, која ће се градити на земљишту које је Општина Грачаница доделила Епархији рашко-призренској.

- Цркве ће постати највећи послодавци у Србији!


Мало Црнчиће

Поводом 100 година од Првог светског рата, ОО СНС Мало Црниће приредио је представу, у сарадњи са глумцима Народног позоришта из Београда, Лепомиром Ивковићем, у улози Војводе Степе Степановића, Бошком Пулетићем, у улози војводе Живојина Мишића, и наратором Жељком Светомировићем, чланом ОО СНС Мало Црниће. Представа “Време части и поноса” одиграна је и по месним заједницама.

- Квизови, фудбалски турнири, часови енглеског језика, позоришне представе… За шта вас грађани плаћају?!


Београд

У жељи да обележи Светски дан детета, ГО СНС Београд организовао је представу “Успавана лепотица”, у својим просторијама.

- Још једна представа! Заиста, на шта СНС троши милионе које сваког месеца добија из градских каса?!


Сурчин

Чланице нашег ОО, у сарадњи са ГО СНС Београд, организовале су да 50 основаца посети “Динопарк” на Калемегдану, поводом Међународног дана детета.

- После представе “Успавана лепотица” правац у “Динопарк”. Озбиљна нека странка.


Сопот

Активисти ОО СНС Сопот обишли су чланове и симпатизере Странке, у циљу ревизије чланства и припреме за предстојеће изборе.

- Преведено на српски, малтретирање и приморавање грађана да се учлане и гласају за СНС.

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године