уторак, 22. мај 2012.

Како до бесплатних Е књига


Недавно је,на основу поднетих кривичних пријава од стране неколико (неименованих) издавача затворен један од сајтова на коме су биле постављене на стотине линкова за скидање Е књига ("Банепревоз").

Сви који воле књигу јако добро знају колико треба да плате ново,штампано издање,посебно актуелних наслова ( а и оних других ).И док се у другим државама,посебно, национална ( па и свака друга ) књижевност промовише и слободно дистрибуира на интернету изгледа да то у Србији и није случај.Уместо да се потруде,да смање трошкове и књигу учине доступном сваком,па и оном ко није у стању баш увек да је обезбеди куповином штампаног издања,"наши издавачи" су кренули у обрачун са читалачком публиком.

Ипак - није све тако црно - још увек ( на њихову велику жалост ) функционише довољно велики број сајтова,форума и блогова које ће тешко моћи да контролишу и затварају.

Моја маленкост,наравно,не подржава крађу и отимачину,али увек ће подржавати МОГУЋНОСТ да књига,па макар и у електронском облику буде доступна свакоме.

И,да не дужим - ево овде неколико сајтова на којима се БЕСПЛАТНО могу скинути Е књиге на српском и хрватском језику.

ПОЖУРИТЕ док и њих нису затворили !


http://www.korisnaknjiga.com/elektronske-knjige


http://www.balkanknjiga.com/e-knjige


http://www.antikvarne-knjige.com/elektronskeknjige/


http://www.scribd.com/doc/32282569/besplatne-e-knjige


http://www.4shared.com/dir/5299702/98b4fe7d/sharing.html

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године