петак, 10. август 2012.

Почиње „Срем фолк фест”

 

 Девети међународни фестивал фолклора „Срем фолк фест“ ће бити одржан од 9. до 12. августа у Сремској Митровици. Ове године овај фестивал носи титулу највеће фолклорне смотре у Србији. 




 На овогодишњем „Срем фолк фесту“ учествује 17 ансамбала из 11 земаља, Турске, Италије, Украјине, Естоније, Бугарске, Холандије, Грчке, Словачке, Гвинеје, Хрватске и Србије, што броји преко 500 учесника.
Током четири фестивалске вечери, биће прво одржан дефиле земаља учесница у 19,30 часова, а потом концерти од 20,30 часова. Новина од ове године је да се и општина Рума укључила у организацију манифестације, па ће део програма бити изведен и у овом граду.
-Ово је највећи међународни фестивал фолклора на Балкану, и велика част за град Руму је да угости и буде домаћин фолклорних делегација из Грчке, Словачке и Гвинеје. Свако фестивалско вече започињемо дефилеом кроз централне румске улице до Градског трга, где ће бити одржани концерти. Део програма ће бити приказан и у Иригу, Шиду и Врднику- рекао је начелник румског Одељења друштвених делатности Светислав Дамјанчук.
Очекује се и да интересовање публике за овај фестивал надмаши прошлогодишњи званични рекорд, од две хиљаде посетилаца.
 
 
 
 
 
 

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године