петак, 30. новембар 2012.

Протест радикала: Запаљене заставе ЕУ, САД и НАТО: "Николић је издајник!"

 

 Присталице Српске радикалне странке протестовале су данас испред зграде Председништва Србије поводом ослобађања Рамуша Харадинаја, оптужиле српски државни врх за издају националних интереса и спалиле заставе САД и ЕУ.

Функционер радикала Наташа Јовановић позвала је Србију "на ноге" док се не сруши "режим (Томислава) Николића, (Александра) Вучића и (Ивице) Дачића, јер води Србију у даљу издају, суноврат и растакање".
Она је председника Србије оптужила да је издајник и да је у рукама запада, и због тога, рекла је, треба да да оставку.Јовановић уверена да је данашњи скуп најава да ће СРС "Ускоро срушитит с власти" актуелни режим.Њен страначки колега Немања Шаровић рекао је да је Хаг ослобађајућом пресудом практично изабрао Храдинаја за косовског пермијера. Шаровић тврди да Трибунал ослобађа злочинце по налогу Сједињених Америчких Држава, водећих земаља Европске уније, НАТО, али и актуелног режима у Србији.

Он је премијера Ивицу Дачића упитао да ли његова изјава да ће Србија упркос хашким пресудама насатавити пут ка ЕУ значи да ће се на том путу ићи до "последњег Србина и последњег педља српске земље".Шаровић је рекао да је вицепремијер Александар Вучић оценио да Србија неће преживети без ЕУ и додао да је та изјава монструозна и да тако нешто ни Адолф Хитлер није рекао 1941.
"Алтернатива коју нам нуди Вучић је 'ЕУ или смрт'", сматра Шаровић.Велики број припадника полиције и жандармерије спречио је учеснике протеста да приђу згради Председништва, а они су спалили заставе и протест наставили шетњом београдским улицама.


А,ево како су на то реаговали бивши радикали :

 

СНС осудила понашање радикала

 

"Овакви дивљачки, простачки, примитивни наступи радикала говоре о њима самима, ситним шићарџијама који користе овај осетљив тренутак за напад на представнике државе, зарад својих дубоких политичких комплекса. Нажалост, радикали немају ништа друго да понуде Србији осим да на улицама вандалски пале заставе ЕУ и САД", навела је СНС у саопштењу за јавност.
СНС је називање председника државе и Владе Србије скаредним именима оценила као покушај даље дестабилизације земље и наношење новог бола грађанима.
"Српска напредна странка пружа безрезервну подршку свим државним органима, Влади Србије и председнику Томиславу Николићу који заједнички и достојанствено бране државне и националне интересе Србије", саопштила је СНС.
Напредњаци су позвали све грађане Србије на јединство у тренутку када је "цела нација у шоку због пристрасности и политичких пресуда Хашког трибунала и олаког прелажења преко српских жртава".


(Танјуг)



Да није смешно - било би жалосно !!!



 

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године