среда, 6. фебруар 2013.

Питања Двери за банана Владу Србије!

 

 

 Сазнање да се премијер једне државе, као и његово окружење, својевремено састајао са мафијашким шефовима, представљало би највећи могући политички скандал у свакој држави на свету. Али то у Србији није случај и Влада наставља даље са радом као да се ништа није догодило, премијеру не пада на памет да поднесе оставку, а остали партнери у власти га подржавају.

Поставља се као пресудно питање: зашто су сви партнери у владајућој коалицији подржали оваквог премијера? Српске Двери захтевају оставку и одговорност Владе и њеног председника, и јавно поставља следећа питања која не смеју остати без одговора:


1.    О чему су причали Дачић и Радуловић на састанцима 2008. и 2009. године?
2.    Да ли постоје сазнања да су се још неки високи функционери претходне власти састајали са припадницима Шарићевог клана?


3.    Да ли су службе безбедности имале сазнања о криминалним активностима и злочинима Хашима Тачија, и да ли су обавестили председника Владе о томе?
4.    Зашто надлежни органи и медији ћуте на састанке Дачића и Тачија, који је већи криминалац и зликовац него Шарић, и шта о тим састанцима мисли Александар Вучић, као носилац борбе против криминала и корупције?


5.    Да ли ће службе безбедности у Србији наставити са истрагом ових сусрета и позвати тадашњег министра полиције а данашњег премијера на саслушање и одговорност?
6.    Зашто Александар Вучић, који је обећао борбу против криминала и корупције, а посебно откривање спреге између тајкуна, политичара и криминала, штити премијера и практично блокира даљу истрагу на ову тему?


7.    Да ли су заправо страни центри моћи они који су забранили даљу истрагу у овом случају због кооперативности Ивице Дачића на плану предаје Косова и Метохије?



Очигледно је да су Дачић и Вучић уцењени да не сме бити ванредних избора док не заврше предају Косова и Метохије, и да је то разлог зато што ће и овога пута изостати одговорност умешаних актера у овај мафијашко – политички скандал банана Владе Србије и њеног председника

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године