понедељак, 4. фебруар 2013.

Премијер знао за активности Родољуба Радуловића

 

 

Пропеваће и Ивица Дачић !!!


Премијер Србије Ивица Дачић био је упознат са активностима Родољуба Радуловића, члана нарко-клана Дарка Шарића, пише данашњи Блиц, позивајући се на извор који је имао увид у документа Тужилаштва за организовани криминал.
О сусретима премијера и Радуловића, сведоче аудио и видео записи полиције, тужилаштва, али и Безбедносно информативне агенције (БИА) који су рађени по налогу посебног одељења Специјалног суда,наводи београдски лист.
Према писању Блица, Дачић се током 2008. и 2009. у више наврата видео и комуницирао са Родољубом Радуловићем, а у разговорима Шарића и Радуловића премијер Србије је шифровано називан "другом".
Према документима у које је извор Блица имао увид, из транскрипата достављених Тужилаштву, 12. јануара 2009. године у телефонском разговору Дарко Шарић од Радуловића тражи да од свог "друга" опет провери да ли га "полиција ради".
Истог дана, неколико сати касније, Радуловић је звао Бранка Лазаревића да провери да ли полиција има нешто за Шарића и тада се договарају да се виде. До сусрета је дошло у кабинету у Министарству унутрашњих послова.
Последњег дана јануара 2009. Дачић се лично видео са Радуловићем у елитном београдском ресторану. О детаљима састанка, Радуловић је у телефонском разговору обавестио Шарића, а овај свог пријатеља у Новом Саду - да се Радуловић видео са "другом" и да ће доћи до њега у Нови Сад да му исприча шта су се договорили.
И годину дана раније забележени су контакти.
Позивајући се на свој извор, Блиц пише да је Радуловић 15. децембра 2008. године у телефонском разговору тражио од Шарића неколико "блекбери" телефона за "њега" (Дачића) и "његовог оног" (Лазаревића).
Шест дана касније Радуловић се у Ужичкој улици, у резиденцији среће с Дачићем, где му је дао телефон, као и са Лазаревићем на Топчидерској звезди. Потом је позивао Шарића да му каже да су поклони уручени.
Радисављевић: Истражују се и друге Радуловићеве активности
Оптужница против Радуловића због шверца 1,8 тона кокаина из Јужне Америке у Европу, потврђена је пре три дана у Вишем суду у Београду, али постоји могућност да се процесуира још неко дело овог човека из врха нарко-картела Дарка Шарића, изјавио је тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић.
Осим радњи наведених у оптужници од октобра прошле године, истражујемо и друге активности Радуловића које су повезане са кланом Шарића, рекао је Радисављевић за "Блиц".




Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године