петак, 10. мај 2013.

Протест "Остајемо у Србији" ( немонтирани материјал )

Пошто се у "српским" ( читај : продатим и режимским медијима ) о овом протесту или не говори ништа или се он осуђује због тзв."говора мржње" ево јединог доступног снимка са сајта "Двери".

Преко 10.000 на протесту "Остајемо овде" на Тргу Републике!

 

 

На протесту "Остајемо у Србији", у организацији Срба са севера Косова и Метохије окупило се преко 10.000 родољуба из свих делова Српства.









  
Говор митрополита Амфилохија



Вјечити Владар српског народа је свети Стефан Дечански. Они које време избацује за владаре, су привремени. Тешко њима ако помисле да су вечни . Још им теже, ако су спремни да ћивот Стефана Дечанског предају туђину.

Неко каже да није Црква та која треба да се бави политиком. То је наслијеђена прича. Мислили смо да је та прича завршена.

Није снага у броју, него у Господу. Снага је са онима са којима је Великомученик косовски Лазар. Ту је већина, ту су они на којима је саграђено све оно што смо били, што јесмо, и што ћемо бити у будућности.

Смије ли ико нормалан, додаје м. Амфилохије, заборавити једну основну истину, да је стање садашње КиМ последица злочиначког бомбардовања НАТО пакта. Може ли се на томе градити будућност?

Надамо се у Бога, да ће разум и храброст превладати у овога народа, ипак народ носи уз себе своју светињу. Ја сам увјерен да ће се Србија усправити, преклонити се пред Богом. Дај Боже да тако буде. Нека Бог и Христос Васкрсли да, да Васкрснемо, и да преко нас Васкрсне Европa и све истинске вредности у Европи и свијету.

 

 

 

 

 

Закључци и захтеви митинга "Остајемо у Србији"

 

 

1. Захтевамо да се Уставни суд хитно, а најкасније у року од 30 дана, изјасни о споразуму из Брисела, као и о свим уредбама које су донеле ова и претходна влада, а које задиру у уставно-правни положај Републике Србије и аутономне покрајине Косово и Метохија.

 

2. Уколико се уставни суд у поменутом року оглуши о наш захтев и о своју дужност, покренуће се свенародна иницијатива за расписивање референдума на којем би народ донео коначну плебисцитарну одлуку о споразуму и вануставном издвајању Косова и Метохије из српског државног, уставног и законског организма.

 

3. Најодлучније захтевамо да штампани и електронски медији са националном фреквенцијом, а нарочито медијски јавни сервис, сместа прекину са медијском блокадом и отворе се за ставове који се аргументовано и критички односе према споразуму и његовим протагонистима.

 

4. У очекивању испуњења ових разумних, легитимних и неодустајних захтева, заказујемо нови сусрет на истом месту, за Видовдан, 28. јуна ове године.

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године