четвртак, 20. јун 2013.

Како функционише Основни суд у Сремској Митровици и В.Ф.Председника суда Зорица Радекић-Корица

 

Ова зграда се назива "Палата правде"- у њој је смештен и Основни суд у Сремској Митровици (па и канцеларија дотичне персоне о којој је реч)


Писац ових редова је по занимању дипломирани правник.Правни факултет је завршио давне 1981.године и има преко 22 године радног искуства у правосуђу и привреди.

Никада није осуђиван нити кажњаван.

Током 2011 и 2012 године против њега је пред Основним судом у Сремској Митровици вођен кривични поступак због кривичног дела злоупотреба овлашћења у привреди из члана 238 став 1 тачка 4 КЗ-а.

Поступак је окончан Решењем Основног суда у Сремској Митровици број К-3961/10 од 20.03.2012.године и то услед одустанка јавног тужиоца од кривичног гоњења,с обзиром на чињеницу да је током поступка доказано да нема никаквог кривичног дела !!!


Као што у таквим случајевим и бива трошкови кривичног поступка су пали на терет буџетских средстава.

Својим Решењем број К-396/10 од 16.10.2012.године Основни суд је у том смислу ДОСУДИО писцу ових редова износ од 30.725,00 динара на име трошкова одбране и наложио рачуноводству Основног суда у Сремској Митровици да му овај износ у року од 8 дана исплати !!!

У међувремену,он је морао да отвори рачун у банци на који би му тај износ био исплаћен,што је и учинио ( трошкови одржавања рачуна су иначе око 250 динара месечно ).


Прошло је 8 дана,прошло је 30 дана,прошло је и 6 месеци од истека рока КОЈИ ЈЕ СУД САМ СЕБИ ОДРЕДИО а од исплате није било ништа ( наравно - банка је трошкове одржавања рачуна са каматом зарачунавала !!! ).

У свом веровању у постојање правне државе писац ових редова се обратио Министарству правде и државне управе ( Сектор за правосуђе ) које му је након месец дана одговорило дописом у коме се наводи да је од Председника Основног суда у Сремској Митровици затражен извештај  о овом предмету.

Пре два дана,писац ових редова је од В.Ф. Председника Основног суда у Сремској Митровици ЗОРИЦЕ РАДЕКИЋ-КОРИЦЕ добио допис којим је обавештен да се:

 

"ИЗ САДРЖАЈА ПРИТУЖБЕ ЗАКЉУЧУЈЕ ДА СЕ ИСТА ОДНОСИ НА РАД СУДА У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ" !!!

 

Писац ових редова је ,до душе,био у Врњачкој Бањи задњи пут давне 1995.године ,али том приликом осим минералне воде,добре хране и природних лепота није "конзумирао" услуге Суда у Врњачкој Бањи !!!

 

И на крају свега овога шта рећи ?! Госпођа Зорица Радекић-Корица је очито залутала на посао који обавља или је можда доживела потпуну амнезију и заборавила којим судом руководи или се једноставно ради о безобразлуку...али,пошто су сада на потезу Министар правде,Високи савет судства и на крају и Председник Владе којима је без одлагања достављена комплетна документација укључујући и овај допис који је својим потписом "украсила" Зорица Радекић-Корица, остаје да јој дијагнозу постави неко други а не писац ових редова.

 

 

ПРАВДА У СРБИЈИ ?! НЕМОГУЋА МИСИЈА!!!

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године