субота, 12. јануар 2013.

Срби са севера Косова и Метохије: Николићу, преварио си нас!

 

 

Писмо Срба са севера Косова и Метохије

 

Поштовани председниче,


Дана 25. 12. 2012. од стране одборника скупштина општина, координатора општина и представника удружења Срба са Косова и Метохије, на заједничкој седници одржаној у Косовској Митровици подржан је предлог текста политичке платформе о КиМ коју сте ви представили и предали општинским представницима Срба са КиМ. Посебно су подржани ставови да се не постижу даљи парцијани договори са ПИС (привременим институцијама самоуправе у Приштини) у оквиру тзв. Техничког дијалога и став „да ништа није договорено, док све није договорено“.


Такође је закључено да свака евентуална будућа промена предложене платформе треба бити усаглашена са представницима Срба са КиМ.


На састанку са представницима Срба са КиМ од 22. 12. 2012. обећали сте да ће платформа о КиМ бити усвојена од стране Народне скупштине Републике Србије и као таква бити обавезујућа за све државне органе као и да ће се после тога донети одговарајући уставни закон.


Господине председниче,

Сматрамо да је резолуција о КиМ, која је 9. јануара 2013. усвојена на седници Владе Републике Србије на којој сте и Ви присуствовали, у супротности (у нескладу) са текстом платформе коју сте Ви презентовали представницима Срба, а нарочито у оном делу због којег је ваша платформа подржана од стране Срба са КиМ.


Наставак преговора на техничком нивоу и имплементација постигнутих договора представља директно признавање независности тзв. „републике Косово“. Такође сматрамо ће након имплементације постигнутих договора преговарачка позиција Владе Републике Србије бити озбиљно доведена у питање.


Српски народ са Косова и Метохије озбиљно је забринут за опстанак институција Републике Србије и локалних институција, јер су оне све ово време биле и остале главни гарант останка и опстанка Срба на КиМ. У пракси је потврђено да тамо где нема институција Србије нема ни Срба. Најновији догађаји у вези са хапшењем и злостављањем десеторице Срба из Лепосавића јасно и недвосмислено потврђују како се институције тзв. „републике Косово“ односе према Србима и шта се може очекивати од тих институција у будућности.


Господине председниче,


Сматрамо да није довољно да Република Србија само понавља став да неће признати једнострано проглашену независност Косова, већ је неопходно активним мерама свих органа државе Републике Србије зауставити и спречити ширење тзв. „републике Косово“ на територију четири општине на северу КиМ.


С поштовањем,


Председник Скупштине општине Косовска Митровица (за Крстимира Пантића, који је на путу у Бриселу, потписао је неко други; прим. прир.)


Председник Скупштине Косовска Митровица Александар Бабинцев


Председник Скупштине општине Звечан Драгиша Миловић


Председник Општине Звечана Момчило Гвоздић


Председник Скупштине општине Зубин Поток Стево Божовић


Председник Општине Зубин Поток Славиша Ристић


Председник Скупштине општине Лепосавић Славко Стевановић


Председник Општине Лепосавић Драгиша Васић

 

 

 

НАПОМЕНА : Фотографија Томислава Николића,председника Републике Србије је преузета са : http://forum.burek.com/srpska-napredna-stranka-i-tomislav-nikolic-t387756.msg8179593.html

Аутор овог блога у овом моменту није нашао другу одговарајућу фотографију.

НЕ ИЗВИЊАВАМ се поклоницима "светлог лика и дела" Томислава Николића.

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године