среда, 23. април 2014.

Лавров: Ако Руси буду нападнути, узвратићемо! 

 

 

Вооруженные силы РФ ответят на угрозу в отношении ее граждан

 

 

 

"Если мы будем атакованы, мы, безусловно, ответим. Если наши законные интересы, интересы россиян будут атакованы напрямую, как это произошло в августе в Южной Осетии, я не вижу другой возможности, кроме как ответить в полном соответствии с международным правом. Нападение на граждан России — это нападение на Россию", — заявил министр.

 

"Мы никогда не отрицали, что стянули дополнительные войска к границе. Так же как украинские власти сдвинули войска ближе к границам России — они были перемещены в восточные и южные регионы", — сказал Лавров, отвечая на вопрос о якобы размещении войск России на границе с Украиной.

 

В каких случаях Россия может использовать вооруженные силы

 

В соответствии с положениями Военной доктрины России, Российская Федерация считает правомерным применение вооруженных сил и других войск для отражения агрессии против нее или ее союзников, поддержания мира по решению Совета Безопасности ООН, других структур коллективной безопасности, а также для обеспечения защиты своих граждан, находящихся за пределами Российской Федерации, в соответствии с общепризнанными принципами и нормами международного права и международными договорами.


 

 

 Влада Украјине наставља "активну фазу антитерористичке акције". Кери упозорио Русију на нове санкције уколико се не смире тензије на истоку Украјине. Самопроглашене власти у Доњецку траже привремени Уставни споразум о независности.
Русија ће, ако буде нападнута и ако интереси руског народа буду угрожени, узвратити у складу са међународним законом, рекао је данас министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

 

 Русија ће, ако буде нападнута и ако интереси руског народа буду угрожени, узвратити у складу са међународним законом, рекао је данас министар спољних послова Русије Сергеј Лавров у интервјуу за руски канал РТ.



"Ако будемо нападнути, сигурно ћемо одговорити. Ако наши интереси, наши легитимни интереси, интереси Руса буду директно нападнути, као што су у Јужној Осетији на пример, не видим ниједан начин осим узвраћања у складу са међународним законом", истакао је шеф руске дипломатије.



Говорећи о гомилању трупа на граници Русије и Украјине, Лавров је рекао да руске трупе нису прешле у Украјину и да су и даље на територији Русије. "Напад на руске грађане је напад на Руску Федерацију", нагласио је Лавров.

 



Лавров је оптужио САД да је умешана у тренутни застој преговора између владе и проруских активиста у Украјини, додавши да Вашингтон покушава да манипулише ситуацијом.


"Не постоји разлог да не верујемо да Американци воде шоу", рекао је Лавров, мислећи на посету америчког потпредседника Џоа Бајдена Кијеву и на то да се она поклопила са обновљеним антитерористичким операцијама на истоку Украјине, као што се почетак тих операција догодио одмах после посете шефа ЦИА Џона Бренона Кијеву.

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године