недеља, 20. април 2014.

У нападу на контролни пункт у Славјанску убијена четири припадника самоодбране и два нападача

 

 

У нападу на контролни пункт у граду Славјанску на истоку Украјине је јутрос убијено шест особа, док је више њих рањено, јавља Раша тудеј. Међу убијенима су четири припадника самоодбране самопроглашене Народне републике Доњецк и два нападача за које се верује да су припадници паравојне радикалне украјинске групе "Десни сектор".




До сукоба је дошло кад је непознати аутомобил пришао контролном пункту и отворио ватру на њега. Према писању Гласа Русије, припадници самоодбране су успели да одбију напад и ухвате двојицу нападача из аутомобила.




Код нападача, чији се идентитет још утврђује, нађене су ознаке радикалне групе "Десни сектор" и велика количина оружја, међу којима су пластид, димне бомбе и инструменти за ноћно осматрање, америчке производње.
Нападачи су дошли у четири возила и отворили ватру на локалне грађане од којих су на лицу места убили тројицу а један је тешко повређен и после преминуо у болници.




На контролном пункту је било 26 цивила наоружаних моткама. Они нису носили оружје поштујући налог Кијева и локланих власти о примирју за време Ускрса.




Након напада, цивили који су се разбежали обавестили су своје суграђане који су дошли наоружани и отворили ватру на нападаче, при том убивши двојицу а остали су побегли и за њима се трага у шуми.

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године