уторак, 13. јануар 2015.

Бесповратна средства Циганима за покретање посла, Србима ништа!

 

 

 


Градски центар за социјално предузетништво Београда расписао је јавни позив незапосленим Ромима за доделу бесповратних средстава у износу до 3.400 евра за самозапошљавање у оквиру пројекта “ЕУ подршка за запошљавање Рома”.



Бесповратна средства за запошљавање у опреми додељују се за највише 50 незапослених Рома са најбољим бизнис плановима за отпочињање бизниса, наводи се у саопштењу Градског центра за предузетништво, преноси Тањуг.



Средства су намењена незапосленима ромске националности са успешно завршеном обуком о начелима вођења сопственог бизниса у организацији Градског центра за социјално предузетништво Београда.


Обука је намењена за највише 100 потенцијалних предузетника ромске националности.



Незапослени који оствари право на бесповратна средства за самозапошљавање у обавези је да обавља регистровану делатност најмање годину дана.



Право на бесповратна средства незапослени не може да оствари уколико жели да обавља делатност у области експлоатације угља, игара на срећу, коцкања и клађења, такси превоза и мењачница.


Право се не може остварити ни за регистрацију индивидуалног пољопривредног газдинства, задруге, удружења грађана и друштвених организација.



Највише два члана истог породичног домаћинства могу поднети пријаву за обуку односно пријаву са бизнис планом.



Градски центар за социјално предузетништво расписао је конкурс у сарадњи са Канцеларијом Уједињених нација за пројектне услуге.





Извор: РТС

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године