субота, 18. април 2015.

Погледајте биографије оних који су позвали Тачија у Београд!

 

 

На следећим сликама, преузетим директно са званичног сајта “Омладинског одбора за образовање”, можете видети кратке биографије представника невладине организације која је упутила позив једном од највећих злочинаца данашњице, Хашиму Тачију, да у Београду учествује на конференцији о ЕУ интеграцијама Западног Балкана.



img


Наим Лео Бешири, некадашњи студент ФПН-а у Београду, активан члан антисрпског Хелсиншког комитета за људска права. Као програмски координатор у центру за Евроатлантске студије проучавао је специфике кршења људских права припадника Војске Републике Србије. Током својих студија добио је мноштво страних стипендија, укључујући стипедније Универзитета у Ослу, европског института за отворено друштво и стипендију француске Владе. Тренутно обавља функцију извршног директора Омладинског одбора за образовање.


img (1)


Тибор Молдвај, некадашњи студент ФПН-а у Београду. координатор у оквиру “Припремног предшколског програма за ромску децу” са циљем њихове лакше друштвене инклузије у систем српског основног образовања. Као члан разних НВО интересује се првенствено за реформе у јавној администрацији и за даље евроинтеграције Републике Србије. Добитник је стипендије Европског покрета у Србији. Тренутно обавља функцију председника одељења за људска права у оквиру Омладинског одбора за образовање.


img (2)


Невена Бувач, рођена у Београду, бивша новинарка дневног листа “24 сата”. Као асистент учествовала је у програму ефикаснијег укључивања ромске деце у школски образовни систем Србије. Тренутно обавља функцију председавајуће Омладинског одбора за образовање.


img (3)



Неда Живановић, рођена у Београду, студент докторског смера “Међународне и европске студије” на ФПН. Учествовала је у организовању многих семинара на тему људских и мањинских права у координацији са мисијом ОЕБС у Републици Србији. Тренутно обавља функцију програмског координатора Омладинског одбора за образовање.


img (4)


Јована Радовановић, рођена у Београду, студент италијанског и француског језика на Филолошком факултету. Више пута је активно учествовала у програмима симулације рада органа ЕУ и ОУН. Тренутно је чланица Европског студентског форума, а као заговорник неформалних облика образовања промовише потребу по што већем учешћу младих у деловању разних НВО.


img (5)


Јелена Брашанац, студент мастер студија на Факултету за биологију у Београду. Учесница разних семинара о сарадњи између држава Западног Балкана и институција ЕУ. Заговорник је сарадње и помирења између балканских народа и процеса што бржих евроинтеграција држава Западног Балкана.


img (6)


Горан Новковић, рођен у Книну, тренутно студент треће године арапског језика на Филолошком факултету у Београду. Током својих студија учествовао је у раду многих невладиних организација, а тренутно је члан Комитета за међународну сарадњу Филолошког факултета.


img (7)


Јелена Илић, рођена у Нишу, тренутно студент последње године Правног факултета у том граду. Током студија учествовала је на разним семинарима и међународним конференцијама у организацији ОЕБС-а и ЕУ. У 2012. години провела је шест месеци на студентској пракси у САД. Заговорник је поштовања људских права и родне равноправности.






Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године