УРАЛСКИ ПЕЉМЕНИ
Састојци
500 гр брашна
500 гр воде
2 јаја
700 гр млевеног меса
500 гр брашна
500 гр воде
2 јаја
700 гр млевеног меса
200 гр црног лука
маслац
со, бибер
кашичица меда
Припрема
- Веома је важно да смеса мора да садржи тачну сразмеру која подразумева 45% говеђег, 35% јагњећеги 20% свињског меса.
- Просејте брашно, додајте со, јаја и топлу воду и замесите глатко тесто. Покрити га крпом и оставити један сат. Месу додајте ситно насецкани лук, со, бибер, шећер и воду и мешајте док не добијете равномерну смесу. Тесто делите на квадрате 6x6 см. Ивицу квадрата премажите размућеним јајетом, савијте и притисните палчевима да се добије облик лепезе. Кувати на пари или у кипућој води. Кад пељмени испливају кувати још 2-3 минута.
Нема коментара:
Постави коментар
Само напред...слободно реците шта мислите.