недеља, 29. април 2012.

УРАЛСКИ ПЕЉМЕНИ 

 

 

Састојци


500 гр брашна
500 гр воде
2 јаја
700 гр млевеног меса
200 гр црног лука
маслац
со, бибер
кашичица меда



Припрема



  1. Веома је важно да смеса мора да садржи тачну сразмеру која подразумева 45% говеђег, 35% јагњећеги 20% свињског меса.

  2. Просејте брашно, додајте со, јаја и топлу воду и замесите глатко тесто. Покрити га крпом и оставити један сат. Месу додајте ситно насецкани лук, со, бибер, шећер и воду и мешајте док не добијете равномерну смесу. Тесто делите на квадрате 6x6 см. Ивицу квадрата премажите размућеним јајетом, савијте и притисните палчевима да се добије облик лепезе. Кувати на пари или у кипућој води. Кад пељмени испливају кувати још 2-3 минута.

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године