петак, 1. фебруар 2013.

Северна Корејa се припрема за рат

 

 Северна Кореја је увела ванредно стање, а оружаним снагама је наређено да се спреме за рат, јавља Раша тудеј, позивајући се на јужнокорејски дневник Ђунганг.





Неименовни извор јужнокорејског дневника изјавио је да је севернокорејски лидер Ким Џонг Ун наредио да се окончају припреме за нову нуклеарну пробу која ће бити изведена ускоро.
Извор дневника рекао је да је Ким наредио увођење ванредног стања и војних закона од поноћи 29. јануара и да је наредио свим јединицама да се спреме за рат.
Аналитичари сматрају да би нуклеарна проба могла да буде изведена 16. фебруара, на рођендан покојног севернокорејског лидера Ким Џонг Ила, или 25. фебруара, за када је заказана инаугурација новог јужнокорејског председника Парк Геун Хеја, преноси Раша тудеј.
Севернокорејски медији јавили су да је Ким на састанку са највишим званичницима наредио увођење "ефикасних државних мера".
Те мере се уводе као одговор на нове санкције Савета безбедности УН против севернокорејских званичника, међу којима су забране путовања и замрзавање имовине. Санкције су уведене после пробе севернокорејске ракете дугог домета.




Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године