петак, 7. март 2014.

Снајперисти са Мајдана били и на Косову у рату против Срба

 

 

 После откривених разговора естонијског дипломате Урмауса Паета и високе представнице ЕУ Кетрин Ештон о томе да су снајперисти доведени од стране опозиције на улице Кијева, у јавност су процуриле и информације из америчких ветеранских војних кругова.


Наиме, иза довођења снајпериста стоји тајна милитантна организација под називом „Украјинска народна скупштина – Украјинска народна самоодбрана“ (УНС-УНС / енг. UNA-UNSO), пише Вилијем Енгдал за канадски портал Глобал Ресерч.

Он наводи да је ова организација учествовала, према изворима које има у ветеранским америчким круговима, и током ратовања против Срба на Косову и Метохији.
Он у тексту анализира да на састанку Јануковича са опозицијом, европским дипломатама и уз присуство руског представника је био постигнут договор за мирно решење, али да су договор управо кроз довођење снајпериста у Кијев срушили Американци. На овај састанак САД нису позване, а сматра се да је реч о дубокој подељености Европе и САД, јер је претходно процурео у јавност телефонски разговор у којем Викторија Оланд, асистент државног секретара САД, у једном тренутку каже „Ј#беш ЕУ!“ (F#ck EU!). На овај инцидент је посебно реаговала Ангела Меркел у јавности.

Управо у току ових преговора на којима је било договорено да Јулија Тимошенко буде пуштена на слободу и да се распишу избори у децембру 2014. године, на улицама Кијева креће хаос који цео договор руши. Појављују се снајперисти, а Енгдал тумачи то као подмукли потез САД са циљем повраћаја свог утицаја у целом проблему.
Андреј Шкил, лидер поменуте организације УНС-УНС, постао је пре десет година саветник Јулије Тимошенко, а ова организација је била посебно активна током „наранџасте револуције“.

Ова организације је део НАТО-ГЛАДИО система и под директном је контролом САД.
Енгдал наводи да су учествовали и у Грузији, и на Косову и Метохији у Србији у кампањи, како каже, коју су организовале Сједињене Америчке Државе.
Такође, Виталиј Чуркин, амбасадор Русије при УН, данас је рекао да кијевске власти морају да се повинују свим захтевима истраге, јер поrед тога што је пресретнути телефонски разговор Паета и Ештонове од стране министарства спољних послова Естоније потврђен као истинит и један од најистакнутијих политичара у Кијеву је приликом протеста ухваћен са снајперском пушком.

Реч је о Сергеју Пашинском, посланику Врховне Раде, а интересантно је што је он од стране украјинског в.д. председника Александра Турчинова постављен за шефа председничке администрацијe. Појавио се снимак емисије једне украјинске телевизије из фебруара ове године на којем се види Пашински и у његовом аутомобилу Хонда снајперска пушка и то је реч о моделу пушке каква се користи у НАТО алијанси.

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године