петак, 9. мај 2014.

Величанствена војна парада у Москви!

 


Путин: Россия всегда будет беречь правду о Победе

 

 

 

 

 

 Млади и стари преплавили су улице у Москви како би одали почаст милионима који су жртвовали своје животе како би, пре 69 година, извојевали победу у Другом светском рату. На Црвеном тргу, овим поводом, организована је величанствена војна парада.

 

Више од 11.000 војника, 151 борбено возило и 69 борбених авиона, продефиловаће пред хиљадама гледалаца у главном граду Русије. Парадом командује генерал-пуковник Олег Саљуков који је главни командант копнених снага.

Председник Путин, који је главнокомандујући руских оружаних снага, по традицији присуствује паради коју ове године прати више од 600 новинара. Као и претходних година, парада се састоји од марша, процесије моторних возила и ваздухопловне егзибиције.














 Россия всегда будет отстаивать "священную правду" о Победе в Великой Отечественной войне, достигнутую ценой миллионов жертв и страшных испытаний, и не допустит забвения героев, которые сохранили мир на планете, заявил президент Владимир Путин, выступая на праздничном параде на Красной площади.

 

 

 


Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године