уторак, 13. мај 2014.

У Житомиру дезертирало више од 100 мобилисаних резевиста

 

 

 

 

УКРАЈИНСКА армија увелико почиње да пуца по шавовима и већ се суочила и са масовним дертерством.
 
        У Житомирској области су војне јединице самовољно напустила 102-ца мобилисаних резервиста, наводи се у саопштењу градске владе Житомира.

        Градским властима се претходно обратио командант једне од локалних војних јединица са захтевом да се објави поименични списак дезертера.

        „У условима сложене војно-политичке ситуације, ови војници су самовољно напустили војне јединице, демонстрирајући тиме свој равнодушни став према насталој ситуацији у држави“ - наводи се у саопштењу.

        Почетком марта привремени вршилац дужности председника Украјине Александар Турчинов потписао је указ, у складу с којим је мобилисано око 20 хиљада војних обвезника.

        Тада су грађани уверавани да ће бити демобилисани након 10 дана, међутим, војска наставља да их насилно држи у јединицама.

        Крајем априла у медијима су се појавиле информације о масовним нередима у 93-ој механизованој бригади Оружаних снага Украјине стационираној у Дњепропетровској области.

        Мобилисани резервисти били су незадовољни лошим условима, недостатком хигијенских средстава и ниским квалитетом исхране.

 

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године