понедељак, 12. мај 2014.

 

Медведев поручил "Газпрому" перейти на авансовую форму платежей за газ с Киевом

 

 

"Гаспром" прелази на режим авансног плаћања испоруке гаса за Украјину

 

Како преноси "Итар-Тасс" руски премијер Медведев је наложио "Гаспрому" да од 13 маја ове године пређе на режим авансног плаћања за испоруку гаса у Украјину.

 

То значи да ће се Украјини испоручивати само она количина гаса која буде унапред плаћена,односно да ће се у случају да јунска испорука не буде унапред плаћена до 10 часова 3 јуна ове године испорука гаса Украјини ПОТПУНО ОБУСТАВИТИ.

 

 

 

 "Пора прекратить нянчиться, и с завтрашнего дня переходите на предварительную форму оплаты", - заявил глава правительства на рабочей встрече с главой "Газпрома" Алексеем Миллером и министром энергетики РФ Александром Новаком.

"Деньги у украинских партнеров есть", отметил Медведев.

 

...

 

Глава "Газпрома" добавил, что "в случае, если Украина не оплатит июньские поставки, то "Газпром" до 10 часов утра 3 июня уведомляет украинскую сторону о том, какой объем газа будет поставлен на Украину в соответствии с предоплатой".

 

По словам Миллера, если предоплата не поступит, то, соответственно, на Украину в июне будет поставлено ноль кубометров газа. "Следует обратить внимание, что это не прекращение поставок газа, а поставки газа в страну в строгом соответствии с предоплатой с точки зрения, сколько Украина газа купила", - особо отметил Миллер.

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године