понедељак, 16. јун 2014.

Сергеј Лавров у Београду

 


Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров допутовао је данас око 15.30 сати у Београд а добродошлицу му је на аеродрому "Никола Тесла" пожелео први потпредседник владе и шеф српске дипломатије Ивица Дачић.  
Током посете Београду Лавров ће, како је најављено, имати сусрете са премијером Александром Вучићем и председником Томиславом Николићем.


"Током посете биће детаљно размотрени сви аспекти билатералних односа, процењен ток реализације постављених задатака, одређени нови правци сарадње", рекао је у Москви званични представник руског Министарства спољних послова (МСП) Александар Лукашевич.


 Сергеј Лавров и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин положили су венце на споменик Ослободиоцима Београда и Совјетском војнику у Београду.

Лавров и Вулин, после полагања венаца уз државне и војне почасти и интонирање химни Србије и Руске федерације, уписали су се и у спомен књигу на гробљу Ослободиоцима Београда.

Шеф руске дипломатије је поручио да се клања храбрости совјетских и југословенских војника који су ослобађали Београд и да поштује српски народ јер чува сећање на пале хероје.

Министар Вулин је поручио да најбоље међу нама повеже живот вредан слободе, као што је најбоље међу нама повезала смрт за слободу.


 

По заврштеку церемоније министру иностраних послова Руске федерације, представници српског сабора "Заветници", уз скандирање "Русија, Русија", уручили су мајицу с натписом "Срби и Руси, браћа заувек".







Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године