четвртак, 19. јун 2014.

Тенковске борбе на истоку Украјине

 

 

 

 

На истоку Украјине у току је велика борба украјинских и проруских снага "какве досад није било по снази и размерама", рекли су украјински војни извори.

Према тим изворима, на које се позива Ројтерс, постоје непроверене информације да су обе стране у борбу укључиле тенкове.

Жестоки сукоби избили су рано јутрос близу града Красни Лиман, који је под контролом украјинских власти од почетка јуна, а проруске снаге наводно су покушале да пробију кордон владиних трупа.







"У току је велика борба која превазилази, у смислу снаге и размера, све што је досад виђено", рекао је војни извор.

Према том извору, у сукоби би могло да учествује до 4.000 припадника проруских снага, а на обе стране су вероватно ангажовани оклопна возила и тенкови.
"Антитерористичка операција се наставља и трају борбе", потврдио је портпарол владе Владислав Селезњов.

Обласни војни клинички центар у Одеси, једном од највећих градова Укајине, пун је украјинских војника рањених у региону Луганска и Доњецка на истоку земље, наводи Итар-Тас.

"Имамо 70 војника и официра, а половина њих је у тешком стању", рекао је новинарима јуче руководилац клиничког центра.

"Уколико буду наставили да довозе велики број рањених, у клиничком центру неће бити довољно места за њих и мораћемо да их сместимо у цивилне болнице", додао је болнички званичник, а преноси Итар-Тас.

Проблем је утолико већи што је војни клинички центар најискусније лекаре већ послао на исток Украјине где и се и воде борбе између украјинских и проруских снага.
Недавно је авионом из Дњепропетровска довезено 15 рањених, чије су повреде од ватреног оружја углавном на екстремитетима али има и повреда унутрашњих органа, изјавио је заменик шефа клиничког центра пуковник Јури Сакхно.

Он је рекао да ће многи од оних који су већ у клиничком центру, морати да буду поново оперисани и да ће њихову рехабилитација потрајати.

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године