петак, 5. април 2013.

6 април је опет критичан дан за Србију

 

 

 

6-ог априла Махатма Ганди је почео своју борбу да ослободи Индију владавине британске империје, а у Египту се слави као дан када су се супротставили западним крсташима и скорије диктатури Мубарака. У Србији је то дан вишеструких бомбардовања у историји – 1941, 1944, 1999 а данас медијског бомбардовања опет у режији Немаца и Американаца али овај пут у исто време.


“Данас, када станемо и погледамо у правцу Косова и Метохије, видимо нашу земљу која је окупирана. У нашим рудницима, на нашим пољима, рекама, шумама сада се налазе стране корпорације. У нашим селима и градовима или нико не живи или живе туђини, а патролирају стране војне и полицијске трупе.“


Oве речи из душе народа комотно могу нажалост да се примене данас и на целу Србију а не само на Косово и Метохију иако то многима није видљиво на први поглед. Како бар сада ствари стоје, власт је њихова – власт страних интереса и корпорација и њихових интереса да се. И то ће бивати све више у мери у којој народ подлеже потрошачкој и политичкој пропаганди одавно проданих медија. Када утврдимо ту дијагнозу и схватимо да је проблем далеко шири и дубљи од окупације Косова и Метохије, моћи ћемо да почнемо да размишљамо о решењима макар за неку будућност.


Мора само да се умре – је стара народна мудрост и одговор на сва плашења народа која долазе са врха власти само да би се оправдало оно што се не може оправдати – предаја земље и државе за илузију о економском бољитку и празна обећања. Зато је помињање било каквог “морања“ од стране политиканата на власти у вези бесмисленог датума за доживотно чекање у предсобљу организације која уцењује и растаче Србију потпуно бесмислено.


Народу треба отворено рећи да неће никоме бити боље ако се одрекне Косова и Метохије јер ће сутра по истом обрасцу моћи да то исто траже и за Војводину и друге делове Србије, а економију нам ионако уништава управо процес придруживања ЕУ иако медијска и политикантска машина убеђује народ у супротно. О томе говоре пуке чињенице економског посртања и пропасти индустрије и полаганог дављења пољопривреде. Када се једном пристане на уцене уценама нема краја. А ЕУ има толико проблема да никада неће моћи Србији да поврати ни део онога што јој је отела и отима.


Зато политикантима на власти треба поручити – Распишите референдум о ЕУ одмах јер вам нико није дао на изборима мандат да се одричете Косова и Метохије данас а сутра ко зна још све чега.


Наравно не очекујте да ћете видети од власти у назови “демократији“ да поштује демократију и устав и зато ако ова власт пристане на уцене на народу је да то не призна јер ако они немају избор народ га увек има.


Плашећи народ пресушивањем кредита из ЕУ прећуткују да нас са запада кредитима само даве и уцењују и праве све неспособнијим да преживимо и опстанемо. Прижељкивања неких да ће неко из власти устукнути у задњем моменту – наравно ради се о Вучићу – су нажалост мало вероватна. Чак и да је у стању да се освести до краја (а није), критично је потребно да народ сада изађе у суботу и покаже Вучићу и Дачићу а и западу шта мисли о предају Косова и Метохије за празна обећања и нове кредите који ће нас дотући.Вучић је учествовао у тој обмани и тешко је видети да сада може да се врати са пута на који је кренуо. Пре ће бити да се у целој причи ради само о игри ко ће сутра бити највећи кривац за формалну издају коју спремају.

Вучић је у тој причи и даље а да ли ће имати храбрости да устукне је нешто на шта он само може да одговори али то не треба да има никакав утицај на сваког поштеног човека да устане и каже гласно шта мисли о издаји која још увек виси у ваздуху – и 6-ог априла и после колико год да треба и у свакој прилици све док Србија не поврати власт над самом собом коју данас нема подједнако у Београду као и на Косову и Метохији.Само ако се довољно људи покрене ова циркуска представа о “преговорима“, а у суштини дикатату са запада, може да добије шансу да се не претвори у државну трагедију која је планирана.



Зато не треба да нас много занимају њихова лавирања све док се јасно не покаже да иза њих стоји искрена намера да Србија макар застане пред провалијом званом ЕУ. А ЕУ јесте провалија за Србију и то не само због Косова већ због уништавања целокупне економије и будућих уцена око Војводине и потенцијално Рашке и Прешева и Бујановца. Ко то не види већ сада научиће тек када га то лупи по глави.


Зато устанимо у суботу и рецимо НЕ уценама Брисела и Вашингтона и позовимо власт да се освести и поштује свој народ, устав и будућност државе коју управо они највише угрожавају а не Брисел или Вашингтон. Будимо свесни да они који и у суботу изаберу да седе подједнако забијају ексере у ковчег српске државе и своју будућност баш као и Дачић и Николић и Вучићи структура око њих данас и Тадић и његова камарила јуче.



 

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године