петак, 26. април 2013.



Ах та дивна политика...или "перјанице" српске политике

 

 

И док многи од Вас „пеглате“ вашу децу флоскулама типа: „Заврши школу и факултет! Од чега мислиш да живиш у животу?!?“ - водећи људи Србије, све заједно, немају, ни 10 година радног искуства! Очигледно паметнији од многих, рано и виспрено су схватили да се не живи „од рада и мотике“ - већ од лелемуђења и полтронства; све остало је за наивне и будале. Или што каже стара црногорска заповест: „Рад убија човека; када видиш да неко ради - склони се да не сметаш“.
 
Или још боље - постани политичар.
 
 
 




Томислав Николић (Тома Гробар) - 1952, Крагујевац. Грађевински техничар, који је радио углавном као шеф градилишта (теренац) широм некадашње СФРЈ. Радио је извесно време и као гробар. 90-тих је схватио да је будућност у Политици. Да би доказао писменост - објавио чак 13 књига. Наслови и више него сликовито показују плафон његових књижевних капацитета: 


„Шешеља за председника“ „Све за Косово и Метохију“ „Ни Победа ни Пораз“ „Говорио сам“ „Писмо са адресом“... (у припреми су „С лопатом на скупштинско јутрење“, „Назад Србијо!“ и „Никад Гробом“)

 
 
 
 
 
 
 
 Ивица Дачић (звани Гљивица) - рођен 1966 у Призрену; због татиног милиционерско-батинашког посла, још као мали прешао у Житорађу - где је ишао у исту школу као и Светлана Ражњатовић. Завршио је Факултет Политичких наука, и одмах постао „мали од палубе“ код Слободана Милошевића. Радно искуство - Нула. Zilch, Zero, Нада... 






Александар Вучић (у народу познатији као „Pussy lips“ или „пи*коусти“) - рођен 1970 у Београду. Завршио Права са чистом 10-ком. Након чега је схватио да је ипак боље да приљуби своје „Ањелина Јолие“ усне за Шешељеву затворску гузу. Другим речима - никад радио није (а по Закону, нити ће; јер бо су за себе осигурали Закон да могу да буду доживотни посланици (без мандатног ограничења).
 
 
 
 
 
 Драган Марковић Палма (звани Блентовен) - рођен 1960 у Кончареву код тадашњег Светозарева (данашње Јагодине). Завршио ШУПУ од школе (Школа Ученика у Привреди); пеко је цигле, изнајмљивао шатре за сватове, био аутопревозник - угља и касније Арканове крадене робе са ратишта. Једно време је имао чак и рингишпањ. Данас, захваљујући Политици - Драган има и Град Јагодину - и ЗОО врт - и жирафу као коалициони поклон ДС-а. Општепознат у земљи као једини - који се дружио са 200 година мртвим Бетовеном. Слушао га је док је биЈо мали. Ипак, све што има - и што је капитално стекао - стекао је кроз Политику
 
 
 
 
 
 
Бојан Пајтић (звани Боби) - 1970, Szenta; из мешовитог брака (отац Србин - свештеник, мајка Ангелина, Мађарица). Дипломирао Правни Факултет и прво време нешто радио у Окружном Суду у Н. Саду. Прво је био у странци нео-фашисте Милана Парошког (онај из „Фарме“, што мрзи Цигане, Муслимане, итд - сваког ко није СрБ-ин). Одакле је прешао у ДС. Тек однедавно је тзв. „запослен“ на Правном Факултету као професор Облигационог Права. Иначе сво време живи од Политике.



ИМА ЊИХ ЈОШ...али и ово је довољно 

 

Иначе,ово је пренето са сајта : http://www.srpskapolitika.com/Tekstovi/Komentari/2011/025.html

па,ако се не свиђа "ВЕЛИКОМ БРАТУ" нека се обрати аутору...код моје маленкости ред за "пушење" је одавно попуњен !!!

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године