среда, 30. април 2014.

Последњи поздрав мом другу Гаћану

 

1959 - 2014

 

 

 

 

Митровчанин снимио филм о “аустралијском Робину Худу”


Стевану Филиповићу Гаћану, Митровчанину који већ дуже време живи у Аустралији, пошло је за руком оно што готово никоме није.
Наиме, овај Митровчанин је снимио филм о Аустралијанцу Марку Чоперу Риду, који спада у групу најпознатијих светских криминалаца, а стоји раме уз раме са “великанима” подземља као што је Ал Капоне.

На аустралијском континенту, већ неколико деценија уназад, Рид је најпознатија али и најконтроверзнија личност. За млађе генерације он је “Робин Худ“, а за старије криминалац са осећајем за социјалну правду.

У својој криминалној “каријери“ убио је, колико се зна, 19-оро људи, а новац који је отимао, купио је од нарко дилера и макроа. На улици је штитио слабије, а током једног од многобројних боравака у затвору је, у знак протеста, себи одсекао уши. Тако је и добио надимак “Чопер“ (онај који сече).

Како каже аутор филма, до Рида је било тешко доћи, јер Чоперово обезбеђење и те како води рачуна о људима са којима овај популарни и контроверзни Аустралијанац ступа у контакт.
Филм о “аустралијском Робину Худу” је завршен, и како Филиповић напомиње, биће то светска сензација, јер Чопер по први пут јавно прича о многим стварима које је иначе строго скривао од јавности.

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године