среда, 30. април 2014.

Књига Леонида Решетњикова „Вратити се Русији“: Најдубља, најљудскија, најхристоликија веза између српског и руског народа

 

 

 

 Књигу   директора Руског института за стратешка истраживања Леонида Решетњикова „Вратити се Русији“ која је написана пре годину и по и сада преведена на српски језик, представили су данас у београдском хотелу Москва издавач Евро Ђунти и организација Наша Србија.

 

Промоција је одржана непосредно након што је Његова светост патријах српски господин Иринеј одликовао Орденом Светог цара Константина за јачање руско – српских веза.
Владика Јован је истакао да је Решетњиков у књизи изразио „најдубља најљудскија, најхристоликија везу између два народа“ – руског  и српског.

-Ова књига јесте славље живота, славље васкрсења – рекао је владика.
Новица Јефтић генерални директор Евро-Ђунтија је нагласио да је  ова књига корак повратка Србије Русији.

-Вратити се Русији одговара на питање како се догодило да 25 милиона Руса живи ван граница Русије и на још много питања која су аутора мучила више од 20 година: Шта је Света Русија и када су је Руси издали, када су се Руси  окренули од идеала Свете Русије и самодржавља као јединствног облика руске демократије, да ли је убиство царске породице Романов 1917.  узрок свих потоњих невоља и несрећа,   да ли је могуће васкрсење Русије и како ће се оно догодити… рекао је Јефтић и наставио:
-Ово је вредно дело, у њему су узроци и последице невоља и недаћа које су се десиле Русији.

Књига већ на првим страницама каже да у последњих 100 година српски пут веома личи на руски.

Убиство владара, одустајање од вере и традиције, прихватање комунистичке идеологије као нове религије, бубљење националног идентитетат, окретање новим лажним вођама, сурове одмазде и убиства политичких неистомишљеника, репресије и злочини, конфискација и национализација – само су неке од несимњивих сличности између српског и руског пута у протеклих неколико деценија . Заборавио је херојски српски народ , опомиње нас аутор чије је речи из предговора књизи прено Јефтић, завете својих светаца, кренуо за лажним вођама и циљевима, ставио изнад свега материјално уместо духовног, почео да тражи пријетеља међу непријатељима.

Јефтић истиче да као што је Русија скренула са пута и Србија је кренула путем беспућа и безнађа.

-Аутор поставља питања и нуди конкретан одговор. То је повратак на пут дедова и прадедова, пут повратка Србије Русији, повратак нама самима. Надам се да ће у Србији бити немали број који ће спознати значај ове књиге – закључио је Јефтић.










Запад уводи санкције Русији припремајући сукоб светских размера

 

Михаил Дегтјаров, посланик Државне думе Руске федерације из Самарске области каже да Европа погрешно верује да је глава света.

-Ова књига већ дирнула милионе душа, а сад ће и српке душе.Руска елита као и српска је на размеђу. И они на Западу имају право на своје мишљење,  али као православни и савремни људи треба да знамо како се та цивилизација обогатила. Иза тог конфора стоји грабљење. Опљачкан је Константинопољ , колоније, народи Јужне и Средње  Америке, Азије, Африке и руски и српски народ. Уколико желимо да се вратимо Русији и дођемо до вечног живота треба да волимо Господа, да волимо нашу државу и народ. О свему томе и много више од тога говори ова књига Решетњикова – рекао је Дегтјаров.

Он је упозорио на „самоуништиитељски порив бољшевичке Русије који врхуни у сатанском  убиству царске породице“.

У Украјини се, по њему, данас штити бољшевичка социјалистичка револуција, док НАТО спроводи свој „дранг нах остен“.

Према речима Дегтјарова, неофашизам тријумфује у Украјини, а Запад уводи санкције Русији припремајући сукоб светских размера.

Дегтјаров је подсетио на речи славног руског режисера Андреја Траковског да цивилизација патио од „недостатка стида у коме је спасење света, а  не само Русије“.
Решетњикову књигу представио је и професор Мило Ломпар.









 Россия - это, конечно, не Российская Федерация, не Советский Союз и даже не Российская империя. «Перестали понимать русские люди, что такое Русь: она есть подножие престола Господня», - писал святой праведный Иоанн Кронштадтский. В этих словах заключается духовная составляющая России как исторического явления.

 

 

 

 

 

 

 

Ову изврсну књигу ( на руском језику ) можете прочитати ,или скинути у формату који вам највише одговара :

 

 http://ihavebook.org/books/258214/vernutsya-v-rossiyu-tretiy-put-ili-tupiki-beznadezhnosti.html

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године