четвртак, 1. мај 2014.

Москва упозорава Кијев: Направићете катастрофу!

 

 

 

 

 Намера Кијева да изведе јуришну специјалну операцију на југоистоку Украјине довела би до катастрофе, саопштила је данас званична Москва, позивајући „Кијев, као и САД и ЕУ које га толеришу а потписале су женевске договоре” да не почине „криминалне грешке” и „трезвено процене сву тежину могућих последица употребе силе против украјинског народа”.



Русија је, у саопштењу Министарства иностраних послова, изразила „изузетну забринутост” због вести о намери власти у Кијеву и то још уз ангажовање одреда ултранационалистичког Десног сектора, пренео је Итар-Тасс.

„Такво неодговорно и агресивно поступање актуелне ‘украјинске владе’ – ако би било остварено, може да доведе до катастрофалних последица”, наводи се у саопштењу.
„Казнене мере против сопственог народа сведочили би о неспособности кијевског руководства да извршава преузете обавезе из Женевске изјаве од 17. априла ради што скорије прекида сваке врсте насиља и покретања широког националног дијалога уз учешће свих региона и политичких снага”, истиче руски МИП.

Руској информативној агенцији (РИА) Новости раније данас извор из Генералштаба Оружаних снага Украјине рекао је да је по одлуци в.д. украјинског председника Александра Турчинова, руковођење специјалном операцијом на југоистоку земље пренето са министра полиције Арсена Авакова на начелника Службе безбедности Украјине (СБУ) Валентина Наливајченка.

Према том извору, Аваков је склоњен због неуспешне прве фазе операције, а инструктори СБУ припремаће специјалне одреде Десног сектора.

„Наливајченко, схватајући бескорисност ангажовања војних јединица у Луганској и Доњецкој области, после консултација са Дмитријем Јарошем, организовао је припрему посебних батаљона Десног сектора”, рекао је саговорник те агенције.

Према речима тог извора, за сутра се планира јуриш на објекте и контролне пунктове који се налазе под контролом побуњеника на југоистоку Украјине, пре свега у Луганској области.

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године