субота, 3. мај 2014.

Одесса - Дом профсоюзов, 3 мая 2014г.

 

 









 

 

Председник самопроглашене Народне републике Одесе Валериј Кауров испричао је у интервјуу за RT, шта се догодило у Одеси, где су проевропски екстремисти напали камп присталица федерализације на Куликовском пољу, а активисти били принуђени да потраже спас у оближњем Дому синдиката. Зграда је запаљена, а у ватри је настрадало 43 људи. На десетине људи заробљено је на крову.

Према Кауровим речима центар Одесе већ је био уништен, када је гомила радикала кренула ка Куликовском пољу, како би ликвидирала камп присталица федерализације. Радикала је било око пет хиљада, сви до зуба наоружани, не само палицама и молотовљевим коктелима, већ и ватреним оружјем, укључујући Калашњикове.

Активисти су били принуђени да се затворе у зграду регионалног синдиката, који се налази у непосредној близини. „Око триста људи ушло је у зграду, како би се заштитило, надајући се да ће их, ако у томе не буду успели полиција спасити. Међутим радикали су зграду засули Молотовљевим коктелима и шок бомбама, пустили гас. При томе људи унутра, нису имали ни оружје, нити противгасне маске. Прво ватрогасно возило стигло је на лице места после пола сата. Радикали су ватрогасце спречавали у гашењу пожара. „Руси горите“ урлали су на наше људе. Они су опколили сва возила, и мердевине, с којима су ватрогасци почели да скидају људе са прозора, рекао је Кауров.


Људи су живи горели, нису дозвољавали да их спасу. Многи су се угушили у диму, не дочекавши помоћ, твди Кауров. По његовим речима радикалима пружају отпор комбиновани Народни одреди, Одреди Одесе и православни одреди. Међу заробљенима у згради, на крову, има и жена и девојака. Они захтевају да им милиција помогне да изађу. На крају, оне које су извели из зграде раније, дали су „Бандеровцима да их растргну“, објаснио је саговорник RT. Буквално по 30 људи насртало је на једног човека и тукло га. После тога полиција је узимала те људе под руку, гурала у марице и одвозила у непознатом правцу, додао је он.


 

 

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године