недеља, 2. децембар 2012.



Dokazano: Hrvati su potomci Srba




Istraživanje genske podudarnosti i genskog porekla Hrvata, koje je sproveo institut FA iz Zagreba, a trajalo je poslednjih devet godina, donosi najšokantnije od svih dosadašnjih otkrića vezanih za hrvatsko poreklo. Sudeći prema istraživanju ovog uglednog institutu, koji ima nekoliko međunarodnih priznanja iz genetičkih istraživanja, Hrvati su potomci Srba.

Istraživanje je vršeno na uzorku od 7.230 ispitanika i dobijena je najveća genska podudarnost hromozoma Y i haplotipa upravo sa slovenskim haplotipom srpskog naroda iz 10. veka.

- Haplotip Eu7, odnosno takozvani hrvatski haplotip, moguće je povezati jedino s haplotipom Eu13, koji je takozvani starosrpski haplotip, a povezan je sa Srbima do 10. stoleća. To znači da su sve dosadašnje pretpostavke o podreklu Hrvata bile potpuno pogrešne i da nismo uviđali ono što je očigledno. Hrvati su potomci Srba koji su negde tokom 10. stoleća prešli na područja naseljena manjim slovenskim plemenima, koja su se priklonila toj skupini i u negde tokom toga istog stoleća preuzeli ime Hrvat (Xorbatus) - objasnio je dr Milorad Pavić iz instituta.

Ko će priznati istraživanje?

Dodali su kako ovakvo otkriće dosad nije bilo moguće, jer su se uzimali uzorci hromozoma Y od Srba koji danas žive u Srbiji i zato su dosadašnja istraživanja davala drugačije rezultate. Naime, današnji stanovnici Srbije najveću gensku povezanost i gotovo identičan broj hromozoma Y i podudarnost haplotipa imaju s Turcima, a to se uglavnom objašnjava time da su Turci tokom pet vekova kolonizacije, naročito nakon pogibije velikog broja Srba na Kosovu, mešali svoje gene s domaćim stanovništvom. Razlike između gena “originalnih” Srba i današnjih jednake su kao i između Rumuna i Francuza, iako oba naroda pripadaju romanskoj skupini, objasnili su iz instituta i dodali kako je hrvatski gen zapravo više povezan s genom srpskih predaka nego genska struktura današnjih Srba.

Zbog izuzetno osetljive situacije ovo će istraživanje verovatno, čim bude objavljeno, odbaciti sve važnije institucije. Iz instituta su takođe poručili kako su poslednja dva meseca razmišljali da li da objave rezultate, jer time dovode u pitanje celu istoriju i odnose dva naroda. Ako im se odobri novac, što se ovim objavljivanjem ozbiljno dovodi u pitanje, dodatno će istražiti ostatke tela, odeće i predmeta iz 10. stoleća na kojima postoje tragovi DNK, kako bi se teorija dodatno potvrdila.




http://www.vesti-online.com/Vesti/Zanimljivosti/274188/Dokazano-Hrvati-su-potomci-Srba-




Или,да поједноставимо - Хрвати су ПОКАТОЛИЧЕНИ Срби !!!

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године