петак, 3. мај 2013.

КЊИГЕ КОЈЕ ПРЕПОРУЧУЈЕМ

 

Генерал Милош Ђошан : Окупирана земља

 

 

 Милош Ђошан, генерал-мајор Војске Југославије у пензији. Рођен је 28. фебруара. 1949. године у Бистрици, општина Жепче у БиХ. Завршио је гимназију у Завидовићима, Ваздухопловно-техничку војну академију у Рајловцу и највише војне школе у Војсци Југославије.







  Генерал-мајор Милош
Све време своје богате војничке каријере, бавио се проблемима противваздушне одбране. Обављао је дужности од командира вода, до инспектора за ракетне јединице ПВО у ГШ ВЈ, Начелника комисије за примену Војно-техничког споразума и Начелника Инспекције војне обавезе ВЈ. Највише времена у периоду о коме пише, провео је као командант јединица ранга пук-бригада. Свуда где је било најтеже и увек добровољно, ишао је да знањем и војничком чашћу брани свој народ, над који се у последњој деценији протеклог века, надвила опaсност од уништења.

Крајем 2005. године као један од сведока одбране бившег председника СРЈ Слободана Милошевића, пред Хашким трибуналом сведочио о догађајима у Ђаковици и околини и злочинима шиптарских терориста и НАТО агресора на КиМ.

Живео је и радио у скоро свим републикама бивше СФРЈ. Слу-жбовао је у Карловцу, Церкљу, Београду, Приштини, Книну, Бања Луци, Ђаковици и Нишу, па је ту државу носио у срцу и није крио своје жеље за њено очување. Тешко се мирио са горком истином и спознајом, да оно што је у борби настало, обично у борбама и нестаје. Остао је међу последњима, који су покушавали, да на војнику једини познат начин, часном борбом спрече нестанак заједничке државе.




Неколико одломака из књиге :

„Овај, против кога се борите, бољи је од вас!”- рече сурово искрено на лошем српском. У тренутку када је Зоран заустио да нешто каже, благи покрет руком га заустави:
„Нама није циљ да победите Ви, него да срушимо Њега. То се, нажалост, не може извести на други начин. Ни после ваше победе, на-роду неће бити боље. Због тога пазите шта говорите, с ким се дружите и шта обећавате! Оканите се тог вашег бесмисленог „уговора са наро-дом.” Ни једну тачку из њега нећете испунити! Ипак ћу вам дати неколико савета, како би ваша власт потрајала бар десетак година, док не извршите задатак:
Слободаново последње обраћање нацији, никада не цитирајте, не штампајте и не публикујте. Ви Срби сте познати по томе што немате историјско памћење. Зато његов говор, као ни Протоколе Сионских мудраца  не смете јавно публиковати. Свака реченица из тога говора нас у потпуности разоткрива, вас жестоко оптужује, а народу јасно и недвосмислено говори шта га чека са вама.

Освајање власти морате отпочети јуришем на националну теле-визију. Тек када освојите сва средства информисања, сматрајте да сте победили. Због тога све режимске новинаре морате уклонити. Не требам вас подсећати на начин. Неког у судницу, некога у тамницу, некога у лудницу, некога на улицу.

Када тако учврстите своју власт, позицију у медијима чувајте по сваку цену. Уколико игубите изборе, нисте још изгубили власт, док су ваши људи на кључним положајима у медијима. Због тога одмах формирајте Агенцију која ће „бринути о слободи медија” и за њу именујте своје људе „од интегритета.” Тако сте обезбедили утицај на све будуће изборе. Новине које буду писале ружно о вама унапред прогласите неозбиљним и таблоидним. Тако ћете се заштити од гнева народа када за десетак година поново склизнете са власти. Уз ваше медије и наш HAARP ваше се шансе вишеструко повећавају.

Ваша владавина мора оставити дубок и неизбрисив траг у образовању младих и у култури. Комплетно школство морате реформисати. Своју децу ви ћете и онако школовати на Западу. У систему образовања морате извршити корените промене. Не замарајте децу учењем. Сву њихову бригу треба усмерити како и где да се проведу, где да оду на екскурзију, коју хаљину да обуку за малу и велику матуру. Да ли ће имена својих професора писати великим или малим словом, латиницом или ћирилицом, да ли ће квадратни корен из неког броја бити оволики или онолики, најмање је важно. Њима је и онако намењено да раде за друге, који ће мислити уместо њих. Издавање и штампање уџбеника не сме остати у монополу државе. Отворите врата слободним идејама у школству. У језик пустите што више страних речи и израза, а ћирилицу морате на све начине потискивати из школе. Када је потиснете из школе, нестаће и са улица, а затим и из глава .

Ђошан

У култури ћете радити на остварењу Доктрине америчке борбе против Истока.Медијску сцену морате преуредити. Све информације са наших медија, CNN, BBC SKY NEWS и Deutsche Welle морате пренети без коментарисања и проверавања. Не смете оставити могућност сумње у њихову истинитост. Из наших земаља морате преносити искључиво званичне ставове владе. Када су у питању диктаторски режими, преносићете ставове опозиције и невладиних организација. Тако смо и ми радили за вас. Водитељи телевизијских емисија морају стално инсистирати да не треба више делити народ на патриоте и издајнике.

 

 

Морате инсистирати да се СФРЈ распала, а никако да је разбијена. На тај начин амнестирате Америку, Немачку и Ватикан, ваше тра-диционалне „пријатеље” од одговорности за рат на Балкану и злочин против мира. Разбијање СФРЈ био је први мелем на Версајску рану Немачке. На то си се обавезао, док си учио школу код њих!”- рече Лукави и погледа у Зорана.




„За промашаје који ће наступити у току ваше владавине, а не могу се повезати са деведесетим, реците да представљају неминовност транзиције, кроз коју су прошле све бивше комунистичке земље па мора и ваша! Важно је у почетку збунити народ новим терминима и изразима и држати га у сталном страху. Инсистирајте на угрожености. Када не-стане диктатора и његовог режима, опасност се мора преселити у породице. Најлакше се манипулише са уплашеним народом. Стално инсистирајте на изградњи сигурних женских кућа и све већем порасту насиља у породицама, а посебно за време верских празника” -говорио је Лукави.



„Српска православна црква као трећи стуб режима, је посебно важна. Ми смо вам обезбедили присталице у цркви и извели их на демонстрације заједно са женама у црном. Ви имате остарелог и изнемоглог Патријарха Павла погодног за манипулисање. Сликајте се што више са њим. Позовите се на њега и свуда говорите да имате његов благослов. Он и онако већ дуго ни о чему не одлучује у цркви.

Немојте се заваравати. Свештеници нису обичан народ, њих не интересују беле шенгенске визе, нити их можете подмитити са флашом уља и килограмом брашна. Уз помоћ закона понуде и потражње морате обезбедити да јаја пред Васкрс буду вишеструко скупља, а риба на Светога Николу и на Бадњи Дан мора достићи астрономску цену. Лепо је поштовати веру и традицију, али то кошта!”- рече Лукави и у себи се осмехну. Прећутао је да ће на тај начин све сиромашнији народ почети да одустаје од верских празника и Крсне славе, као симбола Православља.




Светог Трифуна који пада 14.фебруара сваке године, симбола и заштитника виноградара, заменити ће Sveti Valentin-Дан заљубљених. Некада је било момак у девојку и девојка у момка, а сада су могуће све комбинације, момак у момка, девојка у девојку. Само нека је љубав. Породица више не може бити светиња, нити деца плод љубави и Божјег благослова. Морате на средствима информисања стално потенцирати злостављање у породици, нека се види да она није баш топло гнездо, него место из кога треба што пре побећи. У томе циљу морате градити сигурне женске куће. Морате озваничити право на одузимање деце од родитеља, које ћете пре тога прогласити за особе које се слабо брину о деци. Ви Срби сте преживели „данак у крви“. Само ће овај пут бити обухваћене и девојчице Зар се на томе не базира ваша борба за Наску? И ви ћете одрасло дете на превару узети од онога ко га је подигао, и кога сте оптужили да се о њој не брине на прави начин.

Чувајте се младих људи, јер они по правилу најбрже открију превару. Уколико нека група прозре ваше намере и почне инсистирати на националном, духовном и традиционалном, прогласите је ултрадесничарском, нацистичком или насилничком. Уставни суд ће морати да им забрани рад.

Не заборавите да се приближава 1700 годишњица од доношења Миланског едикта. То је за Српску православну цркву изазов, као што је за Војску Југославије значила прослава пола века НАТО савеза. Та манифестација мора постати симбол моћи и доминације. Мени ни једна црква и никаква религија нису по вољи, али све своје послове завршавам преко религије. Верски рат прихватају и они који не верују да Бог постоји. Верске секте не смете прогањати. Свако има право да верује у шта хоће. Неко воли попа, неко воли попадију. Неко верује у Бога, а неко верује у мене!”-нагласи Странац.



 Књигу генерала Милоша Ђошана „Окупирана земља“ можете нaбавити у књижари Никола Пашић на Тргу Николе Пашића,код издавача  „Поета“ Београд  или контактирањем броја 063 334 944, односно мејла и mdjosan@ptt.rs



Генерал-мајор Милош Ђошан

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године