субота, 12. април 2014.

Комшије из зграде: Жене у црном нико не воли, иселите их одавде!

 

 

 Станари зграде у Југ Богдановој улици 18 тврде да су угрожени зато што је седиште НВО „Жене у црном“ у једном од станова, због чега су одлучили да покрену петицију којом траже њихово исељење, пишу Наше новине. 



У стану број 5 „Жене у црном“ бораве већ 10 година, а више од 70 станара ове зграде каже да се због њиховог присуства суочавају са многобројним непријатностима. Како тврде, у просторијама ове НВО окупља се велик број људи, граја је непрестана, без обзира на доба дана, а велики је и страх да ће неко због омражености „Жена у црном“ покушати да им науди, а комшије би могле да буду колатерална штета.


- „Жене у црном“ нико не воли, а то је кулминирало у последње време, нико не подржава оно што раде. Јако сам уплашен и мислим да смо сви ми који живимо у овој згради угрожени. Свакога дана, на пример, може да се деси да неко добије идеју да баци бомбу на њих. Не можете да замислите какав је осећај када се у својој кући не осећате безбедно – прича за Наше новине пензионер Владимир Обрадовић, један од станара.

Станаре је додантно узнемирило огромно присуство полиције испред и у згради пре неколико дана, када су чланови покрета „Заветници“ одржали протест против „Жена у црном“.

 


- Враћала сам се из школе и једва успела да приђеем згради, а када сам ушла, један од полицајаца ме је испратио до стана. Иако су оне окачиле обавештење претходног дана и написале да нас са „жаљењем обавештавају да ће се одржати протест испред наше зграде“, нисам очекивала да ће то бити баш тако озбиљно – објашњава једна од најмлађих станарки.


Председник Скупштине станара Александар Павловић каже за Наше новине да су сви станари револтирани и да ће он због комшија, али и себе учинити све што је у његовој моћи да „Жене у црном“ напусте зграду.

 


- Ово је пре свега стамбена зграда, у њој живе породични људи са децом, студенти и старији људи и једној таквој организацији није место међу нама. Писаћемо петицију и захтевати да се иселе, јер њихово присуство нам нарушава јавни ред и мир и чини да се не осећамо безбедно. Како ми да знамо да због свега што раде и причају неко неће пожелети да им на било који начин, а ако се на то одлучи, доћи ће у ову зграду и ми који смо потпуно недужни можемо да настрадамо – наводи Павловић.

Иначе, „Жене у црном“ нашле су се у жижи недавно, након што је ухапшен порптарол МУП-а Радомир Почуча зато што им је упутио претње путем Фејсбука.













У случају да "жене у црном" ипак буду морале да се иселе,аутор овог блога им бесплатно нуди адекватан смештај ...






 Кућа је "мало" пропала ( запалиле су је "комшије" Шиптари ).

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године