понедељак, 7. април 2014.

Ухапшени Радомир Почуча и Иван Ивановић

 


 

 

Радомир Почуча, бивши водитељ на РТВ Пинк и донедавно запослени у Противтерористичкој јединици (ПТЈ) МУП-а Србије и Иван Ивановић, припадник организације „Наши” ухапшени су због сумње да су извршили кривична дела угрожавања сигурности, односно расне и друге дискриминације путем интернета. После саслушања у полицији они су приведени у Тужилаштво за високотехнолошки криминал, које је против њих покренуло истрагу и предложило суду да им се одреди притвор.


У саопштењу тужилаштва прецизирано је да је Почуча приведен због сумње да је починио кривично дело угрожавања сигурности објављивањем изјаве на свом фејсбук-профилу „Радомир Бата Почуча”, у вези са скупом Удружења грађана „Жене у црном”. Према Кривичном закону, запрећена казна за ово кривично дело је новчана или до једне године затвора, осим ако је дело учињено према више особа или изазвало узнемиреност грађана, када ће се починилац казнити затвором од три месеца до три године.


Подсетимо, бивши телевизијски водитељ је 25. марта ове године на свом налогу друштвене мреже позвао на линч невладине организације „Жене у црном”. Он је, уз објављивање вести о томе да ће „Жене у црном” обележити 15 година од злочина над албанским цивилима на Космету написао: „Мислим да ово не би требало да се одржи… Господо хулигани, делије, гробари, радовци, фирмаши, уместо да трошите песнице између себе, а велики сте родољуби удружите се и…”. У наставку реченице, Почуча непримереним речима позива хулигане и навијаче да претуку учеснике најављеног скупа.


Од његовог иступа оградили су се и ПТЈ и МУП Србије.


Ивановић је, како је прецизирало тужилаштво, приведен због сумње да је починио кривично дело расне и друге дискриминације јер је на сајту СНП „Наши” објавио списак „30 највећих србомрзаца издајника међу јавним личностима”, а међу њима су се нашли и глумци Мирјана Карановић и Никола Ђуричко, режисер Горан Марковић, књижевник Светислав Басара...


За ово кривично дело закон прописује казну од три месеца до пет година затвора.

Тужилаштво за високотехнолошки криминал у свом саопштењу наглашава да „наставља поступање у правцу утврђивања чињеничног стања и у вези са другим сродним кривичним делима, за које постоји сумња да су учињена током протеклих дана и о томе ће благовремено обавестити јавност”.



Д. Вукосављевић

објављено: 07.04.2014.






Иван Ивановић и Радомир Почуча ухапшени по налогу амбасадора ЕУ у Србији Мајкла Давенпорта! 

 

 

Из добро обавештених извора блиских српском тужилаштву сазнајемо да су Иван Ивановић из СНП Наши и Радомир Почуча донедавни портпарол Противтерористичке јединице МУП-а Србије привдени после јавног прозивањa српских власти од стране ЕУ амбасадора у Србији Мајка Давенпорта и коментара који је он дао у више националних листова.
Толико о Србији као сувереној држави и ЕУ као демократски устројеном савезу. 


Коментар аутора блога :

 

 

Предлажем да Србија ПОД ХИТНО затражи од Хрватске да јој се изнајми Голи оток или да од Давенпорта издејствују дозволу да Србија добије смештајне капацитете у Гвантанаму ... ови опасни криминалци не заслужују да буду у истим затворима са осталим,обичним,криминалцима...

 

Они представљају опасност по друштвени поредак у Србији !!!

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године